Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

:wit ,mnie tez sie roze snia,a w zasadzie ogromniasty ogrod,w ktorym sadze niezliczona ilosc roz.Czasami budze sie zlana potem,bo mi cos nie wyszlo :;230
Oby do wiosny ;:65 ;:65 ;:65
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

alexia napisała że na dłuższą metę beton męczy- i ja się zgadzam z tym w 100%.Męczy widok szarych ścian ,nieuporządkowanych byle jakich działek dookoła..Już się chce zapachów ,zieleni.Szumu wiatru, ptaków.Odkrywam w sobie miłość do ziemi.Obniżki nastrojów- hormony pasqdne w organizmie.Brakuje chyba też słońca...mi bardzo, i odczuwam to pierwszy raz w życiu...i rozumiem teraz ludzi którzy to twierdzili wcześniej przede mną :oops:
Sylwia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

alexia pisze:Witaj Majko,no wlasnie,u mnie nie widac tych fruwajacych,poprzyklejane do tabliczek,ale ziemia zyje wlasnym zyciem.
Podjelam meska decyzje,przesadzam moje malenstwa.Udalo mi sie dzisaj przesadzic tylko jedna,musze rozmrozic doniczki ;:oj .
Dostaja już 5-6,5 l.doniczki,zeby na caly sezon starczylo(jak przezyja).Z najnowszych prognoz zima bedzie trwala jeszcze tydzien ;:224 ,tydzien temu to samo gadali ;:306

:wit Cześć Alexia,
i jak maleństwa, przetrwały przeprowadzkę do dużych donic ;:173 Trzymam za nie kciuki ;:333

Masz rację ci od pogody ciągle plotą głupstwa... ważne jak Ty odbierasz zmiany w przyrodzie ;:108
Mi się wydaje, że wiosna już niebawem zawita na dobre.
Wczoraj wysiałam nasionka kwitków na krążki .... fajna zabawa. Dziś patrzę, a nasionka już są napęczniałe...
teraz czekam na kiełkowanie... :;230
Mam już wszystko przygotowane na otwarcie nowego sezonu.... i doczekać się nie mogę .....
ze mnie taki niecierpliwy duszek. :;230
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Majko,malenstwa maja sie chyba dobrze(zyja) ;:306 .Teraz wiem,ze ukorzenic patyczek to pikus,przezimowac to juz problem.Pewnie najprosciej zadolowac w ogrodzie.Wiem juz ,ze nie mam wszystkich odmian,będę dalej sie bawila.Planuje z wiosennego ciecia i zimowac beda na balkonie.
U nas wiosennie pada snieg ;:224 ,a niebo to jak brudna szmata od podlogi.
Ja tez sieje(a co :?: ;:215 )mam 1 stokrotke afrykanska,2 papryczki hiszpanskie do smazenia(Padron) i kilka letnich kwiatkow,wys.10 cm,nazywaja sie Mittagsblume (dosalam nasionka z katalogiem ,nie ma nazwy lacinskiej).
Tez mam wszystko przygotowane do rycia w donicach ;:65 ;:65
Zaczynamy ostatni tydzien lutego :tan
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Tak dzisaj wyglada "kwatera zimowa".Musze juz zdjac kaptury,na razie sa tylko odpiete.Jeszcze nie cale 3 dni do marca. ;:108 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

alexia pokazałaś swoje maleństwa ;:7
zobaczyłam jak wyglada przechowywanie na balkonie, drewniana paleta ja na przyszłość myśle o 20cm styropianie.
I niebieskie donice, takie ładne.
One muszą byc bardzo pogodne. ;:3
U mnie odwilż, a noca lekki mróz.
Róże pod sniegiem.
I Przyjrzałąm się Marii Teresie z bliska w Encyklopedii....i Chyba mnie na nią weżnie :uszy
Sylwia
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Widzę że już ruszają, u mnie te przechowywane w zimnej altanie też tak wyglądają.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Cześć Alexia,
ładnie wygląda Twoje stadko na balkonie :;230 :;230 widzę, że hortensje masz
okryte czymś takim przypominającym futerko.... co to jest ;:173 ładne i chyba cieplutkie :;230
Donice na paletach, ale weź je tam ustaw hehe..he zestawić chyba też nie lżej.
U nas jest śliczna pogoda.... długo na taką czekaliśmy. ;:3
Już można powiedzieć, że wiosna tuż ... tuż, jak się cieszę :heja
Ci od pogody jak zwykle się pomylili. ;:222
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie jestes, :wit witam Cie Majko,to futerko to mata kokosowa,niestety b.nietrwala i droga.To juz moja ostatnia.
Tak mam hortensje,to moja 2-ga ;:167 .Dla nich jest skrzynia z kratka(cien).Latanie z donicami to tak zamiast silowni,a ja to i tak krzepka kobita ;:306 ;:306 .
Pogoda u nas nieciekawa,cos 2* w plusie,ale wilgotno i szaro.
Deidre,tak juz powoli startuja,glownie "miniaturka z kwiaciarni".
Allhambra,Dzięki za wpis,zkad Ty taki grubasny styropian wezmiesz,no ale teraz myslimy o sezonie a nie o nastepnej zimie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Aleksia jestem.... ;:306 tylko w czarną dziurę wpadłam i nic mi się nie chciało. :;230
Dziś słonko wyszło i od razu wiem, że żyję. Doglądam moje wysiane roślinki ... chabry cudne i
bardzo żwawe, ale koper ozdobny nie wykluł się jeszcze..... przypuszczam, że nasionka stare.
Nazamawiałam wszystkiego, teraz czekam na wiosnę i tylko paczuszki będę odbierać. :heja :heja

Szkoda, że to futerko jest takie nie trwałe, bo ładnie roślinki w tym wyglądają.
Swoje panny wystawiasz troszkę na świeże powietrze ?
Życzę Ci dużo słoneczka ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hey Majko,panny ,myslisz przedszkole :?: jeszcze nie,ale jak bedzie troche slonca i wiecej niz 4-5 *stopni to w dzien beda na wybiegu.
Moje siewki zyja,ale nimi sie specjalnie nie emocjonuje.Zalezy mi tylko na hiszpanskiej papryce do smazenia.
Dotarlo do mnie,ze przegielam z kupowaniem roz ;:108 ,troche tego duzo.Wczoraj bylam w piwnicy i zobaczylam 2x 50 l. ziemi do trawnika,zapytalam M (on kupowal),czy juz mamy ogrod i zakladamy trawnik?Okazuje sie,ze jak idzie po zakupy to musi brac okulary:ziemia do roz-"Rosenerde",do trawnikow-"Rasenerde",ale juz wymienil. ;:oj
Tez zycze ;:3 ,sobie tez.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aleksia, przegięłaś z ilością różyczek.... :;230 :;230 ja, tam najwyżej nowe donice dokupisz. :heja
Nie tylko Ty ja też ?.. mam głupawkę zakupową. :;230
A, co do okularów, mój M kiedyś spryskał mi róże Randapem zamiast środkiem od grzyba, ale do dziś nie mogę
mu wspomnieć o założeniu okularów, bo się zaraz rzuca, że dobrze widzi ;:306

Pewnie, że miałam na myśli .... panny przedszkolne, one się wzmocnią jak je zaczniesz na spacerki
wyprowadzać.
Oj niech nam wiosna szybciutko przychodzi ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:
A, co do okularów, mój M kiedyś spryskał mi róże Randapem zamiast środkiem od grzyba, ale do dziś nie mogę
mu wspomnieć o założeniu okularów, bo się zaraz rzuca, że dobrze widzi ;:306
Przypuszczam. ze roze nie przezyly a M..........................Chyba mamy starych chlopow ;:145 .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexia, to było jakieś 10 lat temu............. nic nie przeżyło ;:185 140 krzaków poszło na ognisko.
Za karę musiał mi kopać nowe grządki, kupić pergole i sam musiał je montować.
Ja tylko wymyślałam i sprawdzałam jak wychodzi. :;230 :;230 :;230
Teraz już mi przeszło, ale 10 lat temu, to chyba bym zabiła?.. taka byłam wściekła. ;:108
Od tamtej pory nie ma prawa się dotknąć do moich różyczek. ;:185 On bawi się rybkami. :;230
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

Alexia ;:3
Nam w dom został chyba jeszcze styropian po budowie(taki o grubości 10 cm: może położę dwie takie dziesiątki.A ja dostałam odpowiedź ze sklepu.nie znajdą dla mnie Giardiny(pnąca) i Novalis( niebieska).Ale zamówione 6 pozostałych przyjdzie:).W donicach ma być 18-o ile zadołowane przeżyły i przyjmą się na wiosnę do donic.
Cieszy mnie jasność dnia-pierwszy raz w życiu tak bardzo zwracam na to uwagę.
Dziewczyny, już bliżej niż dalej do wiosny
;:167
Sylwia
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”