" Oprócz słońca złotego, oprócz wiatru mocnego,
oprócz błękitnego nieba nic mi dzisiaj nie potrzeba"
Witam i szybko odpowiadam, bo potem znów zacisnę kciuki za pomyślny start Justyny K.
Jak ja lubię tę kobitę, za góralski charakter, hart i ten uśmiech, że mogłaby szparagi w poprzek wsuwać

.
Jagódko miła, zgadzam się z Tobą, tylko jak tu tym panom ( i paniom! ) podziękować, kiedy osaczają nas ze wszystkich stron: TV, gazet, internetu i nawet ( o zgrozo

) książek

.
Poloniści, korektorzy - gdzie wy
Koszmarne zimy i inne anomalie pogodowe będą nam dawać po głowie od czasu do czasu i niszczyć nasze pieszczoszki

. Zgadzam się z babką Pawlakową, że "czas było przywyknąć". Psinki zazdroszczę, choć pewnie wybrałabym inną rasę, a najpewniej wielorasowca ze schroniska. Kot, przy Twoim zielonym zakręceniu, musiałby być dobrze wychowany

... A komu udało się tak wychować kota, żeby nie broił

.
Przepatrzyłam na nowo Twój ogród i po raz kolejny zdumiewam się, jakie czary mary odprawiasz na tak małej powierzchni

. I ten niebieski "motylek", co mi sen z powiek spędza

. Szerzej - u Ciebie.
Robaczku, rozważałam, a jakże, tylko że "dywanik" jest w cieniu, a zegar słoneczny

. Na razie w środku rośnie
Queen Elisabeth, gratis, dla którego nie przygotowałam miejsca.
Jak sobie poradzi i czy to koniec "tkania dywanika", któż to wie

Niemniej Twój pomysł - to Wersal

.
Maryśka, witaj w klubie

Jest nas coraz więcej, więc może "niech żywi nie tracą nadziei".
Ja lubię ogrody nawet późną jesienią, kiedy dokładnie widać szkielet ogrodu i zamysł ogrodnika

. Zegar mnie ciągle gryzie, ale pomysł Twój i Robaczka przedni

.
PS. Humor zeszytów - kultowy, a w jakim zbiorze umieścić dzisiejsze bzdury

.
Dla przypomnienia:
"Nad wodą Jagna doiła krowę, a w wodzie odbijało się odwrotnie".
Pati, proszę nie regulować odbiorników,
Heidi Klum naprawdę tak wygląda

Jest
fioletowa, niziutka i wcale nie taka chorowita, jak mówią. Na czoło rabaty, żeby modelka nie zginęła w tłumie.
Na razie, buziaki sportowe - Jagoda