Wczorajszą noc zajął mi
Zlatan, który wygrał mecz dla PSG, strzelając jedyne dwie bramki w tym meczu;
Ibrakadabra, która walczyła dzielnie z jajem wielkanocnym i opowieść o psychopacie, który z czarującym uśmiechem krzywdził wszystkich, których uznawał za lepszych od niego. Bezkarnie
A dziś: pełne słońce, gigantyczny ból głowy i realne życie, które upomniało się o swoje prawa.
W ogrodzie sąsiada zapłonęło pierwsze tej wiosny ognisko, a po południu swoje trele zaintonował kos.
Tyle doniesień z dnia dzisiejszego, wg Robaczka, ostatniego dnia zimy
Lisico, co to ma być? Agent Szuwarek ma donosić? Never

I co ta Kapituła sobie myśli, chce wykosić wszystkie róże i szpanować swoimi? Trzeba wprowadzić do akcji nieprzekupną i kryształowo uczciwą komisarz Kadabrę, już ona te

rozpracuje

.
Mary, sama widzisz, towarzystwo okazało się bardziej trunkowe niż ogrodowe. W dodatku uparte, jak muły i nic, tylko chce wisieć na tym płocie

. A żeby wziąć się za porządki w ogrodzie, to nie... tylko kawki, drinków, poduszeczek i
bógwico jeszcze by sobie życzyło.
Dobrze, że choć Ty, dzielna czarownico na miotle wszystko zauważasz

.
Ibra nie zawodzi, kiedy jest na boisku, kiedy schodzi - wieje nudą. Osławiony Beckham - odwrotnie!
Asiu, mam jedną budkę lęgową i ogromny stres, bo już dwukrotnie jej lokatorzy padli ofiarą kotów

. Pozabijać koty, czy wywalić budkę, oto jest hamletowski dylemat

.
Daffo, elegancka Dama bierze udział w degustacji, a nie w popijawie

. Ja też kocham wina, ale białe, które nie wywołują migreny

. Nie wiem, czy słusznie zachęcasz Lisicę do machania ogonem, ona coś knuje wrednego przeciw naszym różom i jeszcze Szuwarka w ten niecny proceder wrabia

.
Ambo, nie płacz

1 marca nagany zostaną anulowane

. Na pocieszenie troszkę zieleniny.
Floks gigant, kwitnie później niż inne.
Niby
Matrona, a jaka przystojna!
Begonie
nie-do-zdarcia.
Abraham Darby zanurzony w len.
Jeżówka
Little Magnus, niewielka i prosto rosnąca, nie przewraca się,
Wszystko zarośnięte, że salonu nie widać.
Knirps, urocza różyczka, choć leży na trawie.
Kamil Stoch mistrzem świata 
.
To najlepsza dzisiejsza wiadomość
Życzę tylko dobrych wiadomości - Jagoda