ewa_rozalka Cedr szukałem jeździłem po szkółkach i nigdzie nie było w jednej natrafiłem ale 250cm wysoki i trochę drogi więc na to się nie skusiłem .
I pojechałem do innej szkółki i tam ostatnia sztuka była i niedrogo więc kupiłem bez zastanawiania się.
A nasionka na razie ładnie rosną
Dziś dopisałem do mojej listy zachcianek Hortensję bukietową PEE GEE (szczepiona na 130-140cm ).
Lista się poszerzać więc trzeba rabatki coś myśleć tworzyć
Za chwilę jakiś ogród botaniczny stworzę pod domem
Piotr pamiętaj że Pee Gee to synonim Grandiflory a w sieci pokazują zdjęcia z południa Francji gdzie ona wygląda oszałamiająco, u nas raczej normalnie jeżeli cena jest przystępna to warto jeżeli kosmiczna to można samemu wyprowadzić na pieniek
to tak na wszelki wypadek bo może już to wiesz
Piotr to chyba Vanille Fraise "Renhy " może nietypowo (bardzo mocno) się wybarwia w starszych kwiatostanach ale to może być wpływ gleby i innych czynników
Piotr też bym się zakochała w takiej hortensji ale to chyba nie jest
Vanili freizy ja ją mam ale taka wybarwiona nie jest
ledwo ma odcień różu chyba że moja za młoda na taką barwę jak Twoja.
Masz piękne wrzosowisko Pozdrawiam
O własnie taka hortensję Vanille Fraise "Renhy sobie zamówiła,,,,tez mię bardzo podoba A te wspominki wiosenne--ładniutkie Ale wrzosowisko masz imponujace,duże,,fajnie
ale pole do popisu cudnie duzy ogród. moja dzialeczka mała zaczyna mi miejsca brakować ale na wiosne mam plan poprzesadzać wszystko.. grunt to nie nasadzić wszystkiego ale zaplanować dzialkę chyba?