Witajcie kochane
Dziś u mnie wietrznie i pochmórno.
Na pociechę -zakwitł kolejny kwiatuszek na hibiskusie

.Zdjęcie wstawię może na nową część wątku?
A ja chciałam wywalić tego hibiskusa ,na jesień

.Dobrze przezimował w piwnicy i wrócił do łask.Muszę przyciąć,ale czekam aż gałązki dłuższe będą.To spróbuję ukorzenić.
Nolinka pisze:Jolu pieknie zakwitł hibiskus i kolomnea. Storczyk też ma bardzo sympatyczny kolorek, a śniegu to u nas niestety tyle samo.Na podjeżdzie co roku maże się błoto, bo brak kaski na utwardzenie. M trochę porozrzucał z największych stert, bo w takich gromadach, to będzie leżeć do maja
Dziękuję.Kolumnea ma kwiat-całkiem spory w porównaniu do liści i całej roślinki.Piękny jest,włochaty i ma śliczny kolor....tylko dlaczego tylko 1 ???
Ja też zwykle trochę rozrzucam sterty śniegu.Ale na razie jest go wszędzie ,jeszcze dużo

.
Już nie mogę się doczekać,kiedy wylazą wiosenne kwiatuszki...
Agnisia,dziękuję
jolcia1212 pisze:
Jolu ja mam zamiar sadzić pelargonie po niedzieli. Juz próbowałam ale mi padały. Może teraz będzie lepiej, słoneczko już częściej się pokazuje to i roslinki będą miały więcej pary.
Pelargonie

.Moje w piwnicy wypuściły białe długie liście.2 doniczki postawiłam na okienku,to zzieleniały.Też chcę trochę sadzonek zrobić...tylko nie mam miejsca na parapetach .Chyba poczekam do maja i wtedy będę kombinować
Labka-Kasiu.Czerwony ,to kolumnea.Pierwszy raz mi kwitnie, i tylko 1 kwiatuszkiem

.Za to śliczny jest.A gdyby ich było więcej-dopiero by był widok

.
Ja nie zaglądałam do ziemi w kannach,to nie wiem,czy nasionka twarde,czy zgniły.Poczekam jeszcze
Ale wiem,że Iwona(od kann

)pisała,że słabo wschodzą w tym roku.
szarotka66 pisze:Tyle śniegu. No to nie zazdroszczę tego błota gdy to wszystko spłynie.
Właśnie

.Pocieszam się,że słoneczko i wiatr może obsuszą trochę.I nie będzie błota po kostki
bozunia pisze:Witaj Jolu. Przyszłam obejrzeć Twoje piękne roślinki. Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona z hippeastrum

Mam nadzieję, że dojdą w całości... Pozdrawiam wiosennie z drugiego końca Polski, u nas po śniegu już nic na szczęście nie zostało. Rozkwitają nawet pojedyncze krokuski
Witaj u mnie .Roślinki może i nie brzydkie,tylko zdjęcia kiepskie
Co do hippastrum---nie przejmuj się kochana.Przecież jeśli nie będą zgodne z odmianą,to nic się nie stanie.To nie Twoja wina.Na pewno nie będę zła na Ciebie.Jeśli się połamią w drodze,to trudno.Poczekam rok na kwiaty

.
Może włóż patyki w doniczki(do samego dna) i zaprzyj o brzeg kartonu.Wiesz,o co mi chodzi?wtedy by się nie ruszały w kartonie.
Kwitną krokusy

.No to mnie załatwiłaś

.A ja wczoraj wiadrem śnieg wynosiłam...I szukałam swoich ciemierników-by nie przegapić jak zakwitną pod śniegiem...
-----------------------
Miłego dnia .