wszystkie ładne, ale faktycznie biała zachwyca Jest wręcz idealna
Zawsze Maryniu powtarzasz, że nie masz dużej działki, a tu takie ilości pięknych roślin!
Witam serdecznie i pozdrawiam Ewcie i Anie odwiedzające moje progi!
Ewo rozalko - sprawiasz mi radość Twoimi wizytami tym większą,że bywasz u mnie od niedawna! Ewomaj -wysiewy zabezpiecz przed kotkami ..obowiązkowo Ja wreszcie już zrobiłam również zasiewy . Ewo w - ja lilii nie okrywam i zimują bezproblemowo tak,że się nie przejmuj,nic im nie będzie. Aniu - działkę mam taką sobie niezbyt małą 4,2arową ale wszystko już na wcisk Tę lilię bardzo lubię również za zapach ... anabuko1 - bardzo dziękuję za wizyty u mnie i miło mi,że Ci się podobają moje rośliny!
Wiosna za progiem czas będzie kończyć po malutku wspominki ... ale jeszcze póki są chętni na oglądanie , zapraszam na MÓJ CD...
zanim znów zakwitną...
Flammentanz przezimowała pięknie jest nadzieja na kwitnienie bo w ubiegłym roku wymarzła do ziemi...to moja pierwsza i najstarsza róża
Przywitam wszystkich i serdeczne dzięki za wizytę Ewciu w, Krystianku,Elu102 miło,że zaglądacie do mnie Grażynko - też mam nadzieję na kolorowe spektakle Gosiu miło,że lubisz zaglądać do mnie! Mój miszmasz jest wynikiem mojej zachłanności roślinnej i konieczności upchnięcia coraz to nowych nabytków. Nowości - te uwielbiam ... Ale zapewniam Cię, że jest to miszmasz jednak kontrolowany i roślina musi mi pasować do najbliższego sąsiedztwa . Jak nie to w niedługim czasie zmienia miejsce zakwaterowania.Ale od razu wiem, gdzie daną roślinę widzę w której kwaterze /zakątku/bo tak mam zorganizowany ogródek. .Hebe mam od kilku lat i zimuje pod kopczykiem z ziemi. Przed tą zimą wyjątkowo okryty jest agro bo go przesadziłam a ponadto sarny !.Już zrobiłam mu podgląd i jest zieloniutki! Na razie jeszcze niczego nie odkrywałam.
No i mamy ją ..przyszła wcześniej ale jaka wyczekiwana WIOSNA od świtu ptasie świergotania aż miło , też wstało i raźnie przyświeca, jeszcze chwila i zieleń wybuchnie z całą mocą na razie mniej lub bardziej śmiało wychylają się źdźbła przeróżnych trawek chwastowatych najczęściej.One są najbardziej wyrywne i żadna zima im nie szkodzi!
Swieżych zdjęć nie mam jeszcze , więc jedne z ostatnich letnich wspomnień jeszcze ..zapodam
zanim znów zakwitną ...
mój miszmasz kontrolowany / tak mi sie przynajmniej zdaje i takie mam zamiary/
U mnie zapowiada sie śliczna, słoneczna niedziela I faktycznie ptaki świergolą aż miło To przekonuje mi, że już niemal wiosna, bo tak to wszędzie leży solidna wartstwa śniegu...
Jak już zapewnie wiesz i ja lubię taki misz - masz. Lekko uprządkowany, ale nie za bardzo. Totalny mnie męczy Hebe u mnie zimuje bez żadnego okrycia - z tego, co widzę przetrwało kolejną zimę. Twoje rośliny są tak pięknie rozrośnięte, że aż zazdroszczę. Dziś po raz wtóry zachwyciły mnie przetaczniki
U mnie niestety przenikliwy ziąb ...się zrobił gdzieś sobie poszło jest nieprzyjemnie. Miałam zamiar jechać na cmentarz ale przenikliwy wiatr zawrócił mnie z drogi...nie ma to jak w domciu ,trzeba obiadek upitrasić i może jakieś szybkie ciacho ukręcę...
Ewciu - u mnie aura się błyskawicznie zmieniła i jest paskudnie zimno i wiatr... ;:173pogoda w każdym bądź razie nie zachęcająca do spacerów... Aniu - nie od razu Kraków zbudowano ten dzisiaj prezentowany przetacznik miał tylko 2 lata a tak się pięknie rozrósł .Musiałam go jesienią przesadzić no i równocześnie podzieliłam mam nadzieję,że go nie zniszczyłam... .Twoje też tak urosną a jeszcze na Twoich dopalaczach to będą dopiero olbrzymy
Witaj Maryniu dziękuje za odwiedzinki u mnie
Kochana ale cudeńka pokazujesz kocham rozchodniki róże hosty ,a ty je wszystkie masz brawo ślicznie i pięknie