Wspominając stonowane w kolorach i przyjemne w oglądaniu dla oka kwiaty, jak również wypielęgnowane rośliny, nie dłuży się czas oczekiwania na nadejście wiosny, która nieśmiało, ale już zagląda do naszych roślin i stopniowo wybudza je z zimowego "odrętwienia" - pokazujesz kwiaty w kolorach, które bardzo lubię .
Henryku przepiękne Parodie! Na szczęście już niebawem wspomnienia nie będzie konieczne i znów rośliny i ich kwiaty na co dzień będą zachwycać Twoje ( i mam nadzieję nasze) oczy!
U Ciebie Henryku jak zwykle przeglądanie wątku wiąże się z szerokim uśmiechem na twarzy Na wiosnę muszę się zaopatrzyć w większą ilość kaktusów z rodzaju Parodia Będę szukał aż znajdę Chyba nie muszę się powtarzać, że Twoje rośliny są genialne?
Kwitła u Ciebie Parodia maxima? Na chwilę obecną najbardziej na nią choruję i jeszcze na Parodia maassii
Mateusz - Parodia maxima nie kwitła u mnie. To jedna z mniej chętnie kwitnących parodii o ozdobnych cierniach. Na kwiaty trzeba czekać aż roślina dorośnie do dużych rozmiarów.
Aaaaa ale cudaśne i te kolory pomarańczy do schrupania z białym błonnikiem, same witaminki Ostatnio coraz więcej parodii do mnie wpada, i coraz bardziej jestem na "tak"
Trzeba zapisać, zanotować i szukać takowych