Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Aż trudno uwierzyć, że łubin tak wystartował :D To chyba wpływ słońca :D Posiałam dziś heliotrop i begonię, ciekawe, kiedy doczekam się wschodów.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie stewia siedzi w ziemi jak zaklęta, Twoja przynajmniej nad ziemię się wychyliła. Faktycznie trzeba pamiętać o papryce, bo inaczej gotowe sadzonki trzeba będzie kupić.
Buszowałam też po zdrowym wątku Christinkrysi i mam wielką ochotę wypróbować te chlebki jaglano-ryżowe, przy moim bezmięsnym żywieniu, trzeba urozmaicać posiłki, wydaje mi się że Ty Gosiu je piekłaś?

-- 28 lut 2013, o 21:32 --

A, nasionka zapakowane, jutro wysyłam liścik :D Tylko dosusz je przy kaloryferze, bo to świeżutko dłubane.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Krysiu włókninę rozkładam na całej grządce a w miejscach gdzie ma być posiana np. marchewka przecinam włókninę w zadłuż na obu końcach każdego przecięcia, które będzie rządkiem tnę skośnie. Potem końce podwijam i mam "rynienkę" z ziemią na sianie. Trudno to wyjaśnić. Jak Ci zależy to jutro narysuję będzie bardziej obrazowo.
Ewo doczekasz się jest coraz więcej słońca i ciepła :D
Iwonko piekłam, ale coś mi nie wyszło. Piekłam na papierze do pieczenia a i tak był ciągle wilgotny. Powiem że smak mnie nie powalił niestety. Mojemu M tez nie przypadł do gustu, ale myślę, że coś zrobiłam źle.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu bardzo mi zależy - faktycznie są czasami sprawy, które trudno wytłumaczyć i wtedy 1 zdjęcie wystarczy za 100 słów.
Gdzieś czytałam,że rozglądasz się za nasionami rożnych odmian dyni - uzbierałam kilka odmian i niektórymi mogę się podzielić. Przecież to wystarczy mieć ze 3 nasiona i wsiać aby sprawdzić odmianę i jej smak. Ja będę kiełkować je i dopiero takie nasionko wkładać do pojemniczków - pewnie termin koło 10 kwietnia - dobrze będzie czy za późno ?
Jutro Ci napiszę jakie mam i z których mogę odłożyć. W Olsztynie będę w marcu raz i w kwietniu raz więc okazji do podania nie zabraknie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu tak jak mówiłyśmy spotkamy się. Narysuje rysunek , mąż zeskanuje i będzie "instrukcja". Szukam dyni o dość miękkiej skórce dobrej na przetwory.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mojej pani-Fionie jeszcze za zimno,bo na balkon nawet nie chce,,,u mnie pochmurno,,,,słonka nie widać,, ale cóż mamy marzec,,,fajnie już to brzmi
Udanego,dobrego dnia ;:3
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu w ten słoneczny, pogodny dzień :wit Moje koteczki wyszły na balkon , ale ja mam słoneczko od rana do późnych godzin popołudniowych. więc laleczki moje nawet wysunęły swoje pyszczki na chwilkę. Piecuchy jedne :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu.... piękny , słoneczny dzień??? ;:oj ależ zazdroszczę, u mnie dziś paskudna pogoda..... zimno, wietrznie, szaro i pada śnieg z deszczem ;:145 nosa nie chce się wychylić na dwór....
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Współczuję takiej pogody :(
Krysiu zrobiłam rysunek tylko się nie śmiej bo żeby było wyraźnie po kawałku robiłam zdjęcie aparatem Jak coś to mam w PDF całość ale mogę ci wysłać na e-mail
Moje poranne wypociny dla Ciebie :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na rośliny pozostające w gruncie

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Hej, hej Gosiu. Ależ masz wszytko dopracowane ;:oj , może wykorzystam Twój pomysł na niektórych grządkach.
No i muszę dokładnie poczytać o tych chlebkach, a nie pytałaś na watki Chritinkrysi co mogło być przyczyną że nie bardzo Ci one wyszły, na zdjęciach wyglądają zachęcająco.
U nas pogoda byle jaka, na wieczór się ochłodziło, słońce o nas zapomniało :?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ misternie ułożony plan ;:333 Teraz tylko realizacja została ;:108
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko mam w planach zapytać Krystyny jak się spotkamy.Mamy się spotkać w marcu :D
Zapomniałam o szpilkach do włókniny Są nie zastąpione długość 19 cm

Obrazek

Ja jak pisałam bywam na wsi tylko jak mąż ma wolne, a nie lubiąc chwastów muszę sobie jakoś radzić. Potrzeba jest matką wynalazku to wymyśliłam przydatność czarnej włókniny i mam mniej pracy z chwastami. Nie używam jej na rabatach kwiatowych. Tez muszę się trochę "poznęcać" nad chwastami ;:306
anabuko1 ja w ten sposób używam włókninę od 4 lat. Rozrysowałam,bo trudno było mi wytłumaczyć jak to zrobić :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam ogród przy domu i do zeszłego roku radziłam sobie bez włókniny-po prostu często przebiegałam z motyczką. Deszczowy sezon wszystko postawił na głowie, nawet nie posiałam żyta, bo nie było jak wejść do warzywnika :( Kupiłam już warzywa i mam nadzieję, że w tym roku będzie trochę lepiej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem Ewo ale ja jestem tylko w weekendy. Mam trochę ogrodu, sad, drzewka owocowe z drugiej strony domu taki drugi sadek, i jeszcze rabaty, a czasu mało :(
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzeba sobie radzić :D Mam włókninę pod tujami w żywopłocie. Chyba bym się zapłakała, gdybym musiała jeszcze to pielić ;:145 Przymierzam się jednak do zastąpienia tego zrębkami lub korą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”