Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

Jestem,Kochani ;:138 .
Cudowne naprawienie nastąpiło ;:oj ;:306 .Net działa.Może się przegrzał,od mojego ciągłego siedzenia ;:224

Fajnie,że nie tylko mnie-rozbawiła moja rozmowa z Monisią.Dziękuję za miłe komentarze.
A także,za komentarze zakupionych nasion ;:180
Super,że jesteście ;:4

Izabela14,jesteś wielka ;:196 .Dziękuję kochana za powiadomienie.

magda41 pisze:Jolu ;:17 czemu amaryliskom rosną liście a badyl z pączkiem nie chce ;:88
;:224 .Kochana,jak ''pałek'' nie puszczą,to za rok,po przechłodzeniu-muszą ;:124 ;:306 .Ale jak masz cierpliwość do hoi--to i hipeastrom dasz radę :uszy

A wiesz,że 2 hoje od Ciebie puszczają pędziki ;:oj :tan :tan :tan

Zmykam,bo Monika chce pobuszować :roll: :wit
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Jolu o jeny super ;:oj będą listeczki ;:196 no dam radę z Hipkami ;:219
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma zdjęć,to i goście o mnie zapomnieli ;:224

Magduniu-Ty wiesz,jak się cieszę z chęci rośnięcia-jaką wykazują hoje :uszy

------------------------------------------------------------------------------------------
Mam coś dla Was---pierwsze wiosenne kwitnienia :heja
Na miły i ;:3 dzionek;

Najpierw było tak;
hibiskus i kolumnea
Obrazek Obrazek

A później tak;

Obrazek Obrazek

I jeszcze zakwitł jeden ( z 3) storczyków-tych z przeceny :heja

Obrazek Obrazek

Zaczęły wschodzić też kanny.Z 18 szt,tylko 10 wypuściło korzenie.Przykryłam ziemią,licząc,że reszta też ruszy...Ale póki co,jest tylko 10 listków ;:174 .Zdjęcie z 1go marca.

Obrazek Obrazek

A to wzięłam z Kauflandu-za 1zł :lol:

Obrazek

Odmłodziłam też koleusy.
I 'dziurawiec' się załapał na zdjęcie...

Obrazek Obrazek

U mnie dziś znowu ;:3 wygląda.Ale rano padał śnieg...
Powiecie,że zgłupiałam...ale wczoraj,jak wyszłam na dwór z Małym,to....wiaderkiem wynosiłam śnieg spod progu ;:224 :;230 .Wielkiego znaku na ogromnej stercie nie zrobiłam ;:306 ...a z 30 wiader ubyło...

Błoto się robi przed domem,bo topią się te zaspy.A,że w ziemi nie pogrzebię,jak Mały na dworze-to by się nie nudzić.... :;230
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Ale pięknie tu ;:303 Śliczne roślinki pokazałaś ;:167
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Joluś wiosna ;:138 hibek sliczny...chyba będę mieć podobne kwiaty...jak się w końcu rozwiną :evil:
Canny bardzo ładne , dobrze że 10, ja sobie kupiłam kłącze żółtej, a twoje jakie będą?
a nie uwierzysz mak mi wyszedł ;:oj
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie zakwitły doniczkowe. Jolka czy ja źle widzę, czy u Ciebie jeszcze tyle śniegu? A może zdjęcie hibiskusa trochę wcześniejsze? U mnie 3 dzień ;:3 , ale śnieg jeszcze całkowicie się nie roztopił. Za to wszędzie błoto. ;:223
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu .Kanny z nasion-mogą być różne.I rarytasy i 'zwykłe'.Zobaczymy.
Ja też kupiłam 1 kłącze-Na opakowaniu jest napisane ''kanna Guciu''.Na zdjęciu jest żółta w czerwone ciapki i zielone ma liście.A co wyrośnie,to zobaczymy ;:224

To wysiałaś już mak :shock: .Kochanie-wybuja Ci i wyrzucisz ;:174 .Trzeba było do gruntu ,tak w maju.
Wiem,że chciałaś pełny...ale nie mogłam znaleźć nasion ;:223 .Przepraszam

Alunia,dziękuję.Witaj u mnie ;:180
Cały czas boleję nad słabą jakością moich zdjęć.Ale to już niedługo się zmieni.Wymienię telefon...Poprzedni robił piękne zdjęcia,a ten ;:222 :evil: .Aż się nie chce wstawiać ;:145

Szarotko,śniegu u mnie w bród :;230 .Zaraz wstawię Ci zdjęcia z wczoraj.Muszę przerzucić :roll:

A to fotki z wczoraj.Niewiele się zmieniło od tego czasu ;:306
Tylko pod progiem ziemię widać.Nawet na polach biało..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Jolu pieknie zakwitł hibiskus i kolomnea ;:138 Storczyk też ma bardzo sympatyczny kolorek, a śniegu to u nas niestety tyle samo ;:222 Na podjeżdzie co roku maże się błoto, bo brak kaski na utwardzenie. M trochę porozrzucał z największych stert, bo w takich gromadach, to będzie leżeć do maja ;:306
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16

Post »

Jolu pięknie Ci kwiatuszki zakwitły ;:138 :heja . A śniegiem się nie przejmuj. Niedługo wiosna będzie i z tego sie trzeba cieszyć ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Jolu ja mam zamiar sadzić pelargonie po niedzieli. Juz próbowałam ale mi padały. Może teraz będzie lepiej, słoneczko juz częściej się pokazuje to i roslinki będą miały więcej pary.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Piękne zieloności..i cudne kwiatuszki..mnie się spodobał ten po prawej taki czerwony...nie znałam..piękny ;:138

A parapeciki ukwieciłaś młodziakami wspaniale...mnie wyszły tylko 2 kanny...z 7 chyba albo i mniej..(1op)
Niby sa tam nasiona dalej nie zgniły..ale czy wyjdą? Tak jak i Ty , nie wiem..czekam.. ;:173
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Tyle śniegu ;:oj No to nie zazdroszczę tego błota gdy to wszystko spłynie. ;:223
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Jolu :wit Przyszłam obejrzeć Twoje piękne roślinki ;:333 Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona z hippeastrum :wink: Mam nadzieję, że dojdą w całości... Pozdrawiam wiosennie z drugiego końca Polski, u nas po śniegu już nic na szczęście nie zostało ;:333 Rozkwitają nawet pojedyncze krokuski ;:3
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane
Dziś u mnie wietrznie i pochmórno.

Na pociechę -zakwitł kolejny kwiatuszek na hibiskusie ;:138 .Zdjęcie wstawię może na nową część wątku?
A ja chciałam wywalić tego hibiskusa ,na jesień ;:224 .Dobrze przezimował w piwnicy i wrócił do łask.Muszę przyciąć,ale czekam aż gałązki dłuższe będą.To spróbuję ukorzenić.

Nolinka pisze:Jolu pieknie zakwitł hibiskus i kolomnea. Storczyk też ma bardzo sympatyczny kolorek, a śniegu to u nas niestety tyle samo.Na podjeżdzie co roku maże się błoto, bo brak kaski na utwardzenie. M trochę porozrzucał z największych stert, bo w takich gromadach, to będzie leżeć do maja
Dziękuję.Kolumnea ma kwiat-całkiem spory w porównaniu do liści i całej roślinki.Piękny jest,włochaty i ma śliczny kolor....tylko dlaczego tylko 1 ???
Ja też zwykle trochę rozrzucam sterty śniegu.Ale na razie jest go wszędzie ,jeszcze dużo :roll: .
Już nie mogę się doczekać,kiedy wylazą wiosenne kwiatuszki...

Agnisia,dziękuję ;:196
jolcia1212 pisze::wit
Jolu ja mam zamiar sadzić pelargonie po niedzieli. Juz próbowałam ale mi padały. Może teraz będzie lepiej, słoneczko już częściej się pokazuje to i roslinki będą miały więcej pary.
Pelargonie ;:224 .Moje w piwnicy wypuściły białe długie liście.2 doniczki postawiłam na okienku,to zzieleniały.Też chcę trochę sadzonek zrobić...tylko nie mam miejsca na parapetach .Chyba poczekam do maja i wtedy będę kombinować ;:174

Labka-Kasiu.Czerwony ,to kolumnea.Pierwszy raz mi kwitnie, i tylko 1 kwiatuszkiem :roll: .Za to śliczny jest.A gdyby ich było więcej-dopiero by był widok ;:oj .
Ja nie zaglądałam do ziemi w kannach,to nie wiem,czy nasionka twarde,czy zgniły.Poczekam jeszcze :wink:
Ale wiem,że Iwona(od kann :;230 )pisała,że słabo wschodzą w tym roku.
szarotka66 pisze:Tyle śniegu. No to nie zazdroszczę tego błota gdy to wszystko spłynie.
Właśnie ;:222 .Pocieszam się,że słoneczko i wiatr może obsuszą trochę.I nie będzie błota po kostki :wink:
bozunia pisze:Witaj Jolu. Przyszłam obejrzeć Twoje piękne roślinki. Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona z hippeastrum :wink: Mam nadzieję, że dojdą w całości... Pozdrawiam wiosennie z drugiego końca Polski, u nas po śniegu już nic na szczęście nie zostało. Rozkwitają nawet pojedyncze krokuski
Witaj u mnie .Roślinki może i nie brzydkie,tylko zdjęcia kiepskie :oops:
Co do hippastrum---nie przejmuj się kochana.Przecież jeśli nie będą zgodne z odmianą,to nic się nie stanie.To nie Twoja wina.Na pewno nie będę zła na Ciebie.Jeśli się połamią w drodze,to trudno.Poczekam rok na kwiaty ;:224 .
Może włóż patyki w doniczki(do samego dna) i zaprzyj o brzeg kartonu.Wiesz,o co mi chodzi?wtedy by się nie ruszały w kartonie.

Kwitną krokusy ;:oj .No to mnie załatwiłaś ;:306 .A ja wczoraj wiadrem śnieg wynosiłam...I szukałam swoich ciemierników-by nie przegapić jak zakwitną pod śniegiem...

-----------------------
Miłego dnia
.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Joluś ale sypnęłas fotkami ;:138 ;:138 super kwiatuszki na parapetach a śniegiem się już nie przejmuj bo wiosenki już nic nie zatrzyma a wiatr i słoneczko szybko się ze sniegiem rozprawi ;:108 u mnie tez hibiskusy zawiązują pąki :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”