Niesamowicie urokliwa ta Twoja Bogini Nocy.
Gratuluję pomysłowości w podlewaniu fiołków

Pozdrawiam.

Na pewno się wspomogę Twoim pomysłem przy wyjeździe, bo na mojego G. to nie ma co liczyć
  Na pewno się wspomogę Twoim pomysłem przy wyjeździe, bo na mojego G. to nie ma co liczyć  

trochę je zasuszę, i widzę, że niektóre pąki kwiatowe zasychają mi
 trochę je zasuszę, i widzę, że niektóre pąki kwiatowe zasychają mi  Dziękuję jeszcze raz
  Dziękuję jeszcze raz  

Wiosna tuz tuz , jak nie będzie mrozów  to listka będa jeżdzić  w świat .
 Wiosna tuz tuz , jak nie będzie mrozów  to listka będa jeżdzić  w świat . 

cuda jakie piekne kolorki
  cuda jakie piekne kolorki   

mam nadzieję że i ja też się kiedyś doczekam takich wspaniałości , jak na razie to czekam na listki
  mam nadzieję że i ja też się kiedyś doczekam takich wspaniałości , jak na razie to czekam na listki  

aż chce sie je zjeść
 aż chce sie je zjeść  

Jest jedno ale - czy te listki zanim się ukorzenią muszą stać w widnym miejscu ?
  Jest jedno ale - czy te listki zanim się ukorzenią muszą stać w widnym miejscu ?

to dzisiaj masz wielka radochę
 to dzisiaj masz wielka radochę   Tak spokojnie możesz pstawić listka  w ciemniejszym miejscu , wiele osób tak robi  nawet z dorosłymi roslinami , jedynie co trzeba im zapewnic to swiatło w ciągu dnia zapalając lampkę, na noc można ją wyłączyć .Od lampki będą miały widno w ciągu dnia i cieplutko  .
 Tak spokojnie możesz pstawić listka  w ciemniejszym miejscu , wiele osób tak robi  nawet z dorosłymi roslinami , jedynie co trzeba im zapewnic to swiatło w ciągu dnia zapalając lampkę, na noc można ją wyłączyć .Od lampki będą miały widno w ciągu dnia i cieplutko  .  

takie cukiereczki mogę pochłaniać wzrokiem  codziennie
 takie cukiereczki mogę pochłaniać wzrokiem  codziennie 

tak mam straszną radochę ,
  tak mam straszną radochę ,   . Pomogłaś bardzo dziękuje ci .
  . Pomogłaś bardzo dziękuje ci .