To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: To było tak.........

Post »

Ewuś ależ te hortensje Twoje ;:333 wyglądają w tych kubeczkach. No i te korzonki ;:215
Moje dwa patyczki jak zaczarowane, dół napęczniały a korzonki nie chcą się pokazać mo i tak sobie czekam.
Jeśli tak pogodowo ładnie bedzie szło to chcę swoje ciąć w przyszłym tygodniu i zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu ależ jesteś niesamowita ;:oj ..... naprawdę masz rękę do zasiewów ;:oj przecież u Ciebie na parapetach prawdziwy busz...... i pomidory takie wielkie ;:oj ;:138
Hortensje też ukorzeniają się i rosną jak szalone .... jestem naprawdę pełna podziwu ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu :wit :wit Witam w tak piękny i ;:3 dzień
Ależ Ty masz piękne rozsady ;:215 a ja jeszcze nie siałam ;:223 Hortensje - śliczne ;:63 ;:63 ;:63
Miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Ewo :wit pospacerowałam po twojej działeczce i bardzo mi się u ciebie podoba,zasiewy imponujące.Ewo ukorzeniasz hortensje czy też inne krzewy.Nie wiem czy dobrze się dopatrzyłam ale ja dostrzegłam dereń biały.Miałam go kiedyś i bardzo mi się podobał,nie przeżył przesadzenia.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aniu odpowiem za Ewę można wszystkie krzewy ukorzeniać , teraz derenia na wiosnę się przycina , więc gałązki zamiast na kompost to można ukorzenić .
Ewa przepraszam ;:196
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witaj w Kasiu w moich progach :wit
Elu - ja i wysiewy ;:306 rok temu nie do pomyślenia ;:306 na działce mam kozę troszkę ciepełka da ,więc zmarznąć nie powinnam ale jak będzie 0 stopni to nie będę jechać bo mi "Lidlowska łopata " nie podoła a nie chcę jej spalić ;:306
Elu -poczytałam troszkę o tych jeżykach- na działce nie robię żadnych oprysków, więc postaram się je przekupić :;230 ja dwa lata temu miałam pomidorki, ale kupne miały być koktajlowe i niskie , a porosły duże i wysokie . Teraz mam sprawdzone nasionka i będę się cieszyć od samego przyjścia na świat ;:306
Kasia :wit :;230 kurcze jak ja mam Tobie to wytłumaczyć ;:306 - na nasionkach widać z dwóch stron takie dupki i ja je wkładam tak ,ze jak wyjdzie korzonek, to albo w prawo albo w lewo ;:131 - nie wiem czy zrozumiałaś ;:306 wcześniej je przez 12 godzin moczyłam na chusteczce tak jak kany szybciej kielkują. Myślę ze patyczki możesz Cioci już podwędzić - cześć wsadź do doniczki (lepiej sie ukorzeniają)a cześć jak chcesz to do wody.
Kasiu jeszcze wyczytałam że jak kobea już idzie w górę to warto ją obcinać aby sie rozkrzewiła, a te obcięte łodyżki do wody wkładac - ponoć też rewelacyjnie się ukorzeniają
Mariolka :wit witaj serdecznie - na działkę jeżdżę co tydzień- lipiec sierpień jestem na działce cały czas, więc będę mieć ją w ryzach. W tym sezonie z sekatorem stworzę parę ;:306 - będziemy nierozłączni
Ewunia - no to pech ;:145 bo właśnie dokupiłam jeszcze dwie paczki nasionek- trudno widok liści i tak będzie lepszy niż pustaków, a może jeszcze mchem przeciągnę dla tła ;:172
Agatko- nasionka są w Lidlu ;:224 , ale petunii nie widziałam- tylko w mieszance :wink:
Dziękuje Ewuś za miłe słowa.
Witaj Bogusiu dziękuje za pamięć w sprawie dalii. Patyczki są w trakcie ukorzeniania- na razie trzy odmiany mają korzonki ,ale jeszcze malutkie.
Ilonka zrobiłam eksperyment i dodałam po kropli asahi do każdego kubeczka - na razie się nie palą - zobaczymy - trzeba próbować metodą prób i błędów - jednak najlepsze efekty miałam w lipcu. Na razie więcej prób nie będzie, bo to małe krzaczki były i patyki się kończą.
Ilonka to moje ostatnie ukorzenianie w wodzie- lepiej do donicy .
Aguś - te pomidorki takie duże bo zdjęcie prawie makro :;230 , dziękuje za miłe slowa
Tereniu - witaj jak tam zdrówko - naprawili Cię troszkę?.
dzisiaj byłam w Lidlu i dokupiłam jeszcze nasturcję,czarnuszke, osteospermum( na przyszły rok :;230 ) i nasionka pod nazwa Eszolcja- zaraz muszę o niej poczytać bo nie mam pojęcia co to za jedna .
Na dziś mam wytyczone wysianie ostróżki bylinowej i zaraz się za to zabieram
Aha i pojawiają mi się pierwsze sieweczki mikroskopijne przypołudnika ;:138
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu, przypołudnik bardzo ładnie wschodzi, więc się nie martw

i ma dużą wolę życia, więc będzie dobrze.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale masz tych sporo wysiewów i całkiek fajniutko Ci rosną i niech tak będzie dalej ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Eszolcja to maczek kalifornijski albo pozłotka, bardzo sympatyczna roślinka jednoroczna. Niespecjalnie lubi przesadzanie, ale chętnie daje duży samosiew. Długo kwitnie, bo pojawiają się coraz to nowe pąki kwiatowe. Ma śliczne pierzaste liście o szaroniebieskawym zabarwieniu. Sieje się ją od razu do gruntu. Rośnie niezbyt wysoko, do 30 cm, w cieniu wylega.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

kochana ale zaszalałaś,ja z resztą też kupiłam nasturcji :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No, no produkcja idzie pełną parą-wystarczy ogrodu na tyle kwiatów? :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Pięknie się zazieleniły patyczki ;:138 Jak je widziałam były gołe ;:138 Ewa ale Ci rośnie i dalej sadzisz :?: ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Co do Eszolcji to potwierdzam , siałam ją do gruntu ze 3 lata temu i ciągle jest ;:306 Przypołudnik też zawsze sieję do gruntu , zresztą nie mam dużo miejsca a wysiewam te co wymagają dłuższych wschodów.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Wpadłam tylko na chwilkę pokazać amorfę która w zależności od dostępu światła idzie spać i budzi się rano :wink:
wieczór - wygląda jakby więdła

Obrazek

i dzień kiedy powtórnie nabiera wigoru

Obrazek
dziękuje wszystkim za odwiedziny ;:196
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Podobna do murayi paniculata, śliczna, bardzo mi się takie roślinki podobają.
Pozdrawiam, Agata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”