imwsz - Ilonko to prawda - stęskniłam się za kolorami.
Na PW odpiszę w poniedziałek bo będę mieć gości na niedzielnym obiedzie więc jakiies ciasto jeszcze trzeba zaplanować i takie tam .... sama wiesz.
asiula - Asiu szkoda,że ubiegłoroczna zima tak zniszczyła Ci róże . Gdybyś mieszkała niedaleko to wiosna dałabym część swoich bo powoli zaczęłam się żegnać z nimi. Jedni kupuję a inni eksmitują ...
perdii - Małgosiu w naszych stronach całkiem dobrze sobie radzą poniżej wypisane odmiany róż. Mam je od lat i nigdy mi nie wymarzły a do tego pięknie się rozrastają i dość łatwo rozmnażają. To stare i sprawdzone odmiany.
BARKAROLE ,
INGRID BERGMAN ,
CASANOVA,
CHOPIN,
GLORIA DEI,
DOUBLE DELIGHT,
FRESIA,
WHISKY ,
PINK PEACE ,
KRONEBORG,
WESTERLAND ,
SCHNEEWITTCHEN ,
HEIDETRAUM okrywowa,
ALBA MEIDILAND okrywowa
Ja nowych kupować nie będę a raczej zmniejszać te które m,am u siebie. U mnie za mokro wiec pod jesień plamistość itd bez względu na ilość oprysków a do tego bardzo źle znoszę każde ich ukłucie - ostatnio brałam zastrzyki bo zapalenie zbyt długo sie trzymało i do tego szczepienie przeciw tężcowe ... są śliczne ale nie za taką cenę.
Część poprzesadzam w jakieś kąty aby omijać szerokim łukiem.
Bardzo żałuję, że w czasie mojego pobytu w Olsztynie nie spotkałyśmy się a była taka okazja ...
Jednak 4-dniowy kontakt z osobą chorującą na świńską grypę uniemożliwił mi wszystkie zaplanowane spotkania. Nawet do domu nie przyjechałam na przepustkę bo byłam pod ścisłą obserwacją. Udało się wyjść z tego cało ale stres był wielki ...
TerDob - Teresko witam cieplutko. Ja żyję i faktycznie dobrze sie mam a sztobry niektóre maja po kilka cm pędy i jednak wszystko musiałam wysadzić do pojemników. Jednak wyniosę je jeszcze do piwnicy - niech postoją tak w pionie i może po takim ruchu spowolni sie ich wzrost bo jak dla mnie to o wiele za szybko.
Podczas mojej nieobecności 2 doniczkowe padły i prawie wszystkie zdrewniałe sadzonki hortensji. Jak wyjeżdżałam to większość z nich miała zielone pędy i listki, po powrocie wszystko uschło mimo,że stały w wodzie.
Czyli muszę zacząć od nowa ...