Za nami piękny, słoneczny marcowy dzień
Cudowna pogoda, aż chce się żyć! Po południu pobiegałam trochę po ogrodzie z grabiami, śpiewały ptaszki, widziałam klucz gęsi i pierwsze pączki na pierwiosnkach...Jak dobrze pójdzie to w ten weekend zakwitną!
Marta, wczoraj słońca nie było ani trochę w Poznaniu, więc nie wiem co brałaś ;-)) Dzisiaj za to było pięknie i już się nie mogę doczekać jutra....
Jagi, pogoda nam dzisiaj dopisała jak na zawołanie!Podeślij mi tego kosa kochana, chętnie posłucham tej melodii..
Ewa, u nas w pogrozach widać słoneczny weekend, mam nadzieję, że i u Ciebie nie zabraknie słonka
Anasstasia, anytime
Pat, dzisiaj są co najmmniej 2 powody do świętowania ;-)) Otwieraj jakąś butlę i oblewamy, Twoje zdrowie i wiosnę!
Justynko, mam nadzieję, że
to białe się wystraszy na dobre i niech znika jak najszybciej!
Dorotko, jutro łapię za grabie i sekator i znikam w ogrodzie

Jeśli tylko będzie tyle słonka co dzisiaj, będę przeszczęśliwa
April, wznoszę toast kieliszkiem czerwonego i życzę, żeby wiatr przewiał wszystkie bure chmury gdzieś daleeeeko na wschód, a potem poleciał dalej zostawiając Ci słonko i bezchmurne niebo
Aguś, sezon wiosenny uważam za otwarty

Wypiłam kawkę na tarasie przy zachodzącym słońcu i choć chłodno było, to w powietrzu czuć zapach wiosny

Miłego piątunia!
Ewa gajowa, marzec to już nijak nie kojarzy się z zimą, więc możemy zawijać rękawy i do pracy
Agness, oby jutro pogoda dopisała

U nas dotychczas w ogóle nie było słonka, a dzisiaj wreszcie zaświeciło!
Madzia, kumulacja szczęścia hihihi Teraz jeszcze przyjdą zamówienia, cebulki, clemki, bylinki, róże i ....znowu się zacznie!
Grażynko, żałuję, że 1 marca przywitał Cię kiepską aurą..czyżbym zabrała całe słonko dla siebie?
Jule, jak u mnie świeci, to u Ciebie też powinno

Po śniegu nie ma już śladu i coraz więcej zielonego wyłazi!
Marzenko, trzymam kciuki za lobelkę! Moje wysiewy już siedzą w tekturowych doniczkach i powinny zacząć nabierać masy

Świętujemy

Nowy wątek?? Wow, już lecę!
Alicjo, u nas też wreszcie czuć zmianę w pogodzie i robi się coraz cieplej! dzisiaj sprawdzałam irysy od Ciebie po zimie, zaczynają puszczać młode kiełki!
Olusia, u mnie też!
Ula, daliśmy radę - silna grupa wsparcia
April,
ND mam na pergoli od frontu, ale to młodziak i zdjęć niewiele.
The Fairy rośnie przy ścieżce, na pierwszej rabacie. Kolorystycznie wpadają w ten sam odcień, tylko
ND bledsza - jeśli chesz dać
The Fairy w nóżki
ND to będzie ok.
Indigolettę też mam jako soliter, a u dołu niskie, białe
Graceful Palace przeplatane lawendą. Do tego dosadziłam powojnika
JPII i Jackmanii. Wydaje mi się, że w roli obwódki fajnie by też pasowała do niej ciemno-fioletowa szałwia
Aniu, pewnie, siadaj, czego się napijesz? Widok zielonego cieszy i to jak!
Nutka, u nas też się pokazało i to na kilka godzin! Cudowne powitanie marca
Asiu, co Ci nalać kochana? Rioja może być? Ja właśnie testuję...jakieś tam pączki widać, może do niedzieli coś się wykluje ;-)) Poza tym kwitną mi wszystkie donice, więc substytut jest