Jadziu , Ewuniu 7-ja w zeszłym roku tez nie mogłam się na nią napatrzeć - mam nadzieję ,że uda mi się ją zdobyć w tym roku.
Marysiu ta szkólka ogólnie jest droga - pospolitych roślin bym tam nie kupowała - w ogóle to nie patrzylam co mają w ofercie - ja tam tylko hortensje oglądam
Elu nie powiem Ci bo nie mam pojęcia - po prostu mi się spodobała i chcę ją mieć- Wymagania zapewne takie same jak inne bukietowki . Pewnie opisy są na zagranicznych stronach - może Ilonka znajdzie i podrzuci link
Ewuniu( drewutnia) ja mam podobnie z tymi zdjęciami- dlatego np przy hostach i żurawkach robiąc zdjęcie kladę dalej znacznik z podpisem . przy robieniu cropa już go wycinam i wpisuję nazwe .
Jedyne rośliny które poznaje po zdjęciach to hortensje a to tylko dlatego ze wiem gdzie jaka odmiana jest posadzona i rozpoznaje po otoczeniu
Kasiu no i jak? znalazłaś nasionka?
Aniu czyli obie mamy parcie na duże kępy. mam kilka host co dalej mają jeden kiel - chyba w tym roku zrobię z nimi to co Andrzej pokazywał i zobaczę efekty
Ula - u mnie dużo siewek nie ma ale jak patrzę u innych to w szoku jestem
Monia - witaj - brzmi obiecująco
Kasiu aż podskoczyłam na myśl o braniu

- pewnie na obietnicach się skonczy
Te nasiona wsadzone zostały do ziemi 2 lutego ( wcześniej się moczyły na wilgotnej chusteczce). nie sądze żeby w tym roku zakwitły - nawet nie mam pewności czy w przyszłym zakwitną - ale mi o liście chodzi- może jakaś ciekawa siewka się pokaże
a to dla Was na szczęście

Pozdrawiam. Ewa