Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Agnieszko, wybrać najpiękniejszą różę - miałabym kłopot ;:224. Tobie łatwiej, podoba Ci się Heidi - kupuj ;:333.

Ewuniu, co to jest dla Ciebie, przeskoczysz, tylko troszkę treningu ;:306.

Dla Gajowej na kilka skoków próbnych ;:224.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego leniwego sobotniego popołudnia z kieliszeczkiem dobrej nalewki ;:304 Jagi
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Patrzę na Twoje pokoje i pomalutku zaczynam się łamać. Jeszcze trochę a zacznę sadzić iglaki i róże....
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ech, Ty to nawet kratki, których pod pnączami nie widać, masz dobrane stylem i kolorem do reszty umeblowania pokojów...
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Puk, puk,

Jagi, o co chodzi z tą wiosną? I co jest nie tak z zimą, że wszyscy chcą się jej pozbyć, jak nie przymierzając, lisa z zagrody....
A zima to (za przeproszeniem) pies? ;:151

Podoba mi się twój pomysł:

[quote="JagiS"]
A z Lisicą może jakiś kryminał napiszemy lub thriller

Piszmy! Masz jakiś pomysł?
Ja mam, ale czy mnie nie obedrą ze skóry? ;:202
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

survivor26 pisze:ech, Ty to nawet kratki, których pod pnączami nie widać, masz dobrane stylem i kolorem do reszty umeblowania pokojów...
To samo pomyślałam... :wink:
JagiS pisze:Ewuniu, co to jest dla Ciebie, przeskoczysz, tylko troszkę treningu ;:306.
Hehe...jakby Ci tu powiedzieć...z moimi sportowymi zdolnościami zapewne podbiegnę do poprzeczki i ...zatrzymam się :;230 jak mi się to drzewiej w szkole zdarzało.... :oops:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jagodo ...siedziałaś na dachu , robiąc fotki - nie może być ;:oj .... jak tam wlazłaś ...- nie mów /nie pisz tylko , że przez komin ;:306 . Podobają mi się Twoje komnaty ...nawet jedną z nich biorę w posiadanie ...tę z ławeczką ...bo w pobliżu i zagrycha czeka . Nie powiem ...ta fotka z fioletowymi kwiatami i z drzewkiem jako centrum też mnie ujęła ...i ta z karmnikiem dla latających ...i ta zaraz po ławeczce , gdzie fajne drzewo pochyłe ...można by się na nie wdrapać ...Ale to zapewne miejsce dla Lisicy by było odpowiednie :shock: ...by mogła się czaić chytruska jedna ;:306 .

Lisico...dobry pomysł ...nawet tytuł mam ...Lisica w potrzasku ...sfora kotów ( nie z każdym można się łatwo zaprzyjaźnić ) ganiająca za Lisicą i psów , z okolicznych domostw ... ;:306
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Lisica pisze:Puk, puk,

Jagi, o co chodzi z tą wiosną? I co jest nie tak z zimą, że wszyscy chcą się jej pozbyć, jak nie przymierzając, lisa z zagrody....
A zima to (za przeproszeniem) pies? ;:151
Lisico droga ;:180 , pozwól, że wtrącę swoje trzy grosze w sprawie zimy. Ja na Forum już nieraz broniłam Pani Zimy i usiłowałam przekonać Forumki, że naprawdę jest piękna. Bardzo lubię zimę, chociaż w wielu sprawach utrudnia normalne funkcjonowanie.
Tym niemniej uważam, że we właściwym momencie powinna ustąpić miejsca Pani Wiośnie.

A co do lisa w zagrodzie..... myślę, że z Twoim charakterem nie chciałabyś absolutnie w zagrodzie mieszkać. No, chyba że u Jagi.

Jagi bywam często i podziwiam piękne odsłony Twojego ogrodu z lotu ptaka (i nie tylko). Dają wyobrażenie o całości. Jagi, na pierwszej fotce w tym ostatnim rzucie jest drzewko z horyzontalnie ułożonymi gałązkami. Co to za drzewko?
Co do innych tematów poruszanych u Ciebie to zostało już tyle powiedziane...... żeby tak jeszcze rzeczywiście stosować to zawsze w życiu. ;:108
W każdym razie, jestem za stosowaniem poprawnej polszczyzny w codziennym życiu.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co robi przeciętny forumowicz w sobotni wieczór :?: Opłakuje fatalne występy Polaków na Mistrzostwach Świata, gra w brydża, zajada coś, co ugotował, biega po kinach i teatrach, odgarnia śnieg szuflą?A może jeszcze co innego?
Ja projektuję pewnej pani łazienki z kieliszkiem wermutu. Po każdym następnym coraz lepiej mi idzie ;:224.

EwoM - czyżbyś jeszcze nie miała iglaków i róż w swoim ogrodzie? Jak to możliwe :uszy.

Pati - jeśli się postarasz i nasilisz propagandę - przemaluję na słodziutkie kolory :;230.

Lisico, nawet mogę Cię zrozumieć, na śniegu lepiej widać zwierzynę łowną i kitę łatwiej utrzymać w czystości ;:7. Ale co ma zimą robić zwierzę nie będące lisem? Chyba wyć jak pies ;:223.
Pomysł na thriller dojrzewa. Na razie mam postać przestępcy ;:108 , choć może powinien być stróżem prawa... bo przecież złapał srokę - złodziejkę ;:218. Pisarstwo to niełatwy kawałek chleba ;:209. Tyle dylematów ;:219.

Obrazek

Wracam do pracy ;:304 - Jagoda
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Nieoceniony Woody Allen stwierdził kiedyś,że najbardziej się opłaca pisanie listów
z żądaniem okupu :!: Co wydaje się trafne...
SŁA
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie, jeszcze do pracy nie wrócę, zbyt mili goście u bram :!:

Gajowa, ciesz się, że nie miotałaś kulą, jak Jerzy Waldorf, któremu w pierwszej próbie kula spadła na wielki paluch u nogi...i po karierze ;:306.

Jagódko, jak wlazłam? Darwin, kochana, Darwin ;:306. Ale sobie miejsc nawybierałaś ;:224. Posiedź sobie w każdym po trochu. Kawkę dostarczę Ci wszędzie ;:333.
"Lisica w potrzasku" - mocny tytuł. Sfora kotów jest.

Daffo, pasuje Ci zimowe towarzystw Lisicy, ale w innych porach roku bardziej moje ;:224, mam nadzieję.
To drzewko, które wpadło Ci w oko, to glediczja trójcierniowa Sunburst. Jeśli jeszcze jej nie masz - serdecznie polecam. Eteryczne drzewko, złoto - zielone, śliczne.
Jesteś w klubie. Twoja polszczyzna jest ;:215.

Sławku, cześć :!: Wspomożesz nas w tworzeniu intrygi :?: Twój wkład mógłby być bezcenny ;:208

A ja jestem Waszą fanką - Jagi
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ja protestuję!
Dlaczego - pytam się - Szuwarek ma być czarnym charakterem? Nie zgadzam się...Veto!
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

JagiS pisze: Obrazek
Czy Szuwarek wlecze coś co upolował na obiad, czy może buchnął Ci serwetę ze stołu .....O jak rany, widzę pazurki ..... on wlecze ...... on jakąś pticę wlecze .... na rosół ;:oj
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

[quote="JagiS"]

EwoM - czyżbyś jeszcze nie miała iglaków i róż w swoim ogrodzie? Jak to możliwe /quote]

Mój Pulpet! Jak boniedydy! Tylko on znosi mniejsze trupy.
Mamy iglaki, tylko stare, największy świerk ma prawie 3m w obwodzie (pień). Jeżeli chodzi o różę, doceniam urodę, ale dla mnie to roślina przemysłowa.
Mówisz-masz :D rzeczywiście głupio wyglądało
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Muszę ukryć to zdjecie, bo to główny powód dla którego mąż nie toleruje kotów. Drugi nadwrazliwość jego nosa na zapach kocich podpisów. Mimo to jedną kocice mam, a tak po prawdzie ona nas ma, sama do nas przyszła i nie dała się przegonić.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje kochane: Ruda, EwaM i Alicjo :!:
Gdzieś widziałam prośbę Moderatorów o to, by nie cytować zdjęć.
Teraz tę prośbę rozumiem, Wy chyba też. Cztery takie same zdjęcia - to za dużo ;:oj
Jeśli dałoby się je wykasować - to bardzo proszę

Na Wasze wpisy oczywiście odpowiem - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”