Moja rabatka - perdii
Re: Moja rabatka - perdii
Kora bez włókniny nie zdała u mnie egzaminu bo i tak trawa wyrastała.
Może jak dasz bardzo grubo kory to będzie dobrze.

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie myślę o naprawdę porządnej warstwie-bez oszczędzania
Większość trwałych chwastów już wyginęła lub w tym sezonie wyginie 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu dziękuję za obrazkowe wytłumaczenie tematu. Skopiowałam, powiększyłam i dokładnie przeanalizowałam. Dobry sposób i wart zastosowania.
U mnie dość mokra ziemia i raczej tylko na podwyższonych rabatach mogłabym coś zrobić ale dobre i to. W tym roku wypróbuję chociaż w jednym miejscu ale u mnie musi być spulchniania ziemia bo jak dość długo jest mokra to robi się na wierzchu taki nieciekawy kolor ... zobaczymy.
Pisałąś,że czasami zamiast włókniny stosujesz maty ogrodnicze - nie znam i nie wiem co to jest ? To cos jak mata szkółkarska , agrotkanina czyli coś grubszego i sztywniejszego.
Aha ... dynie rozłożyłam na parapecie, spisałam i czas sie skończył
bo oglądałam film o Annie German.
Jeszcze jest czas ale zrobię to w najbliższych dniach.
U mnie dość mokra ziemia i raczej tylko na podwyższonych rabatach mogłabym coś zrobić ale dobre i to. W tym roku wypróbuję chociaż w jednym miejscu ale u mnie musi być spulchniania ziemia bo jak dość długo jest mokra to robi się na wierzchu taki nieciekawy kolor ... zobaczymy.
Pisałąś,że czasami zamiast włókniny stosujesz maty ogrodnicze - nie znam i nie wiem co to jest ? To cos jak mata szkółkarska , agrotkanina czyli coś grubszego i sztywniejszego.
Aha ... dynie rozłożyłam na parapecie, spisałam i czas sie skończył

Jeszcze jest czas ale zrobię to w najbliższych dniach.
Krysiu oczywiście że chodziło mi o matę szkółkarską. Źle napisałam
Ja spulchniam ziemię tylko jest to uciążliwe bo potrzebne są mniejsze narzędzia. Mam więc grabeczki takie jak dla dzieci do piaskownicy 

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Witaj Iwonko
U nas też zimno i w nocy trochę śnieg napadał
Widzę, że słonko chce wyjść, ale chmurki mu przeszkadzają.To dobrze ze masz dobry humorek. Pewnie towarzystwo mamy Ci służy
Ja się zastanawiam co zrobić z siewkami łubiny. Wyrosły już takie duże że muszę je wyjąć z wielodoniczek. Chyba nasiona były jakieś zmutowane, albo na sterydach 

- ewamaj66
Potwierdzam, że mieszkamy w tym samym regionie-przymrozek jest, w nocy spadło trochę białego. Słońce się pokazuje, choć nie jest tak widoczne, jak przez ostatnie dwa dni. Ale niebo niebieskie, nie bure 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witam życzę miłejj sobotki

e-babcia też witam
Ewo i właśnie tę niebieskie niebo napawa optymizmem

Ewo i właśnie tę niebieskie niebo napawa optymizmem

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu przepiękne lilie zamówiłaś
we Flashpoint jestem zakochana
Mam nadzieję, ze uda Ci się pokonać nornice, czy zamierzasz cebule sadzić w jakichś butlach , czy drucianych koszach ???

Mam nadzieję, ze uda Ci się pokonać nornice, czy zamierzasz cebule sadzić w jakichś butlach , czy drucianych koszach ???
W koszyczkach i dodatkowo czosnek plus gałązki czarnego bzu. Wszystko co wiem, że odstrasza nornice 

- ewamaj66
Tę pełną wykreśliłam, choć miałam ją na liście
Zamówilam i tak bardzo dużo. Natomiast Flashpoint bardzo mi się podobała, długo trzymała kwiaty.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu ja wstaję miedzy 6 a 6,30 siła przyzwyczajenia przez lataperdii pisze:Iwonko niech Ania pośpi, pewnie do późna wybierała zdjęcia do nowego wątku. To ciężka sprawa bo już takie ładności nam pokazywała, że trudno teraz wybrać coś jeszcze ładniejszego

Ta lilia pełna ,piękna

Miłego dnia,Gosiu

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Słoneczna pogoda i już obleciałam zakupy , teraz kawa i wypad na Forum ...
Lilii mam sporo i już coraz mniej kuszą mnie katalogi ale LANKON jestem zachwycona - może przez te piegi ...
bardzie wzrokowo pasuje mi w kępie kilka sztuk jednej odmiany niż co kawałek inna - skrzywienie zawodowe czy coś ze wzrokiem nie tak - sama nie wiem ale mam takie dziwne upodobania. Liczy się nie ilość odmian większości nasadzeń ale jednej w dużych kępach.
To prawda,że nocą było minusowo ale jak tylko słońce wschodzi to od razu temperatura idzie w górę. Już hartuje pierwszą fuksję - stoi cały dzień w skrzynce za oknem .

Lilii mam sporo i już coraz mniej kuszą mnie katalogi ale LANKON jestem zachwycona - może przez te piegi ...

bardzie wzrokowo pasuje mi w kępie kilka sztuk jednej odmiany niż co kawałek inna - skrzywienie zawodowe czy coś ze wzrokiem nie tak - sama nie wiem ale mam takie dziwne upodobania. Liczy się nie ilość odmian większości nasadzeń ale jednej w dużych kępach.
To prawda,że nocą było minusowo ale jak tylko słońce wschodzi to od razu temperatura idzie w górę. Już hartuje pierwszą fuksję - stoi cały dzień w skrzynce za oknem .