A wracając do tematu Pitoleusz pyta o żywopłot, rozumiem, że to mają być tak gęstę formowane nasadzenia jak np robi się żywopłoty z buku...
Pitolisz Pitoleusz. 6-cio metrowa drabina to wysokośc 2-go piętra. Wysyłając na nią ludzi tak bezmyślnie jak to czynisz, narażasz co bardziej łatwowiernych co najmniej na utratę zdrowia. Poczytaj najpierw o pracy na wysokości (powyzej 3,5 m jeśli się nie mylę?), wymaganych zabezpieczeniach i obowiązkowych badaniach psychtechnicznych, których pozytywny wynik pozwala pracować na takiej wysokości. Te przepisy - uprzedzając Twój sarkazm - nie tworzyli idioci, zapewniam Cie. Gdybyś Ty u siebie wysłał kogoś na tą drabinę 6-cio metrową bez zabezpieczenia, to masz - w razie wypadku - kryminał. Dlatego nie bądź taki Rambo Pitoleusz i przestań pitolić.Pitoleusz pisze:Z drabiny 6m (i żadne to "WOW", bo sumując wysięg ramion oraz sekator daje to ca 9m) spokojnie przycinam wierzbę rosnącą niedaleko budwanego domu. Chyba, że ktoś ma lęk wysokości, choroby narządów ruchu itp lub nie ma ochoty/jest leniwy to niech sadzi krzewinki, każdemu wg ego potrzeb i upodobań.
Modrzew to świetne drzewo ale w lesie, nie w ogrodzie. Gorszego śmieciucha nie ma, a walory dekoracyjne przez pół roku są żadne, straszy drapak - nie zdobi. Moi sąsiedzi zrobili sobie dziki ogród, wzdłuż granicy nasadzili modrzewi, świerków i hodują chwasty, a ja borykam się z siewkami ostów,mniszków,jaskółczego ziela i całym tym ich badziewiem.robertP2 pisze:Modrzew jest rewelacyjnym materiałem do formowania.Jest dość miękki.Wszystko można z niego zrobić,formować jak się chce.To wyjątkowe drzewo łatwe w obsłudze.
ania1590 pisze: Modrzew to świetne drzewo ale w lesie, nie w ogrodzie. Gorszego śmieciucha nie ma, a walory dekoracyjne przez pół roku są żadne, straszy drapak - nie zdobi. Moi sąsiedzi zrobili sobie dziki ogród, wzdłuż granicy nasadzili modrzewi, świerków i hodują chwasty, a ja borykam się z siewkami ostów,mniszków,jaskółczego ziela i całym tym ich badziewiem.
Otrzymał (chyba na 1 stronie jeszcze): jasną, choć nie krótką sądząc po długości wątkuperdii pisze: Ogólnie zadając jedne niepozorne pytanie jaki odstęp pomiędzy drzewami zakładając żywopłot z modrzewi a proszę jaka dyskusja Tylko czy pytający otrzymał wyczerpującą jasną krótką odpowiedź