Żurawka z nasion
- jadziunia
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lis 2010, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Żurawka z nasion
WITAM nie chodziło mio odmiany szlachetne po prostu chciałam po próbowac ale nie moge nigdzie dostac nasionek dlatego zwruciłam się do was bo jak wyczytałam to są tacy co sieją może nie wszystko wysieli widziałam siewki Grzeska są piękne no i własnego chowu
Jadziu, nasiona,, Żurawki krwistej'' są dostępne w sklepach ogrodniczych Firmy Legutko...nasiona trudno jest zebrać z krzaczków są bardzo drobne i na bieżąco wypadają z kwiatostanów.
Pnos Ożarów też ma w swojej ofercie żurawkę: heuchera sanguinea
- jadziunia
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lis 2010, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam dzięki dzięki wruciliśćie mi wiare może jeszcze zawczesnie no to będe cierpliwie szukać piszesz że Ożarów ma pod tą nazwą co napisałaś łacinską to może dlatego nie znalazłam ja szukałam żurawki 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chcę wysiać nasionka żurawki i mam problem bo nie mogę znależć temperatury w jakiej kiełkują,może ktoś zna i się podzieli.
U mnie na parapecie w temperaturze 18 stopni wykiełkowały w tydzień
-
- 50p
- Od: 21 sty 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moje żurawki ładnie wzeszły a teraz część z nich zaczęła wypadać i nie wiem dlaczego...
I żeby wam wszystko rosło! Pozdrawiam Adam 

Dosiałam dziś jeszcze trochę nasion żurawki. Zastanawiam się, czy poprzerywać tę wysianą miesiąc temu 9 lutego bo gąszcz tam spory
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też mam gąszcz i w dodatku takie maleńkie,ale czekam jak trochę podrosną i okrzepną to je porozsadzam kępkami.
Moje żurawki mają niespełna 1 cm, nie nadają się jeszcze do pikowania, a ciągle ich ubywa, może choć parę dotrwa do przesadzania. Podobna zabawa jak z lobeliami.
Witajcie bierze mnie na żurawki i hosty
zachęcona waszymi efektami chciałabym spróbowac z siewem żurawek i pytanko może miał by ktoś zebrane nasionka do podzielenia się
nie posiadam w ogródku ani jednego liścia żurawki i nie mam z czego wziąźc nasionek
ew sklep ale wolaląbym na forum się zaopatrzec 

Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
Mikusia na wątku sprzedażowym szukaj ofert