Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

No właśnie taka refleksja mnie dopadła...co ma do roboty ogrodnik w tak idealnym ogrodzie? Chyba tylko siedzieć na leżaczku i napawać się własnym sukcesem :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasieńko choć jesteśmy z tego samego rejonu , to u mnie dopiero krokusy pokazują zielone wąsy , na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ooo, u Ciebie już takie sliczne krokusiki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jak będziesz lawendę przycinać, to spróbuj ukorzenić patyczki. Kupujesz jej sporo, może będziesz mieć swoje lawendy? Z wysiewami masz sukcesy, to czemu nie w sadzonkowaniu. Masz zielone rączki ;:168
Za porcję wiosenki dziękuję ślicznie, na swoją taką muszę poczekać ;:65
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za instrukcje dot lawendy ;:196
Przy okazji dowiedziałam się o przypołudniku. Też mi się udało kupić :heja i będę wysiewać. Szukam jeszcze goryczki ale u mnie nigdzie nie ma. Za to wczoraj zamówiłam jeszcze róże LYKKEFUND i VEICHENBLAU i nie wiem czy mi przyślą bo jeszcze nie odpowiedzieli ;:131

Koniecznie też muszę jesienią zaplanować krokusy, nie mam ani jednego a Twoje tak cudnie wyglądają ;:167

Pachysandrę wysiewałaś czy kupowałaś gotowe sadzonki? Bo z torebki wysianych nie wzeszła mi ani jedna siewka. To taka trudna sztuka ta pachysandra?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Woowwww..... ;:138
Jak miło spojrzeć na pierwsze zwiastuny wiosny.
Wróble to teraz rzadkość więc tym bardziej miło ze sa jeszcze takie miejsca, gdzie można je spotkać.
U mnie też są ale bardzo mało.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

:wit Kasiu zaczarowałaś wiosnę, tak dużo symptomów wiosennych u Ciebie. ;:138 ;:138 ;:138 za porządki w ogrodzie. Ja też dziś popracowałam, :tan bo pogoda cudna.Pryskałam Promanalem moje iglaczki, przycięłam powojniki , wygrabiłam trawnik.Nie mam jeszcze swojej wiosny, trzeba jeszcze trochę poczekać.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudne ptaszęta ;:215 Słoneczko świeci to żyć się chce:) ;:3
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu te zdjęcia na pewno tegoroczne ? :shock:
Jestem pod wrażeniem ,że krokusy już kwitną .U mnie ledwie ranniki się pokazały ,a miejscami jeszcze śnieg
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Andrzejku, zdjęcia są z wczoraj ;:108 Dzisiaj już za ciemno na foty, ale pojawiły się kolejne krokusiki! Prycinałam pięciorniki, mają już maleńkie listeczki ;:oj
Aniu, uwielbiam ptaszki! Ich radosne trele zachęcają do pracy w ogrodzie ;:173
Julianno, napracowałaś się! ;:138 Ja jeszcze nie zdążyłam zrobić oprysku, może w piątek się uda, jeśli wrócę przed zmrokiem. W weekend czeka mnie też grabienie trawnika i dalsze cięcie krzewów ;:138 Muszę ogarnąć ogród zanim zaczną przychodzić zamówione rośliny ;:65
Grażynko, z przyjemnością dzielę się wiosną, a wróbelki też bardzo lubię :D
April, gratuluję różanych zakupów! Wybrałaś piękne róże ;:333 Przypołudnik wysiejesz bez problemu, ja dodałam piasku między kamienie i wysiałam na ścieżce. Rosły w oczach i ładnie kwitły. Tak się rozrosły, że zaczęłam je latem wyrywać :wink: Pachysandry nie mam, ale wiem, że Olunia ma runiankę pod domem i rośnie u niej jak chwast, widziałam ;-)) Oferowała sadzonki latem, może ją zapytasz?
Marzenko, obcięłam lawendę i zrobiłam trochę sadzonek ;:108 Pierwszy raz to robiłam, więc nie spodziewam się sukcesu, ale spróbowałam. Dzisiaj obcinałam też hortensje bukietowe i kilka patyków wetknęłam w ziemię - ciekawe czy coś z tego wyjdzie :lol:
Kropelko, krokusików przybywa codziennie! Innych zwiastunów wiosny też ;:138
Agnieszko, te kwitnące łany krokusów to najcieplejsze miejsce w ogrodzie - w innych zakątkach dopiero wystają zielone kitki ;:196
Pat, nie żartuj... ;:306 Do ideału to jeszcze daleeeeeka droga...ogród ma niecałe 3 latka, dopiero zaczynam :lol: W każdym ogrodzie trzeba umieć znaleźć czas na kontemplowanie otaczającego nas piękna przyrody ;:170
Majka, gratuluję sukcesów w wysiewach ;:138 Czytałam, że szalejesz z zakupami, nowe powojniki, kolejne nasionka..będzie się działo w sezonie ;:172

cdn. :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, jak to gdzie foty? Wrzuciłam świeżutkie, pachnące wiosną wczoraj wieczorem, a dzisiaj od rana do nocy w fabryce ;:222 Do końca tygodnia wracam codziennie koło 19, więc następne zdjęcia w weekend, jak pogoda dopisze ;:173 Chyba, że masz ochotę na jakieś wspomnieniowe...? ;:131
fiwonka pisze:Kasiu, jak Ty to robisz, że wiosna u Ciebie w takim rozkwicie? U mnie może z 3 krokusy mają nabrzmiałe pąki :?
Iwonko, zdradzę Ci sekret...mówię do nich...pokaż kwiatuszek, no proszę....bo Cię wykopię :twisted: ;:131
Konwalio, uwierz mi, jeszcze dużo u mnie do zrobienia...chciałabym po raz pierwszy zaprosić do siebie trawy..kilka innych zakątków jest do poprawy, a różanki do stałego dopracowania. Na razie wszystko zaplanowane w teorii ale zobaczymy jak wyjdzie w realu... ;:224
Marysiu, a ja widziałam zwiastuny wiosny u Ciebie...czyli jak się postarasz, to coś znajdziesz ;:168
Ewa, ja okna zostawiam na weekend, ale nie są na szczycie priorytetów :lol: Jak mam tylko w weekendy czas na ogród to muszę wybierać ;:209 Wiosenne słonko - bezcenne ;:170
Małgosiu, czytałam o porządkach, zakupach...udziela Ci się wiosenna gorączka :D Poszłam za Twoją radą i dzisiaj parę patyków hortensji wsadziłam do ziemii, zobaczymy czy coś się z nich wykluje ;-))
Sweety, ptaszki chętnie pozują ;-)) Wtopiłam się w żywopłot, udawałam tuję i cykałam do woli :lol:
Justynko, lirope przezimowało pięknie! Całe zielone, myślę, że nabierze masy w tym roku! Mam je od sieprnia, to nabytek z warszawskich targów ;:333
Aguś, jak minął dzień? Czytałam, że Ciebie też ściskało w dołku i miałaś ochotę rzucić papierami, czmychnąć z biura i ruszyć do ogrodu ;-))
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

mówię do nich...pokaż kwiatuszek, no proszę....bo Cię wykopię
Toż to groźby karalne ;:306
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasieńko, ;:196 jakie śliczne krokusiki. ;:oj
Do takiej wiosenki to mi jeszcze daleko.
Widzę, że ptasia stołówka nadal czynna . :lol:
Moje ptaszki też mają jeszcze duży apetyt. :uszy
Miłej pracy w ogrodzie ;:304
fiwonka

Post »

Oj Kasiu, czułam, że one tak same z siebie szybko nie wychodzą ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety, Ty mi tu nie wyjeżdżaj z kodeksem papugo jedna ;:306
Krysiu, ptasia stołówka po świeżej dostawie jedzonka tętni życiem ;:138 Uwielbiam je obserwować, a za ten świergoczący akompaniament do pracy jestem bardzo wdzięczna! Tyle optymizmu pobrzmiewa w ogrodzie ;:131
Iwonko, wydało się ;:oj ;:306 Czarownica ze mnie, tak jak Asia & Shirall dawno orzekły ;:4

A propos czarownicy - dziewczyny, kiedy robimy pierwszy wiosenny sabat? ;:183 W weekend wyciągam mebelki ogrodowe ;:172
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”