Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Dzień dobry :wit
Kochani, wreszcie mamy marzec ;:138 ;:138 ;:138
Choć pogoda nas nie rozpieszcza i słonka wciąż zdecydowanie za mało, to wierzę, że zima poszła w zapomnienie i nie wróci wcześniej niż za 9 miesięcy :lol:
Przedwiośnie w ogrodzie nieco się ociąga, wszystkie roślinki, które wyszły na początku lutego stoją w miejscu jak zaczarowane, ale może jak ja się przestanę lenić to i roślinki ruszą z kopyta ;-)) Zatem od jutro startuję z porządkami i mam nadzieję, że będzie towarzyszyć mi słonko ;:173
Odpowiem po południu, a tymczasem świętujemy pierwszy marcowy weekend :tan :heja ;:136

I porcja tulipanów dla miłych gości - dziękuję, że towarzyszyliście mi w codziennym odliczaniu, wspólnie dotrwaliśmy do wiosny ;:4

Obrazek

Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, przybiegłam świętować 1 MARCA. Dotrwalśmy do końca wyliczanki i teraz to tylko wiosna może być. Ptaki juz o tym mocno informują swoimi trelami.
A lobelka jakby odżyła, pewnie poczuła obowiązek rośnięcia.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj tak, dotrwaliśmy do wiosny, choć łatwo nie było...
Nad Okęciem wychodzi chwilami słońce!
:wit
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

U mnie od czasu do czasu są przebłyski słoneczka,i czuć że coś się zmienia w powietrzu.Ptaki świergolą na potęgę.Szkoda tylko że tak chłodno.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ja jeszcze odliczam do 21.03. tak by nie wpaść w samozachwyt !!!!
Wyszło słońce !!!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu przepiękna tulipanowa łąka ;:oj Już za chwilkę takie kolorowe widoki pokażą się w naszych ogródkach :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Jak świętujecie to ja też a okazja jest nie byle jaka ;:136 i różnie z nami bywało raz z humorem a nieraz z dołem ale wspólnie ;:4 daliśmy rade ;:215
Miłego dnia i weekendu :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiek, napisz czy masz gdzieś połączenie New Dawn i The Fairy bo nie wiem czy pasują do siebie. Masz ich foty bo nie mogę u Ciebie znaleść. Próbuję rozpisać na konkretne miejsca róże które zakupiłam ale chyba nie wszystko przemyślałam jak zwykle i teraz się miotam ;:131

I jeszcze jedno: Indigolettę, dwa krzaczki, zaplanowałam jako soliter ale się teraz zastanawiam czy nie powinna mieć jakiejś obwódki jednak. Może ewentualnie jakieś jednoroczne typu czarnuszka? lub okrwowe clemki? co o tym sądzisz?
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Jak miło marcowa imprezka ;:304 . Pozwolicie,że dołączę.
Po powrocie z pracy miły widok z pod zawł śniegu wyłonił się trawnik, a w nim pierwsze krokusy.
Irysy też pokazały łebki. :tan
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, ale cudne tulipki ;:138
Już nie mogę się ich doczekać w ogrodzie. ;:215
Słonko już dzisiaj świeciło...będzie coraz cieplej ;:3
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

I ja wpadłam na świętowanie! Chociaż szkoda, że jeszcze nic nie zakwitło...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Za nami piękny, słoneczny marcowy dzień ;:173
Cudowna pogoda, aż chce się żyć! Po południu pobiegałam trochę po ogrodzie z grabiami, śpiewały ptaszki, widziałam klucz gęsi i pierwsze pączki na pierwiosnkach...Jak dobrze pójdzie to w ten weekend zakwitną!
Marta, wczoraj słońca nie było ani trochę w Poznaniu, więc nie wiem co brałaś ;-)) Dzisiaj za to było pięknie i już się nie mogę doczekać jutra....
Jagi, pogoda nam dzisiaj dopisała jak na zawołanie!Podeślij mi tego kosa kochana, chętnie posłucham tej melodii.. ;:170
Ewa, u nas w pogrozach widać słoneczny weekend, mam nadzieję, że i u Ciebie nie zabraknie słonka ;:3
Anasstasia, anytime ;:196
Pat, dzisiaj są co najmmniej 2 powody do świętowania ;-)) Otwieraj jakąś butlę i oblewamy, Twoje zdrowie i wiosnę!
Justynko, mam nadzieję, że to białe się wystraszy na dobre i niech znika jak najszybciej!
Dorotko, jutro łapię za grabie i sekator i znikam w ogrodzie ;:65 Jeśli tylko będzie tyle słonka co dzisiaj, będę przeszczęśliwa ;:138
April, wznoszę toast kieliszkiem czerwonego i życzę, żeby wiatr przewiał wszystkie bure chmury gdzieś daleeeeko na wschód, a potem poleciał dalej zostawiając Ci słonko i bezchmurne niebo :D
Aguś, sezon wiosenny uważam za otwarty ;:138 Wypiłam kawkę na tarasie przy zachodzącym słońcu i choć chłodno było, to w powietrzu czuć zapach wiosny ;:170 Miłego piątunia!
Ewa gajowa, marzec to już nijak nie kojarzy się z zimą, więc możemy zawijać rękawy i do pracy :heja
Agness, oby jutro pogoda dopisała ;:168 U nas dotychczas w ogóle nie było słonka, a dzisiaj wreszcie zaświeciło!
Madzia, kumulacja szczęścia hihihi Teraz jeszcze przyjdą zamówienia, cebulki, clemki, bylinki, róże i ....znowu się zacznie!
Grażynko, żałuję, że 1 marca przywitał Cię kiepską aurą..czyżbym zabrała całe słonko dla siebie? :roll:
Jule, jak u mnie świeci, to u Ciebie też powinno :wink: Po śniegu nie ma już śladu i coraz więcej zielonego wyłazi!
Marzenko, trzymam kciuki za lobelkę! Moje wysiewy już siedzą w tekturowych doniczkach i powinny zacząć nabierać masy ;:172 Świętujemy ;:304 Nowy wątek?? Wow, już lecę!
Alicjo, u nas też wreszcie czuć zmianę w pogodzie i robi się coraz cieplej! dzisiaj sprawdzałam irysy od Ciebie po zimie, zaczynają puszczać młode kiełki!
Olusia, u mnie też! :tan
Ula, daliśmy radę - silna grupa wsparcia ;:4
April, ND mam na pergoli od frontu, ale to młodziak i zdjęć niewiele. The Fairy rośnie przy ścieżce, na pierwszej rabacie. Kolorystycznie wpadają w ten sam odcień, tylko ND bledsza - jeśli chesz dać The Fairy w nóżki ND to będzie ok. Indigolettę też mam jako soliter, a u dołu niskie, białe Graceful Palace przeplatane lawendą. Do tego dosadziłam powojnika JPII i Jackmanii. Wydaje mi się, że w roli obwódki fajnie by też pasowała do niej ciemno-fioletowa szałwia :uszy
Aniu, pewnie, siadaj, czego się napijesz? Widok zielonego cieszy i to jak!
Nutka, u nas też się pokazało i to na kilka godzin! Cudowne powitanie marca :heja
Asiu, co Ci nalać kochana? Rioja może być? Ja właśnie testuję...jakieś tam pączki widać, może do niedzieli coś się wykluje ;-)) Poza tym kwitną mi wszystkie donice, więc substytut jest :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tak ładnie, łatwo i prosto brzmi to, co poradziłaś Joli :D Aż chce się małpować :wink:
Jutro na wszelki wypadek zaplanowałam głównie prace domowe-sadzonkowanie, przesadzanie, ewentualnie mycie okien, żeby tę nową wiosnę zobaczyć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia ...ja tez szykuje się jutro na wypad do ogródka ;:172 Niech no tylko nam słoneczko przyświeci i będzie się działo :heja
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

słońca u Ciebie wczoraj nie było? :shock: no u mnie było.....na pewno - dziwne :shock:
zaś dziś było cuuudnie.........taką pogodę misie lubią najbardziej! ;:oj
na pewno pójdę zobaczyć na działkę w ramach spacerku o ile wejście nie będzie zalane ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”