to swoją B. będę reklamować bo nic fajnego w niej nie ma, a filodenron - niesamowity, u siebie nie widziałam, twój cudo - śliczniutki, ale i fikusik się ładnie puścił
Witaj, Kasiu. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Jeśli posiadasz ukorzenione szczepki Mirtki to byłabym bardzo chętna. Jakoś nie mogę jej dostać a bardzo bym chciała-kojarzy mi się z dzieciństwem-zawsze na kuchennym parapecie stała takowa a teraz jakoś ich nie widać. Szalenie bardzo podoba mi się Twój wielki Kroton-lubię takie plamiaste liście. Kalatea piękne a i cena super-też bbym się na taką pokusiła. Gratuluję pięknych, samodziwlnie zrobionych stroików świątecznych-dla mnie zawsze takie będą najpiękniejsze. Masz dużo wspaniałych roślin, aż nie wiem które tu jeszcze wymieniać. W każdym bądż razie będę tu zęsto zaglądać a jeśli będziesz cięła Mirtę to proszę daj znać
Kasiu, widzę, że podobnie jak ja, bawisz się we florystkę . Ślicznie wyszły Tobie te stroiki świąteczne !!! Pokaże Tobie jeden z moich zeszłorocznych ( jeden, bo nie chcę odstraszyć wiosny )
Pozdrawiam
Witajcie Chrapko i Alinko Miło mi że zajrzałyście do mnie...zapraszam jak najczęściej.
Chrapko mirta ciachłam już dawno tak na próbę ale zamiast korzeni to listki w wodzie puszcza...ale jak chcesz to pewnie
Alinko śliczny stroik, ja też tak się lubię bawić, nie zawsze efekt końcowy jest super ale i tak cieszy ,że za parę groszy można zrobić stroik który np. w kwiaciarni cenią na kilkadzisiąt zł.
Wzięłam go od teściowej, bo się na niego złościła że coś mu nie pasuje...może u mnie będzie mu lepiej i zakwitnie
I w końcu hoje na tyle się ukorzeniły ,że puszczają pędziki Jedną mam od Kasi z Radomia , drugą od koleżanki....ciekawa jestem bardzo czy to ta sama odmiana Hoja carnosa
Kasiu,lekki półcień,od wiosny dość sporo papu,podlewanie umiarkowane,ja podlewam dopiero wtedy jak listki lekko oklapują,no chyba ,że jest spory upał to normalne ,że codziennie... i będzie kwitł jak szalony
Witaj mam do ciebie pytanie odnośnie wybarwienia liści Twojej Sansewierii. Na niektórych pędach ma więcej tych jasnych pasków, a na innych szersze są te ciemno zielone. Czy są to dwie różne odmiany, czy może zależy to od natężenia światła?
Dziękuję Izuniu, o tej roślinie nie ma zbyt dużo opisów takich z doświadczenia, zawsze lepiej spytać kogoś w temacie
Alunia mam nadzieję że zakwitnie, bo kwiaty ma bardzo ciekawe.
Garfildzie nie wiem od czego to zależy ...może od światła bo teraz stoi w bardzie naświetlonym miejscu i lampasy są wyraźniejsze.