Też z akcji... Na razie nie wyrzucam ziemi,a nóż wyjdzie choć jedno nasionko...
Kilkakrotne próby na sklepowych nasionach zakończone fiaskiem, ale za to samosiewy mają się dobrze wiosną przesadzone z gruntu w doniczki. Wiosną się okaże jaki będzie efekt siewu zeszłorocznego.IwonaJ pisze:Dzięki fox sprowadziłeś mnie na ziemię. Czy ktoś z forumków wyhodował dyptam z nasion sklepowych?
Teraz przyszło mi do głowy,ze może ten dyptam z akcji jest po prostu stary i jego zdolność kiełkowania kiepska.Zauważyłam,że nie wszystkie nasiona z akcji są własnego zbioru,niektóre po prostu kupione wcześniej w sklepie/ile wcześniej nie wiadomo/ i na zasadzie "ostało mi się,to dam na akcję"gilgall pisze:Moje też nie wykiełkowały![]()
![]()
Też z akcji... Na razie nie wyrzucam ziemi,a nóż wyjdzie choć jedno nasionko...
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=61798IwonaJ pisze:A z jakiej akcji macie te nasiona?
Comciu nie chciałam nikogo urazić,takie mnie naszły przemyślenia,co wcale nie oznacza,że stwierdziłam fakt .A nasionka dyptamu dostałam nie wiem od kogo,bo nie podano darczyńcy.Nigdzie też nie przeczytałam,że są takie problemy z jego kiełkowaniem..jako żem człowiek grzeszny ,mam prawo się mylić.Comcia pisze:
A podejrzeniem o stare nasiona sprawiasz, że już nigdy ich na akcję nie wyślę.
Przykro po prostu się robi...