Dzien dobry, ja z pytaniem.
Dokupilem w tym roku kilka odmian i czterech nie jestem w stanie rozszyfrowac.
-Confetti
-Königin Charlotte
-Mexico
-Pfitzers Shell
Czy ktos z was ma te odmiany? Interesuje mnie wysokosc, kolor lisci, wielkosc i kolor kwiatöw, tempo wzrostu i przyrostu kläczy, czy wystepujä pod innymi nazwami?
Kazda informacja na ich temat bedzie dla mnie wazna, kupilem je na Gardenii bez opisu, bez zdjecia, od sprzedawczyni ktöra jedno co mogla na ich temat powiedziec to to, ze kläcza sä oczywiscie doskonalej jakosci i zgodne odmianowo.
Pierwsza informacja nie byla w pelni dokladna

, ale na szczescie kupilem po trzy woreczki z odmiany. Zakladajäc naiwnie ze druga jednak okaze sie prawdziwa, chcialbym wiedziec co mi wyrosnie i czy posadzic z przodu (te do metra) czy z tylu rabatki.
No i dobra, a nawet doskonala informacja.
Siewki z nasion od Janusza wystrzelily tydzien temu z ziemi, idä jak oszalale i niebawem bedä cieszyc oko w ogrodzie. Jak cörka wröci z wojazy i odda mi w koncu aparat to wstawie fotki.
Zeby nie bylo tak slodko to musze ponarzekac

. Wzeszly juz prawie wszystkie, te co jeszcze nie wzeszly przebijajä sie powoli w tempie dwie na dzien. I wez teraz czlowieku znajdz widne i cieple miejsce dla takiej gromadki.
Dzięki Janusz, sprawiles mi niesamowitä frajde tymi nasionami. Juz widac röznorodnosc odmian.
Pozdrawiam, Piotr.