Wybaczcie że tak ogólnie - zaglądam na chwilkę tylko !
U mnie wiosenno - zimowy przeplataniec... Jeszcze wczoraj sypało śniegiem, dziś świeci słońce. Po krokusach widzę że wiosna w tym roku się opóźnia. Szkoda, bo juz się ich doczekac nie mogę - to one zakwitają u mnie najwcześniej po zimie

Walentynkowe życzenia zostawiam

-- 14 lut 2013, o 17:02 --
Jule pisze:Aga ja cielam Edena (2011) wiosna nastepnego roku dosc krotko tz tak jak rabatowke ale chce zeby sie z niego porzadny gruby krzaczorek zrobil ... nad wysokoscia będę pracowac pozniejW tym roku przytne go gdzies w polowie dlugosci ale zaczne go formowac krzaczascie tz niektore pedy wyzej przytne a niektore nizej. Jakos nie podoba mi sie kiedy na jednym poziomie jak pod linijke kwiaty kwitnal. Normalnie mozna tak formowac zostawiajac srodkowe pedy dluzsze a zewnetrzne krotsze ... tyle ze u mnie rosna trzy krzaki w kupie na okolo drewnianego slupa, tak ze tylnie pedy zostawie dluzsze a przednie przytne nizej. Ja swoich nie będę prowadzic jako pnacych, tylko jak duze krzaczaste... jak sie oczywiacie uda i nie bedzie marzl.
Jak chcesz swoja prowadzic jako niska pnaca, to obetnij jak wszystkie pnace tz jedna trzecia z dlugosci. Tak tez zrob z "spirit of freedom"one jeszcze swiezaki, to niech ciala troche nabieraja.
Jule - wielkie dzięki

Jedną różę chyba będę przesadzac... i klemtisa chyba też

Echhh...