Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Witam deszczowo ;:47
Już drugi dzień pada, może za dużo powiedziane, ale na pewno kropi deszcz.
W tej chwili już widać chodniki i podjazd do domu, tylko na grządkach z uporem maniaka trzyma się śnieg.
Oczywiście jest ponuro, więc na Twoich zdjęciach szukałam słońca.
Aguś nawet nie zdajesz sobie sprawy, jaka jest ogromna różnica między prezentowanym ogrodem, a tym co widzę,
gdy podniosę wzrok znad laptopa ;:202
Fuj...obrzydliwość...nawet tuje mają taki srczkowaty kolor... :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit tak, tak, kuchnia bedzie na dole przy wyjsciu na ogrodek - tak zeby nie trzeba bylo ciagle ze szklem latac z dolu na gore i z gory na dol.
Buuuu glowa mnie boli :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś :wit
Jak nastrój dzisiaj? Ja też cierpię na brak słonka, choć bateryjki podładowane Gardenią ;:173 Tłumów nie było, hale ogromne i można było spokojnie spacerować, zatrzymać się przy ekspozycjach i swobodnie porozmawiać z wystawcami. Jestem pełna pozytywnych wrażeń!
Udało mi się nabyć kule wielkości tej Twojej ze zdjecia - teraz myślę jakie miejsce będzie dla nich najlepsze...
aguniada pisze: Obrazek
....chyba rozrzucę je między różami :D
miłego wieczoru ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję, że Twoja nieobecność spowodowana jest zupełnie banalnymi sprawami :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś przesyłam pozytywne myśli ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko jak zaglądasz, a nie piszesz to życzę dobrego! najlepszego! ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguniu Kochana dmucham do Ciebie ;:3 ;:3 ;:3 które u mnie świeci jakby chciało nadrobić te bure tygodnie ;:196 ;:196 ;:196 Mam nadzieję, że trafi prosto do Twojego ;:167
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aguś, słonko się przedziera przez chmurki. Widzisz to? ;:oj
Tym razem moja starsza córa chora ;:222, ledwo mówi, ale nie gorączkuje
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit
Już środa, znaczy się z górki... pracowy zawrót głowy u mnie: konferencje, nowe projekty, wymagające czasu i zaangażowania. Po pracy padam na twarz.
Na zewnątrz robi się optymistycznie: śnieg topnieje, temperatura powoli rośnie, od czasu do czasu można zobaczyć nieśmiały jeszcze promień słońca. Oby prognozy się sprawdziły i przyszła prawdziwa wiosna, w następnym tygodniu, czego Wam i sobie życzę stojąc w blokach startowych do wiosennych porządków w ogrodzie, a potem bardzo konkretnych prac.

Magda, zdrowia dla córki! Moja ma się lepiej :) Słonko czasami przebłyskuje i dodaje energii... a Ty w piątek wyruszasz i nacieszysz się nim do cna :)
Grażka, bardzo dziękuję! Teraz jest pochmurno, ale do słonecznych dni już blisko :)
Marysiu, dziękuję za pamięć, kochana... zaglądam, ale z czasem krucho a wieczorem już sił nie wystarcza na aktywność forumową... mam nadzieję, że się niedługo choć trochę uspokoi. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Aguś, dziękuję i pozytywną energię odwzajemniam ;:196
Ewa, jest w miarę ok... mam trochę podcięte skrzydła, ale idę do przodu... Buziaki! (Szałwię kupię, jak tylko spotkam - dam znać).
Robaczku, cieszę się, że naładowałaś akumulatory Gardenią... mnie chyba wystarczy buszowanie po dobrze zaopatrzonym ogrodniczym czy wizyta w zaprzyjaźnionej szkółce. Myślę, że buszpany wkomponowane w rabatę różaną to dobry pomysł... można też pomyśleć o umiejscowieniu ich gdzieś w reprezentacyjnym miejscu, przy wejściu do ogrodu, czy kolejnego pokoju.
Julek, jak dziś Twoja głowa? Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz od tygodni cierpiałam, ale może przysłużył się temu stres pracowy... w każdym razie ścięło mnie o 22ej i spałam aż do 7ej. Dziś na szczęście lepiej... kuchnia letnia to świetny pomysł!

CDN...
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, witam Cię serdecznie... mam nadzieję, że deszcz ustał? U mnie na wsi jeszcze sporo śniegu zalega, ale rozpuszcza się to białe g* sukcesywnie i wiosnę widać za płotem :)
Pat, pies z dredami jest zestawem obowiązkowym - musisz go mieć; będzie Pani zadowolona :D
Maryniu, dziękuję za odwiedziny! Mam nadzieję, że niedługo zdjęcia wspominkowe staną się tylko wspomnieniem i będziemy się cieszyć wiosną w ogrodach :) Pozdrawiam serdecznie!
Bogna, sosna himalajska to taki cukiereczek w ogrodzie... myślę, że w Kordusie lub Ponderosie znajdziesz ładny egzemplarz - jest bardzo warta zainteresowania :)
Ewa, cieszę się wschodami nasion na całego - wykielkowała lobelia, szałwia omączona a i pękają nasiona kobei :) Jestem wielka! (ale pracuję nad tym :twisted: )
Tadziu, bardzo liczę na te prognozy :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś kochana, możesz mnie poinformować kiedy przycinać psa z dredami i jak mocno? Mój młodziutki, zeszłoroczny nabytek i jeszcze strasznie łysy :)
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

justyna_gl pisze:Aguś kochana, możesz mnie poinformować kiedy przycinać psa z dredami i jak mocno? Mój młodziutki, zeszłoroczny nabytek i jeszcze strasznie łysy :)
to ja go chlastam wbrew Adze... gdybym się słuchał to nie byłoby co podziwiać:)
do września (Aguś popraw mnie) i spokojnie o połowę, to przyrasta jak perz, ok 1m rocznie:)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

PanieM a kiedy zacząć z sekatorem latać koło niego? ;:oj
x-ag-a
---

Post »

PanieM, a od kiedy Ty nazywasz mnie 'Aguś'? :) Dziwnie mi ;:173
Poprawiam PanaM - psa z dredami przycinamy (przyrosty) o 1/3, dojrzałego psa. Kończymy na początku sierpnia. Fakt, że jak pies młody, to i ciachamy go stanowczo, czyli młode przyrosty o połowę.
Justyś, pies wypuszcza młode przyrosty i je ciachaj jak się pojawią - pewnie na początku kwietnia.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoje modrzewie potnę teraz, mają być krótkie i gęste-bo nieszczepione :roll: Widzę wreszcie powoli zmianę na lepsze, zagęszczają się.
O szałwii pamiętaj, jak dasz radę :wink: Przeżyłam cały zeszły sezon bez niej i żyję ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”