Burn Nelly Isler już przesadzona ;) W sumie to znalazłam tylko jednego małego ślimaczka, może słabo się przyglądałam ;] w każdym razie wymoczyłam ja w jakiejś chemii, nie toleruję współlokatorów.. Co innego mnie zaskoczyło, wewnątrz doniczki było mnóstwo sphagnum

Ciężko było to dziadostwo pousuwać nie naruszając korzeni, takie było wplatane i ubite, ale starałam sie jak mogłam.. mam nadzieję, że Cambria nie zrzuci kwiatów
Zastanawiałam się tez jak ja posadzić, storczyki o sympodialnym typie wzrostu powinno się sadzić po obrzeżach doniczki młodymi przyrostami do środka.. starałam sie tak zrobić, ale coś mi się poprzesuwało i w ostateczności jest tak jak było i młody przyrost jest ze skraja

Już nie chciałam nic kombinować bo przy tym upychaniu podłoża pewnie połamałam jej połowę korzeni ;] Mam w związku z tym pytanie, czy młode przyrosty zawsze wychodza z tej samej strony? Nie ma szansy, że przyrost pojawi się po drugiej stronie, tam gdzie jest więcej miejsca?

W końcu mam 5 pseudobulw, więc każda ma prawo wypuścić młoda pseudobulwę, prawda?
Myślałam tez, że pseudobulwy rozejdą mi się na kilka kupek w ręce a one były tak zwarte jakby to był jeden kwiatek, więc wszystko zostało tak jak było

Nie wiem czy to normalne, na filmikach widziałam jak ludzie rozdzielają swoje pseudobulwy..