Mój kwiecisty zakątek cz.5
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5
Tadziu u nas też zima jeszcze trzyma, śniegu cała masa pewnie z 80% działki przykryte.Od południa trochę pokazało sie trawy i pokazały się krokusy.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tadziu postaram się aby coś z nasionek urosło .
Zagladam do rożnych wątków - w jednym wielkie zakupy, w innym sianie na potęgę, w kolejnym siewki już mają po kilka cm ... zwariować można , oglądam tu i tam i tak się nakręcam . Wyjmę nasiona , popatrzę ale odzywa się rozsądek i chowam.
Czyli nie jest tak źle ze mną - jestem panią siebie ...
Ale są wyjątki bo nasiona w genach chyba mają kalendarz i nieważne gdzie są - kiełkują i już.
W ub tygodniu przy przeglądzie tych stratyfikowanych zimnem w lodówce nasiona kamasji skiełkowały wiec w mały pojemnik poszło ponad 30 sztuk i do piwnicy. A dziś kolejni szaleńcy - iksja chińska, galtonia, kłosowiec złoty,powojnik tangucki .
Toż to niemożliwe i już pomyślałam,że lodówka wysiada ale nie.
Kolejny raz przyroda mnie zadziwia.
Zagladam do rożnych wątków - w jednym wielkie zakupy, w innym sianie na potęgę, w kolejnym siewki już mają po kilka cm ... zwariować można , oglądam tu i tam i tak się nakręcam . Wyjmę nasiona , popatrzę ale odzywa się rozsądek i chowam.
Czyli nie jest tak źle ze mną - jestem panią siebie ...
Ale są wyjątki bo nasiona w genach chyba mają kalendarz i nieważne gdzie są - kiełkują i już.
W ub tygodniu przy przeglądzie tych stratyfikowanych zimnem w lodówce nasiona kamasji skiełkowały wiec w mały pojemnik poszło ponad 30 sztuk i do piwnicy. A dziś kolejni szaleńcy - iksja chińska, galtonia, kłosowiec złoty,powojnik tangucki .
Toż to niemożliwe i już pomyślałam,że lodówka wysiada ale nie.
Kolejny raz przyroda mnie zadziwia.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Tadziu piękna ta Perełka, tylko co stało się z ogonkiem
gdybyś potrzebował na podusie jeszcze futerka to też podeślę z malamuta, oj cieplusio będzie pod kolanami na działce
kocham wszystkie kudłate mordki a mam ich trochę, więc wydrap swoją Perełkę 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Tadziu sliczna lalunia z tej Twojej psinki ..... 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Tadku, dziękuję za przesyłkę 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu ,witam
w piękny ,słoneczny dzień 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Widząc tego twojego kudłatego przyjaciela , od razu mi się dzieciństwo przypomniała . Mieliśmy identycznego ,ale w kolorze kości słoniowej . Pyszczek ten sam ,ogonka też nie miał . Wiele od tamtego czasu już tych piesków się u nas przewinęło ,ale drugiego takiego już nie było choć ojciec usilnie szukał podobnego szczeniaczka .U nas w Wielkopolsce od dwóch dni słonecznie i pogodnie-WIOSNA!!! ALE RANKI MROŹNE . Tylko na kwiatki trzeba poczekać ,ale sekator miał ostatnie dni sporo pracy , ty pewno też nie próżnujesz. POZDRAWIAM JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Pozwolę sobie odpowiedzieć bo Tadziu najwyraźniej nie ma czasu perełka go pochłania
Marzenko pomidorki i paprykę większość już posiało bo szczególnie papryka długo wschodzi ja też prędka nie byłam ale i tak nie widzę jeszcze kiełków może lipne nasionka mam ale posiej jeszcze zawsze to swoje może masz lepszą rękę niż ja.

Marzenko pomidorki i paprykę większość już posiało bo szczególnie papryka długo wschodzi ja też prędka nie byłam ale i tak nie widzę jeszcze kiełków może lipne nasionka mam ale posiej jeszcze zawsze to swoje może masz lepszą rękę niż ja.

Tadziu, Twoja psinka jest przeurocza
Jak tam wiosna? Śnieg się topi? Ponoć od weekendu zima wraca
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Jak tam wiosna? Śnieg się topi? Ponoć od weekendu zima wraca

Pozdrawiam Cię serdecznie!
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Tadziu, Reksik u mnie z mordki identycznie wygląda, sierść jest tylko w troszkę innym kolorze. Powiedziała bym że chyba są z jednej rodziny 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam cieplutko w pierwszy , tak bardzo ciepły dzień w tym roku . Czuć już wiosną , choć z ''widzeniem'' jeszcze nie za bardzo.
Przepraszam , że tym razem nie indywidualnie odpowiem . Drwa rąbię nadal i paluchy mam już sztywne
Dziękuję za miłe słowa o mojej Perełce. Wymiziana , wyprzytulana , ona to uwielbia , szczególnie drapanie po karku. Ogonek miała obcięty , niestety . Nie pochwalam tego , nie ja to zrobiłem . Zawitała do nas w wieku dwu lat. Nie była traktowana zbyt dobrze , ba , powiedziałbym , że była maltretowana. Ma ''zwichnięty'' charakter niestety.Jest agresywna. Nie aż tak , by nie dała się opanować , ale jednak. Dla mnie jest oddana, to jest ''mój pies'' . Mówię do niej jak do człowieka , ona to rozumie . Niestety nie może odpowiedzieć , wiadomo dlaczego.Nasionka pomidorów i papryki znacznie wcześniej wzejdą , kiedy stoją w kuchni na wiszących szafkach .Tam jest najcieplej.Papryka kilka dni dłużej. Natura już czuje wiosnę , nawet w lodówce. U mnie ''dziki wschód'' , wiosennych widoków mało. Coś tam już rośnie , ale śniegu jeszcze mnóstwo. Krokusów jeszcze nie widać. Tam akurat śnieg jeszcze gruby. A jakby ktoś miał wątpliwości to teraz fotki z dzisiejszego południa. Mam nadzieję , że za dwa dni już po ''białym' ślad zginie. na razie jest tak. żałosny widok

Żurawki w idealnym stanie

Niebieska trawa wychyliła czuprynę .

Delosperma nie cała przeżyła , to miejsce , gdzie brakuje to najstarsza część rośliny.

A tutaj kiełkujące nasiona . Jakie
Nie pamiętam , coś od Halusi dostałem. Doniczka z nasionami na dworze całą zimę stała.
Żeby tak pod śniegiem kiełkować to aż nieprzyzwoicie.

Nosy tulipanów.

A tutaj pustynnik wychyla się

Coraz cieplej , a tu jeszcze na weekend śnieg przed nami
Może dmuchnie bardziej ciepły wiatr 

Żurawki w idealnym stanie

Niebieska trawa wychyliła czuprynę .

Delosperma nie cała przeżyła , to miejsce , gdzie brakuje to najstarsza część rośliny.

A tutaj kiełkujące nasiona . Jakie

Nosy tulipanów.

A tutaj pustynnik wychyla się

Coraz cieplej , a tu jeszcze na weekend śnieg przed nami

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadku fajny pustynnik , u mnie w zeszłym roku wszystkie wygniły .
Zapraszam do mojego wątku , już otwarty .
U mnie już śniegu nie ma .
Zapraszam do mojego wątku , już otwarty .
U mnie już śniegu nie ma .
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Ja też mam nadzieję ,że nie sprawdzą się te czarne prognozy , u mnie już dużo na wierzchu ani śladu śniegu 

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Geniu , zaraz biegnę
U mnie także resztki pustynników , miałęm ich już sporo . W tym roku w sprzedaży nie ma
Ewuś , Na kresach zawsze póżniej
W lecie dogonię Cię
We wtorek Grzegorza , pogoni zimę

Ewuś , Na kresach zawsze póżniej

We wtorek Grzegorza , pogoni zimę