Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo żałuję że mam tak daleko..... Chętnie bym zobaczyła ten piękny teren w naturze. Bardzo mi się u was podoba. Na takiej powierzchni wszystko ma swoje miejsce, jest takie zorganizowane i przemyślane. Mogę tylko podziwiać na zdjęciach efekty oraz podziwiać nakład pracy włożony w ogród. A te kilometry koszenia to by mi chyba sen z oczu spędzały i to nie tylko 13-stego w piątek :)
Wyjątkowo piękny ogród.
Aż się rozmarzyłam....
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZYTO- truskawek u nas w brud, co drugi dzień zbieramy po dwa wiadra, starczy dla nas, dla wiewiórek oraz ptaków, które oprócz truskawek, szukając dżdżownic rozgrzebują mi ściółkę pod drzewkami i krzewami.

ZUZIU- komarów to i u nas nie brak, dodatkowo jeszcze meszek pełno, ale kończy się czerwiec i meszki znikną ( czasami jeszcze w sierpniu dokuczają)

MARIOLU- dziękuję za odwiedziny, miło usłyszeć Twoje słowa o ogrodzie. Koszenie nie jest uciążliwe, zwłaszcza że mam kosiarkę z napędem, nie trzeba jej pchać, sama jedzie, a spacer nikomu nie zaszkodził. Że daleko to fakt, ale w dzisiejszym świecie, odległość nie jest problemem, mam nadzieję że kiedyś odwiedzisz wschodnie rubieża Polski, w tym nasz ogród. Zapraszam.

Praca w ogrodzie warzywnym przynosi efekty widoczne na zdjęciach.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje " Różyczki"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

;:12 A ja szybciutko warzywa zabieram na jutrzejszy piknik i ukladam się wygodnie do łóżka, bo jutro wybieram się w "plener" na zwiedzanie pól zbożowych . Na zaproszenie pewnej firmy do Chełma. Cieplutko pozdrawiam i do miłego ;:114
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Te dwie różyczki na ścieżce są interesujące ;:1
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam, no zabrala Zyta smakołyki, ale ja za to załapałam sie miły spacerek, pojadłam truskawerk, ale nie ścinałam kwiatków, poruszałam gałazkami były zadowolone, o widze ze chyba wybieraja sie tu gospodarze, znikam, ale tu wpadnę, moze do warzywniaka, czekam na pomidory uwielbiam je!

ps.te dwie rożyczki udały Ci się, ale jaka to odmiana to słodka tajemnica, tak trzymaj!
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Piękny ogród ile tam cienia w upalne dni ja też mam podobną pergolę wpadliśmy na ten sam pomysł :lol: :lol: róże takie okazał wo gule wszystko mi się podoba a warzywa rewelacja a o swoich przemilczę :lol: :lol:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piekne masz okazy ;) Tadeuszu w swoim warzywniaku i ogrodzie! Widac ,ze wkladacie w ten ogrod duzo serca i jeszcze wiecej pracy :). Pozdrawiam cieplutko i zycze duzo zdrowka :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- ciekawy jestem jak udał Ci się piknik w plenerze "pól zbożowych"

MARIOLO- jak by nie były interesujące, nie umieszczałbym je wśród róż,

TARO- dziękuję za kolejny spacer po naszym ogrodzie , truskawki. powoli się kończą, dzisiaj na bezpośredni zbiór z krzaczka załapał się jeszcze wnuk. Kwiatów mamy dużo, chociaż nie są dominujące w ogrodzie, nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów. Proszę nie krępuj się naszej obecności w ogrodzie, nie znikaj na nasz widok, lubimy towarzystwo, zwłaszcza tak miłych gości,

KRYSTYNO- dziękujemy za wizytę w naszym ogrodzie, cień znajduje się "cypelku" gdzie jest zadaszenie , stół i ognisko, tworzą go wysokie drzewa rosnące z trzech stron , nad rzeką. Na "placu centralnym" ( jak sam nazywam teren przed domkiem ) rośliny nie są zbyt duże i cienia mało. Nie planujemy zagęszczenia roślinami "placu centralnego" , nasłonecznienie tej części ogrodu jest duże i niech tak zostanie. Część warzywna jest bardzo nasłoneczniona, ziemia tam dobra, to i warzywa ładne.

WIOLU- dziękujemy za pozdrowienia, okazy z ogrodu nie są rekordowe, i nie mają być takie, najważniejsze że udaje je się wyhodować bez " nawozu i konserwantów".
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj działkę odwiedził nasz wnuk;

Pierwsze kroki skierował do truskawek, stwierdzając że prosto z krzaczka są najlepsze. Obrazek Obrazek

Dał się sfotografować na tle pięknech róż,Obrazek

Następnie razem z pieskiem padli w ramiona "Orfeusza" Obrazek

Po krótkiej drzemce zabrał się za zabawę. Obrazek Obrazek

Kielichowiec zawiązał dużo pąków kwiatowych ,Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro znowu jogging za kosiarką ,Obrazek

Moje rybki zażywały kąpieli słonecznych. Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ramach prezentacji moich roślinek dzisiaj ; drzewo ARALIA Japońska rok sadzenia- 2002

Liście aralii przekraczają długość 1 metra.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Tadeusz ta twoja pnąca róza jest piękana ,kiedy moja będzie taka.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie moge wyjsc z podziwu jak ogladam Wasz ogrod Tateuszu :) po prostu slow mi brak :shock: wszystko jest piekne.
Ale mnie najbardziej urzeklo to, ze dajesz radosc wnukom, wspaniale chwile ktore spedzaja u Was na ranczo na pewno beda jednymi z najpiekniejszych chwil ich dziecinstwa :). Powiem tak: Fajnie miec TAKIEGO Dziadka :lol:
Zycze wszystkiego dobrego!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZABELLO- dziękuję za wizytę,róże (2) pięknie kwitną gdyż jesienią, na zimę przygiąłem je do ziemi i przykryłem gałęziami świerkowymi i jodłowymi, trzecią różę nie przykrywałem i przemarzła do ziemi, będzie kwitła później

WIOLU- budując ogród, głównym celem było stworzenie wnukom (przyszłym oboje urodzeni w 2003 roku. różnica 2 miesiące), przyjaznego i bezpiecznego miejsca do zabawy.
Fajnie miec TAKIEGO Dziadka
Nie zapominaj o babci która karmi wnuki i rozpieszcza.

Dziękujemy za życzenia. Pozdrowienia od mojej Zosieńki.

Dzisiaj był pracowity dzień- jogging za kosiarką. Tak wygląda działka w dniu dzisiejszym, wieczorem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy dzisiejszych zdjęć ;Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”