Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

gosiakmala majowa witajcie!
Nie planuję stawiać tam domu :) podoba mi się to miejsce jako działka :) . Musze się pochwalić że już jedną część planu zrealizowałam. Garaż ( komóreczka ) stoi! Stanął dzisiaj. Dlatego tak od czwartku tam jeździłam. W czwartek przygotowaliśmy podłoże bo w piątek miał przyjechać. Niestety postawienie go kosztowało mnie duuuuużo nerw. Firma okazała się strasznie nieodpowiedzialna. Najpierw kazali mi koniecznie być na piątek na miejscu bo oni przyjadą. Prosiłam dwa dni żeby przełożyć na sobotę bo nie dam rady dojechać. Oczywiście tylko odpowiedzi odmowne. OK. Pojechałam. Dojechałam, dzwonię i której będą a tu słyszę że jednak nie będą i że przyjadą w sobotę wieczorem. Myślałam że się wścieknę. Pani była przeogromnie nieuprzejma. Lekceważąca. Najadłam się masę nerw i wróciłam do domu. Zrezygnowałam. Znalazłam kilka innych firm. Zamówić chciałam u kogoś innego. Okazało się że oni mają te blaszaczki na całym alll tylko pod innym nickiem i kilkanaście telefonów które odbiera ta sama okropna "baba". Któregoś razu odebrał jednak facet. Zamówiłam. Okazało się że może mi go przywieźć dzisiaj. Rada nie rada, wsiadam i jadę. Koszt o 50 zł droższy ale już tam. Mieli do mnie zadzwonić 2 godziny wcześniej żebym zdążyła dojechać, nawet tego słowa nie dotrzymali. Dojechałam, patrzę a tu ta firma która oczywiście miała i tak do mnie dotrzeć wczoraj. Oszukali mnie z terminami i pieniędzmi. Jestem wściekła. Ale cieszę się że blaszaczek już stoi i mam gdzie chować swoje ogrodnicze rzeczy.Teraz czekam na tą wiosnę.. i działam dalej :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Masz prześliczny kawałek raju na ziemi. Zamierzam zagościć u Ciebie na dłużej... Las, woda... marzenie ;:138
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, piękne foteczki wkleiłaś. I zimowe i letnie ! Domek fajny, a ile ma metrów ? A psiulek słodziaczek i cudnie, że macie działkę - ma gdzie szaleć !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu :wit Domek niby malutki bo tylko 20m2. Pierwotny plan był taki żeby kupić holendra. Takiego 3m na 7m. Niby powierzchniowo tylko 1m2 większy ale wiesz.. kusił nas nas tym rozkładem pomieszczeń, sypialnia, toaletka, kuchnia itd. Mieliśmy już upatrzonego. Na miejscu okazał się ...wrakiem. Dziura na środku w podłodze i ogólny stan tragiczny. A taki smród był w tych domach holenderskich że głowa mała. No i zdecydowaliśmy się na domek. Mniej miejsca w środku bo weranda duża ale nam wystarczy. Jest przytulnie i wcale tak mało miejsca wbrew pozorom nie jest. No i na werandzie też spokojnie wchodzi luzem stół i 4 krzesła i ławeczka 2osobowa. Ale wystawiamy sobie tą ławeczkę przed domek .No chyba że mamy gości to wtedy inna sprawa. A piesio..rzeczywiście raj dla niego.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Wiesz, pytałam się, bo My też coś podobnego chcemy "wznieść". Ale ja chcę murowany, mam działkę rolniczą, to chyba tylko do 25m można postawić.. (?)
A tarasik w Twoim domku fajny, wyglada na duży i przyjemnie spędzać czas np. na leżaczku jak za mocno słonko praży ;:3
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, w jednym z watków natknęłam się na nazwę sklepu internetowego Bergenia. Weszłam na ich stronę - mają dużo przeróżnych traw ozdobnych. Tutaj masz link: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=b ... QKydE1RPYw
A domek fajny. Najważniejsze, że jest gdzie odpocząć, wypić kawkę a nawet przenocować.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak spokojnie możesz do 25. Powiem Ci że obawiałam się też drewnianego. Ale moja ciocia ma już 30(!) lat i nic się nie dzieje, zwłaszcza jak się dba. Bałam się o wilgoć też, a okazało się że moja mama w domu murowanym ma wilgoć a ja w drewnianym nic a nic. Generalnie mam fajnie bo od rana do wieczorka na tarasie jest cień a na huśtawce słońce, natomiast wieczorem na odwrót:) Poniżej fotka z tarasu. Tutaj akurat rozstaw mebli najmniej rozsądny pod względem miejsca ale gdy nie mamy gości najwygodniejszy dla nas :) Obrazek
tutaj akurat wietrzyliśmy pościel, teraz zrobione jest zdjęcie za domkiem na takie czynności:D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu jesteś nieoceniona! Dziękuję. Tak mi te trawy zamieszały w głowie że dokładnie czegoś takiego było mi trzeba. Zabieram się do analizy. Koniecznie muszę coś nabyć!
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, zajrzyj też sobie do wątku forumowiczki Marginetka. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 77&start=0 Ona ma działkę z prawie szczerym piachem a zrobiła z tego piękny ogród. Ma tam dużo traw, może znajdziesz jakąś inspirację.
Ogród przydomowy Joli
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No przeniosłaś mnie do naprawdę pięknego wątku. Marginetka ma prześliczny ogród. Nie tylko trawy ale całość. Bosko, bardzo mi się podoba. Zostawiłam tam już swój ślad. Przeglądam ten sklep internetowy, rzeczywiście mają bardzo ciekawą ofertę. Jak się tutaj nauczyłam mówić : lista moich "chciejstw" się powiększa! Tak się cieszę że nie długo wiosna i będę mogła upiększać swoją działeczkę!!! Już jest w tym kochana Jolu Twoja zasługa :)
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak miło popatrzeć na miejsce wypoczynku na tarasie, aż poczułam zapach wiosny a nawet lata ;:oj
Magda, a ten blaszak, to z Krakowa? My kupiliśmy niedawno taki domek na narzędzia na all... (blaszany właśnie, w kolorach imitujących drewno), ale niestety do wiosny z montażem musimy czekać, bo śniegu na działce po kolana ;:224
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu tak jak pisałam... oni ogłaszają się jako różne firmy. Dzwoniłam do firm z różnych miast i wszędzie odbierali ONI! Jak znalazłam numer na 6xx to okazywali się oni. Mam na nich takie nerwy że głowa mała. Kłamią że to wcale nie prawda i że się do nich nie dzwoniło a jakimś dziwnym trafem odbiera albo ta sama osoba albo jej mąż. Oni jeżdżą po całej Polsce. Mają garaże jedne z tańszych bo i zamówień chyba sporo skoro z każdego miasta ktoś może kupić. Możesz podesłać mi link aukcji albo numer telefonu na priv to powiem Ci czy to oni. Nie jestem czepliwą osobą i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi no ale jak ktoś tak olewająco traktuje klienta i kłamie to już dobrze o nich nie świadczy. Nie chcę się na nich zemścić robiąc im antyreklamę ale szczerze odradzam zakupy u nich.
beatrix to prawda, wiatr u mnie nie "hula". A w Arturówku bywam dość często, może nie tyle co w samym Arturówki ile w Lesie Łagiewnickim :) No ale wycieczkę zaczynam od Arturówka :)
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu stworzyłaś miejsce w którym można cudownie wypocząć,meble na taras super rozmarzyłam się... ;:173
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Zawitałam i ja do Ciebie.
Ciekawe początki i urocze położenie Waszej działki ;:173 ;:173 ;:173
;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdziu, pomyliłam wątki forumowiczek (chyba byłam za bardzo śpiąca). Zajrzyj tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 13&start=0 Tu właśnie są te trawy i zagospodarowywanie działki od zera.
Ogród przydomowy Joli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”