Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Kasiu, przepisu nie mam, będę improwizować... zamierzam zmiksować mascarpone z cukrem i dwoma żółtkami, na dno kieliszka położę zblendowane po rozmrożeniu, lekko posłodzone truskawki, na to warstwa mascarpone, a na wierzch granola z miodem.
Brzmi smakowicie :)
Majutek, Ty zawsze potrafisz człeka pocieszyć i wyciągnąć z czeluści marazmu - dziękuję za piękne słoneczko w swoim jak i innych zblazowanych pogodą gości ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko to jest na siłę, ale czasem tak trzeba , a nuż wejdzie w krew :uszy Po niepowodzeniach Pat coś przestałam wierzyć w lobelkę :) A ja zrobię jabłuszka z wyspy pod pierzynką piankową - mam w ch.... słoiczków z jabłkami. Jadę do K. to kupię gdzieś małą miseczkę do zapiekania i może będzie lepiej - a za oknem słoneczko i jakoś nic...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Agnieszko!
witam w kolejny, szaro- bury dzień. Humor poprawiłam przegladając Twoją kolekcję klonów... ;:215 Już wiem,ze muszą u mnie zagościć. Aguś... ale ja mam jeszcze tyle terenu do zagospodarowania, że przydałaby się jakaś wygrana w totka :;230 Nie..nie ...zachłanna nie jestem...nie musi być kumulacja. :;230 A co ..pomarzyć nie można, prawda?
Pozdrawiam cieplutko ! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

;:196 ;:196 ;:196 dziękuję, są piękne. Zasilasz je czymś?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu :wit
Część... 15 :shock: ? Coś mi umknęło niewątpliwie :;230
Podobno Ewamaj ma słoneczko, może się podzieli ;:oj

Mnie na zły nastrój Franek chciał zrobić kawę. Rozpuszczalną (mamy słoik takiej awaryjnie). Pół kubka sypkiego było ;:202 . Na szczęście wody jeszcze nie nalał ;:306 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Magda, proszę bardzo :) Też tak uważam... zasilam wszystkie rośliny Osmocote...
Bogusiu, witam w szaro-bury dzień... klony palmowe u Ciebie nad wodą wyglądałyby fantastycznie... i nie potrzeba do tego kumulacji ;-) Pozdrawiam ciepło!
Marysiu, widziałam ten przepis - brzmi bardzo smakowicie, chociaż ja nie przepadam za bezą... Wstawisz zdjęcie? :)
Dobrze, że chociaż przebłyski słońca masz... ja go nie widziałam od tygodni :roll:
Agatko ;:196 A na której części skończyłaś? ;-) Franio zrobił Ci kawę od serca, ot co ;-) Tylko nie wiem, czy tę ilość kofeiny Twoje serce by zniosło ;-) Idę po kawę :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś nie jest źle :wit , jak leży śnieg świat wygląda lepiej niż szaro-bury, jest widniej i jaśniej. Trzymam kciuki za spełnienie prognoz Kasi-Robaczka a tymczasem zapraszam obejrzeć azalkę :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jak leży to pół biedy, ale on w dalszym ciągu prószy ;:202 :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu ...wyszła mi lobelia ... ;:138 ...więc i Tobie wyjdzie ...na pewno ;:108 . Trwało to 1,5 tygodnia ...i jest .Bądź dobrej myśli ...musi się udać ...krążków dalej nie mam ...siałam do specjalnej ziemi HOL-LAS - u - z Pasłęka - do siewu i pikowania .

A to ...wyrwane z kontekstu podoba mi się szalenie ...dowcip dnia ... ;:306 ;:306 ;:306

aguniada pisze: Ktoś nosi w brzuchu nasze słońce - niech je w końcu urodzi!
...;:86 ;:3 ;:3

No , właśnie - nie wiem na co czeka ...kilka ;:3 jego promieni po to , by lepiej funkcjonować jest nam wszak do życia potrzebne - inaczej się słaniamy na nogach .
x-ag-a
---

Post »

Jagódko, bez słońca nie ma życia! Liczę, że pogoda się wkrótce diametralnie poprawi, bo inaczej... Z lobelią spróbowałam ponownie.
Magda, stale prószy i końca nie widać... dziś z dużym wysiłkiem odśnieżyłam - białego jest całe mnóstwo...
Marzenko, trzymam się tych Robaczkowych prognoz kurczowo... azalię widziałam i podziwiałam :)

Komu pucharek?
Obrazek

Zrobiłam właśnie - chłodzi się w lodówce... ;:152
Czuję, że PanM zaraz wróci do domu :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aga, ja na diecie jestem ;:14 Jak Ty to robisz, że takie cudeńka w kuchni tworzysz? Ja nie cierpię gotować (jeść owszem) ale gotowanie to dla mnie udręka. Ale mi narobiłaś apetytu ;:152 Przepięknie wygląda a na pewno jeszcze lepiej smakuje...
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Nawet jeśli nie lubisz gotować, to w kuchni można się przecież posługiwać najprostszymi, a smacznymi daniami...
Na dole wykładasz granolę z miodem, po środku zmiksowane mascarpone z cukrem i żółtkami (zwykle po prostu zalewam jogurtem naturalnym), a na górze zblendowane na sorbet truskawki z zamrażalnika... wcale nie jest to takie tuczące i łatwe, prawda? :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Teoretycznie proste, ale jak ktoś za mnie chciałby to zrobić i tak pięknie podać to byłoby jeszcze prostsze. Tak moja męska część osobowości się włącza na hasło gotowanie 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pychotki ;:oj
x-ag-a
---

Post »

Magda, jak już się pojawią świeże truskawki i maliny to polecam taki zestaw: na dół owoce, na to odrobina musli, zalewasz jogurtem, na wierzch warstwa owoców i delektujesz się, przy okazji chudnąc :)
Marzenko, to się okaże :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”