Chrapkowe doniczki cz. II
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chrapkowe doniczki cz. II
Dorotko mieszka w niej Diffenbachia-pokazywana już kiedyś. Było to dawno, więc wkrótce obfocę ją na nowo. Widzę, że interesujesz się większymi roślinkami. W takim razie obiecuję pokazać wkrótce Yucce i Dracenę, które od są u mnie gigantami 

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu a te dwie rosliny,to akurat jedyne,ktorych nie mam i nie będę miec,bo nie lubie ichChrapka pisze:Dorotko mieszka w niej Diffenbachia-pokazywana już kiedyś. Było to dawno, więc wkrótce obfocę ją na nowo. Widzę, że interesujesz się większymi roślinkami. W takim razie obiecuję pokazać wkrótce Yucce i Dracenę, które od są u mnie gigantami

Już któryś raz go podziwiam i jestem zachwycona więc muszę to napisać PRZEPIĘKNY ten KROKODYLEK

- Chrapka
Dorotko dzięki Bogu każdy znas jest inny i różne rzeczy nam się podobają. Jak nudno by było gdybyśmy wszyscy byli tacy sami 

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu twój dziurawiec śliczniutki 

I ja przydreptałam do Ciebie.
Musze powiedzieć, że przejrzałam cały Twój watek drugi watek i jestem pod wrażeniem Kwiatków.
Piękności masz, których nawet jeszcze nie widziałam.
Najbardziej spodobał mi się dzwonecznik - chyba dobrze zapamiętałam nazwę.
Oczywiście zdjęcie powyżej syngonium tez piekna. Ja własnie ostatnio zachorowałam na te kwiatuszki i szukam różnych odmian. Na razie mam tylko arrow i white buterfly, ale może niedługo coś się uda zdobyć. Może i Ciebie uda mi się wysępić

Będę sobie wchodziła do Ciebie i oglądała kwiatuszki

- Chrapka
Witaj Agnisiu. Masz zapewne na myśli "dzbanecznik" a nie "dzwonecznik. To owadożerka, rzeczywiśie ciekawa. Możliwe że za jakiś czas będę miała sadzoneczki na zbyciu.
Jeśli chodzi o Zroślichy to i ja je uwielbiam. Sadzonkę tej, która Ci się spodobała obiecuję wkrótce, czyli gdy roślinka trochę ogarnie się po zimie.
Dla zainteresoowanych -w Netto po 4,99 są piękne Zroślichy-co prawda te najbardziej pospolite, ale bardzo zdrowe i ładne, Chamedory równie śliczne oferują w tej samej cenie
Jeśli chodzi o Zroślichy to i ja je uwielbiam. Sadzonkę tej, która Ci się spodobała obiecuję wkrótce, czyli gdy roślinka trochę ogarnie się po zimie.
Dla zainteresoowanych -w Netto po 4,99 są piękne Zroślichy-co prawda te najbardziej pospolite, ale bardzo zdrowe i ładne, Chamedory równie śliczne oferują w tej samej cenie

Ano tak dzbanecznik
śliczny. Kiedyś gdzieś przeczytałam u jednej z forumek, że cyt: złapałam ospała muchę i wrzuciłam do środka" 

- Chrapka
Mój M kupił dzikuny, wyhodował muchy i dzbanki dokarmiał. Fajnie można obserwować procesy trawienne zachodzące w dzbanku. Mój M znalazł kiedyś szerszenia w domu, upolował i też wrzucił i tez zjadło. Buchachacha czasem żartuję, że szkoda, że nie mamy większych dzbanków bo i eMa bym wrzuciła
A co niech się roślina naje do syta 

Piękne nowości, a monstera obliqua pięknie rośnie w siłę
.

Przyszłam z re-wizytą. Śliczne masz te kwiatuchy
I rosną jak marzenie ;)

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Mam już dwa dzbanecznikiChrapka pisze:Buchachacha czasem żartuję, że szkoda, że nie mamy większych dzbanków bo i eMa bym wrzuciła A co niech się roślina naje do syta

Chyba że poćwiartowanego....ale nie mam takich zapędów, na szczęście

Poza tym...kto by mnie wtedy regularnie wk....ł

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, w pierwszej chwili pomyślałam, że ta zroślicha to może tak naprawdę caladium bicolor, ale jednak nie, bo wybarwienie trochę inne. Szkoda, bo caladium bardzo mi się podoba i bym cię naciągnęła na szczepkę. 

- Chrapka
W chwili obecnej ta Zroślicha wygląda zupełnie inaczej-niestety przez zimę liście nieco pożółkły, ale... wypuściła boczny przyrost i troche urosła, toteż odważyłam się ją zciachać. W chwili obecnej mam z niej 3 sztuki a z obciętego kikuta wyrastają 4 pędziki-świeżutkie jak wiosna-jak ja lubię taki widok