Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

To prawda - wytchnienie i spokój :D ...który mąci mi jedynie widok Twojego pięknego trawnika i wspomnienie mojego... :oops:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda, za rok na wiosne już pewnie bedziesz miala berberysiatka :)
czyli będę babcia Berberys ;:306
No i nadzieja na słonko prysła zupełnie ;:145
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, to prawda że słonko działa najlepiej na człowieka, dodaje energii :) Dlatego tak bardzo mi go już brakuje. Jade już na resztkach "baterii"...jak się nie doładuje niedługo, to padnę... ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit przestalo sypac :shock: dzisiaj rano myslalam, ze auta nie odkopie :;230
Moglo by juz przestac padac, bo jutro mam wyjazd ale nie wiem jak daleko będę musiala jechac i lepiej zeby drogi byly juz czyste.
Kupilam sobie biale Cynie, tylko ze dziewuszki mowily, ze to sie sieje normalnie do gruntu a teraz czytam, ze trzeba wysiac w kwietniu na rozsade i w maju na miejsce stale ... ide popytac jak to naprawde jest.
ps slonecznych fot mozesz jeszcze troche zapodac ;:108 az sie milej zrobilo.
ps2 zdrowia dla Mlodej ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, dzięki za słoneczko, przyszło do nas przed chwilą :wink: Zdrowia dla córki :D Po obejrzeniu zdjęć, mam nowy pomysł na rabatę pod płotem 8-)
Jak ogarnę się trochę to w następnym tygodniu pokażę. Dzięki za inspirację ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś dzięki za słoneczne zdjęcia ;:196 u nas ciągle sypie i kurzy tym białym ;:222
Dobrze że Nisi nie jest gorzej a skoro śpi to powinno być lepiej. ;:168
Majutku, rogal marciński jest pyszny... szkoda, że całe życie trzeba się pilnować z jedzeniem!
Jednego rogala zjadłyśmy z Basieńką na pół i wyobraź sobie że ona zmogła prawie całą połówkę 'robala' marcińskiego a jak jej smakował ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguś zażywaj coś profilaktycznie, bo mikroby fruwają :? Powstała wątpliwość bo jak wiesz imionami nazywamy różne istoty. Ty masz Sarunię ja mam Monisie i wolałam zapytać :lol:
Agnieszko śliczne berberysy - zamówiłam sobie parę bo też bardzo mi się podobają i występują w różnych kolorkach i tak tęsknię do tego letniego ogrodu! Trzymajcie się zdrowo ;:168
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Słonecznie z Kaszub pozdrawiam i życzę powrotu do zdrówka.
Erekty piękne.
Letnie widoki optymistyczne.
Cleome pójdzie dopiero w kwietniu do ziemi. Nie mam chyba talentu do 'parapetowych siewów' ;:219
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Ukłony! ;:180 (lisim ogonem)

Bardzo dziękuję za zaproszenie. Co prawda, nawet i bez potrafię się zakraść, ale jak zachęcają, to tym bardziej.

Zerkam na wasz piękny dom i ogród - i co widzę?
Rozmach, klasę, elegancję.... Wszystko w dobrym stylu, piękne, na swój sposób perfekcyjne. Zwierzęta rasowe ;:108 Hortensje i rododendrony majestatyczne, ale nienachalne. Kompozycje ciekawe i wyrafinowane.

Aż by się prosiło zapałać najbardziej wredną zazdrością! ;:161 Ale... jakoś.... nic takiego człowiekowi (a nawet lisowi) nie przychodzi do głowy! ;:185
Gospodarze tego miejsca mają w sobie tyle uroku, elegancji i ciepła, że zamiast pałać zazdrością, pałamy wielką sympatią.

No i bądź tu, lisie, mądry....
Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

U nas cały czas 39st na liczniku :roll: Śpi dziecię, jeść nie chce, dobrze że chłepnęła rosół, żeby chociaż leki przyjąć. Nie cierpię jak ktoś choruje ;:145

Lisico droga, miło, że z zaproszeniem czy bez, odwiedziłaś nasz ogród - jesteś u nas zawsze pożądanym gościem... zakątków trochę się już potworzyło i można się ukryć przed groźnym psem tropiącym ;-) Zasypałaś pochlebnymi słowami, połechtałaś tu i ówdzie - ogromnie za to dziękuję, choć myślę, że na te komplementy dopiero muszę zapracować. Ogród wciąż młody, więc co roku dążenie ku prawdziwemu pięknu i dojrzałości jest okupione ciężką pracą. Mam nadzieję, że zmiany, które zaplanowałam, przypadną Ci do gustu, Lisico... tymczasem głaszczę, życząc dobrego i nienudnego weekendu :wit
Justyś, dziękuję za troskę... Nisia póki co bez sił, ale na tym grypa przecież polega... Z cleome będziesz bardzo zadowolona, zapewniam :)
Marysiu, ano możliwości Nisiowe są szerokie ;-) Doprecyzowałyśmy :)
Jakie berberysy zamówiłaś? Och, jak ja lubię te dekoracyjne krzewy...
Profilaktycznie wit. C w dużej dawce póki co, ale może nas nie trafi. Osobiście nie znoszę chorować, na szczęście przytrafia mi się to rzadko. Miłego weekendu!
Majutku, ciągle sypie? A niech to! Wychodziłam na chwilę do apteki i pomimo ewidentnej zimy ptaki śpiewają jak w kwietniu - czują nadchodzącą wiosnę, miejmy nadzieję... Cieszę się, że Basieńce rogal smakował :) Pozdrowienia!
Magda, dziękuję! Ależ mnie zaciekawiłaś tym nowym pomysłem na rabatę... czekam, aż zdradzisz szczegóły :) Udanego weekendu!

CDN...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Julek, doberek... wiesz, że żałuję że Gardenia nie wypaliła - ja już tak potrzebuję widoku zieleniny... Myślę, że dziewczyny naładują akumulatory i wystawą i zakupami :) O cyniach słyszałam, że sieje się je do gruntu - ja się zresztą już nigdy w wysiewy parapetowe nie zabawię. Jestem antytalent i basta. Za to podziwiam Twoje dzieło!
Nisię pozdrowię - dzięki ;:196
Foty później...
Tinuleczko, witam i uśmiecham się do Twojego nicka :) Dziękuję za komplementy i zapraszam!
Gosiu, miałam nadzieję, że słońce dziś przyświeci, ale ta jasność o poranku to była tylko zmyłka :S
Lulka, będziesz miała wnuczęta-beberysiątka :D
Ewa, miałaś zastrzeżenia do swojego trawnika? Co z nim było nie tak?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

aguniada pisze: Iwonko Chyba wcześniej nie wiedziałaś, że nasz zwierzyniec to już istna wataha? ;-))
Aguś widziała, widziałam...nawet o pępkowe się upominałam :D ale przy antybiotykach nie piję, a herbatka się nie liczy :wink:
Widzę, że i wasz dom nie ominęła choroba :( Podobnie, jak ty nie lubię, jak ktoś w domu choruje.
Mnie osobiście pomogła lipa. Działa napotnie i przeciwgorączkowo, a i kaszle się o niebo lepiej.
A tak w ogóle, to życzę mnóstwo zdrowia, bo szkoda czasu na chorowanie ;:168
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, dużo zdrowia dla córy ;:168
Ja jeszcze w pracy, ale już czuję weekend :D Zapowiada się udany weekend w forumowym towarzystwie na Gardenii ;:65
Podpisuję się pod petycją Julki o kolejną porcję słonecznych zdjęć! Jestem u Ciebie kilka razy dziennie i nieustannie wracam do wspomnień z lata...już niedługo będzie pięknie ;:138
Miłego weekendu i jeszcze raz zdrowia!
Buziaki
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko oto one:
BERBERYS THUNBERGA GREEN CARPET ,
BERBERYS THUNBERGA ERECTA
BERBERYS OTTAWSKI SILVER MILES
BERBERYS THUNBERGA MARIA ( nie mogło nie być :;230 )

mam B.T. Golden Ring
a marzy mi się jeszcze kilka, czyli będą dokupywane!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

aguniada pisze: Doris, wspomnienie tych czasów i u mnie wywołało uśmiech... ależ była frajda wycisnąć sobie bitą śmietanę w sprayu! Teraz tego ustrojstwa nie tykam, ale kiedyś to był rarytas.
A fuj Agus ,nie tykne i ja tej śmietany...ja zawsze siama i wtedy tez my siame ;:333 dlatego te deserek juz zawsze mi sie bedzie kojarzył z dobrymi młodymi latami ;:303
Ale te hortensje czadowe ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”