Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Roślinki które rwą się do życia :) - dodaje mi to wiary ,że warto się" męczyć "w ogrodzie :)
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liczę na Twoją dobrą pamięć ;:196 Obrazków wysiewów nie komentuję, żeby nie zapeszyć :roll:
Pogoda mi się podoba, bo nie muszę wychodzić z domu ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia widzę, że Twój taras już przygotowany do wiosennego sezonu :D czy pierwsza kawka już zaliczona ??? :D
U Ciebie już tak wiosennie i pięknie, u mnie jeszcze mnóstwo śniegu leży.... mam nadzieję, że będzie cieplutko i wreszcie wszystko stopnieje i pokaże się trawka.....
Sara słodziak :D , jak się dogaduje z kociakami ??? :D
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Tajemniczy ogród powoli budzi się do życia ;:170

Nareszcie wiosna ;:3 ;:3 ;:3
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oooo....kolejna pedantka, co centymetrem odmierza odległości między siewkami, żeby równe wyszły :shock: To może tegoroczny sukces zachęci Cię trwale do parapetowych zasiewów? :wink:

Zdjęć ogrodowych nie komentuję, bo za bardzo zazdroszczę na razie...zejdą u mnie zaspy w ogrodzie, to może przyznam, że ślicznie u Ciebie po zimie ;:224
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ziemia jeszcze dobrze nie rozmarzła, a rośliny rwą się do życia. U mnie jeszcze zimowo. ;:145 ;:145 Jak się ociepli to do końca tygodnia białe zniknie ;:124 ;:124 Jeszcze nic nie mogę zrobić. diabli mnie biorą. ;:161 ;:161
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Sarunia na łonie natury to chyba najwspanialszy widok jaki dzisiaj widziałam ;:215 ;:167 skoro rozdrabnia korę to może i patyki będzie siekać na drobną posypkę ;:306 Goldi tak roznosił i gryzł wszystkie patyki mniejsze i większe a śmieci było przy tym co nie miara. ;:306
fiwonka

Post »

Ooo, znajome widoki :lol: Kulka też uwielbia korę :wink:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Sarunia cudowna , pierwszych prac ogrodowych zazdroszczę . Dziękuję za dokładne pokazanie i opisanie "rabaty wstydu " wraz z planowanymi zmianami , intrygowało mnie nie raz to Twoje określenie. Kolejne duże zmiany planujesz Aguś . Pewne ogrody ilekroć wydaje mi się że doskonalsze być nie mogą to ich właściciele pokazują mi bardzo szybko jak bardzo się mylę . Pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko życzę powodzenia sieweczkom ;:215 , bo wyglądają zdrowo :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, mam wielką nadzieję, że wykiełkowanych nasionek nie zamorduję ;-)
Ależ mi się podoba to Twoje spojrzenie znad czerwonych patrzałek :)
Moniko, dziękuję za niedzielną wizytę :) Rabata wstydu w sezonie wygląda jako tako, ale ogólnie jest na niej chaos, a ja to ciężko znoszę - muszę uporządkować ten zakątek spokojnymi roślinami... mam nadzieję, że zieloność i złoto cisów, kule kosówek Varella oraz biel kalin Roseum wniosą w to miejsce upragniony ład i harmonię... Dziękuję za tyle słów wsparcia!
Fiwonko, rozumiem, że psiak w ogrodzie oznacza prawidłowo ułożoną korę na rabatach ;-))
Majutku, cieszę się, że Sara vel korowy rozdrabniacz zwróciła Twoją uwagę :) Mamy 1/3 więcej psa niż miesiąc temu - rośnie jak na drożdżach (dziś wyjadała nam grapefruita Pomelo ;-)) Goldi, ech, jak szkoda psiny... ;:167
Tadziu, do Ciebie też dotrze Pani Wiosna! Wiesz, trudno mówić że i do nas dotarła - to raczej przedwiośnie, nieco cieplejsze niż ostatnie dni, a na pewno z upragnioną dawką słońca... Można było podziałać w ogrodzie, ale i Ty za chwilę tej przyjemności doświadczysz... Ja się ledwo ruszam po wczorajszym ;-))
Pat, chciałabym wysiać pomidorki koktajlowe i zioła... jak mi się to wszystko powiedzie (a chyba już wiem, na czym sztuczka polega), to za rok próbuję znowu - a jakże.
Zeszły trochę przez dzisiejszy dzień zaspy w ogrodzie? Łasam komentarzy ;-))
Aneczko, tak, budzą się powoli do życia nasze ogrody - potrzebujemy dużo słońca i coraz wyższych temperatur :) Pozdrawiam!
Aguś, ależ oczywiście że inauguracyjna kawa na tarasie wypita! Wczoraj i dzisiaj :) Ładnie było, choć bardzo wietrznie... wczoraj się narobiłam na wskroś, ale dziś dałam radę jedynie przyciąć lawendę - za bardzo wiało!
Sara świetnie się dogaduje ze starszym kotem; młodszy ucieka w swej nieśmiałości i popłochu... :)
Ewa, o szałwii pamiętam - na dniach dam znać (jutro bardzo późno kończę pracę...). Pogoda dobra na niewychodzenie z domu? Dosyć już jej ;-))
Mewo, oczywiście, że warto się pomęczyć w ogrodzie, jak piszesz... przyroda odwdzięcza się w dwójnasób za nasze zabiegi i poświęcenie...
Nutko, Sarcia uwielbia prace w ogrodzie - pomaga we wszystkich czynnościach i wkłada cały łepek w aparat fotograficzny ;-)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aguś :wit Jejku czytam i śledzę Twoje poczynania ;:oj Pełne uznanie ;:180 Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować Twoje bardzo ambitne plany, chociaż i tak jest pięknie ;:167 Mówisz że pierwszą kawkę na tarasie masz już za sobą ;:oj super :heja ja nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić u siebie na dzień dzisiajszy bo pogoda wczoraj była okropna i dzisiaj nie jest lepsza, ale już, już bliziutko i będzie ok... Czekam z niecierpliwością na Twoje nowe rabaty i Twój ogród w soczystej zieleni ;:168 Pozdrowionka...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wieczornik Agus :wit wylazenie na ogrodek odkladam do przyszlego weekendu, bo niby juz dobrze dodatnie temperatury maja byc.
Budzaca sie zielenina daje nadzieje, ze juz tuz-tuz sezon przyjdzie a zasiewy tfu-tfu calkiem calkiem.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, aż miło patrzeć jak przyroda rwie się do życia! Sporo tych zwiastunów wiosny, a będzie co raz więcej ;:138
Gratuluję sukcesów w wysiewach, lobelia wygląda solidnie ;:333
Trochę mnie zmartwiły zapowiedzi mrozów na przyszły tydzień, ale może - tradycyjnie - nie sprawdzą się te prognozy ;:131
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, witam w niedzielny wieczór! Przyroda rwie się do życia, ale póki co ostrożnie... u mnie tych zwiastunów wciąż niewiele, ale nie ma co się dziwić, bo jest chłodno. Od jutra ma być dużo słońca, chociaż faktycznie przewijają się przymrozki... wierzę jednak, że będzie dobrze, bez szkody dla roślin... róże fantastycznie przezimowały :) Miłego!
Doberek, Julek :wit
U mnie pogoda była niezła, a wczoraj wręcz śliczna - sporo zdziałałam, wypiłam kawę na tarasie, nawdychałam się świeżego powietrza (dziś za to ledwo się ruszam, tak mnie wszystko nap*)... dziś wiało przeokrutnie i poza długim obchodem po ogrodzie z Sarą i przycięciem lawendy, nie zrobiłam nic. Czas jest w końcu, no tak czy nie?
Grażynko, miło mi bardzo, że kibicujesz moim poczynaniom... mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, a i efekt będzie niezgorszy :) U Ciebie w otulinie lasu pewnie jeszcze sporo śniegu zalega, ale jak piszesz - jeszcze chwila i będzie wszędzie prawdziwa wiosna :) Udanego tygodnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”