Ogródek przydomowy u Marii.k55
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Ja w donicach mam tylko kwiaty sezonowe ,czasem wsadzę jaką róże ,której chwilowo nie mam gdzie upchnąć .Tym sposobem w donlcy zimowała róża Nozomi o której zapomniałam i nie zabezpieczyłam na zimę .O dziwo nie zmarzła. 

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W tym roku mam nadzieję, że nikomu różyczki nie pomarzną, zima łaskawa w porównaniu do ubiegłego roku. 

- ewa_rozalka
- 1000p
trzymają się fantastycznie . 

- maria.k55
- 1000p
- ewa_rozalka
- 1000p
Marysiu gdzie ty to wszystko zimujesz ?
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Bardzo ciekawe drzewko, śliczne kolorki pozdrawiam 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- maria.k55
- 1000p
Och Ewuniu- miejsca mam pod dostatkiem, cały dom a w nim puste pokoje, dzieci poszły na swoje a my dziatki już tyle nie potrzebujemy, więc zapraszam roślinki na zimowanie 

Witam Cię serdecznie.Śledzę Twój wątek od początku i widzę, że bardzo szybko poradziłaś sobie z fotosikiem. Ja właśnie nie umiem wstawiać zdjęć / robić zresztą też nie bardzo/ i dlatego nie założyłam jeszcze swojego wątku. Dojrzewam jednak i wszyscy rozpoczynający dodają mi otuchy. No ale dość o mnie.
Masz piękny ogródek i śliczne kwiatuszki, szczególnie róże. Większość prezentowanych róż znam ale nie
spotkałam dotychczas Victora Borga i nigdzie nie mogę znależć Cambridge Castle, ani w sklepach ani na Helpie. Czy może kupowałaś go od ogrodnika z Łodzi?. Miałam od niego właśnie taką piękną różę, ten Pan
czy Pani mówiła, że to anglielka, ale niestety w czasie tamtej paskudnej zimy straciłam ją. Może to ta sama?
Będziemy teraz czekać na kwitnienie naszych nowych nabytków, bo widzę, że zamówiłyśmy takie same.
Pozdrawiam.
Masz piękny ogródek i śliczne kwiatuszki, szczególnie róże. Większość prezentowanych róż znam ale nie
spotkałam dotychczas Victora Borga i nigdzie nie mogę znależć Cambridge Castle, ani w sklepach ani na Helpie. Czy może kupowałaś go od ogrodnika z Łodzi?. Miałam od niego właśnie taką piękną różę, ten Pan
czy Pani mówiła, że to anglielka, ale niestety w czasie tamtej paskudnej zimy straciłam ją. Może to ta sama?
Będziemy teraz czekać na kwitnienie naszych nowych nabytków, bo widzę, że zamówiłyśmy takie same.
Pozdrawiam.
- maria.k55
- 1000p
Witaj Azalio 
Dzięki za wizytkę i za pozytywną opinię o moim wątku. Różę Cambridge Castle kupiłam w zwykłym sklepie ogrodniczym za całe 5 zł, mnie się wydaje, że ją produkuje jakaś mała szkółka, bo faktycznie nie wiele o niej słychać poza tym, że angielka nn. Jeśli chodzi o wstawianie zdjęć to ja myslę, że lepsze jest Imageshack, z tego względu, że z fotosiku prześlesz 100 zdjęć i koniec bez opłaty, a póżniej trzeba wykupić abonament. Może nie jestem wprawnym "nauczycielem" ale w bardzo prosty sposób mogę pomóc w zdjęciach na Image...
Jak to opanujesz zakładaj wątek i to najlepszy sposób na naukę. Pozdrawiam Maria

Dzięki za wizytkę i za pozytywną opinię o moim wątku. Różę Cambridge Castle kupiłam w zwykłym sklepie ogrodniczym za całe 5 zł, mnie się wydaje, że ją produkuje jakaś mała szkółka, bo faktycznie nie wiele o niej słychać poza tym, że angielka nn. Jeśli chodzi o wstawianie zdjęć to ja myslę, że lepsze jest Imageshack, z tego względu, że z fotosiku prześlesz 100 zdjęć i koniec bez opłaty, a póżniej trzeba wykupić abonament. Może nie jestem wprawnym "nauczycielem" ale w bardzo prosty sposób mogę pomóc w zdjęciach na Image...
Jak to opanujesz zakładaj wątek i to najlepszy sposób na naukę. Pozdrawiam Maria

- ewa_rozalka
- 1000p
To możesz dziewczyno poszaleć .Ja kiedyś poszalałam z daturą ,ale była piękna .Przez sezon tak się rozrosła ,że nie miałam gdzie ją przezimować i powędrowała w dobre ręce .
- maria.k55
- 1000p
O daturach mam niezbyt miłe wspomnienia, owszem piękne kwiaty i można się w nich zakochać, ale mnie ściągały na taras wszystkie okoliczne mączliki i mszyce, żadne opryski nie pomagały, a bałam się o inne kwiaty, i tak wynosiłam coraz dalej te datury, że nie ma i więcej ich nie chcę. 

- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Witaj Mario
Jestem właśnie po lekturze Twojego wątku, a przyciągnęły mnie do niego róże.
Są przepiękne,

Domowe grudniki też dorodne

- maria.k55
- 1000p
Witaj Ewunia - kłaniam się i jest mi bardzo miło ciebie gościć, cieszę się, że mamy wspólny temat "róże", wobec nich mam strasznie słaby charakter i zawładnęły moim
, nie potrafię się oprzeć tej chorobie. Zapraszam częściej, już niedługo zacznie się spektakl różany, będziemy podziwiać i wąchać jaśnie królowe
. Ewa - a co z róż zamówiłaś?

- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Na początek zamówiłam sobie:
Mariatheresia,
Natasha Richardson,
Chipendale,

Mariatheresia,
Natasha Richardson,
Chipendale,

- maria.k55
- 1000p
Piękne róże, z tych mam tylko 2 szt.Chipendale wg mnie to pozycja obowiązkowa w kazdej różance, ona jest taka sliczna, zakwita wczesniej od innych róż i kwitnie przez cały sezon. Wszystkie róże bardzo dobry wybór