Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Kasia kolorki wybrane ,nawet kupione...mała ma błękicik , młody ma dwa odcienie zieleni...jedna sciane mu w paski chce malnać,w saloniku niezmiennie ecru....no i zamierzam sie coby obciupac jedna ściane do cegły....ale to na razie plany ....
Moja mamuska słyszała prognoze 10 stopni od poczatku marca , to chyba ta sama co my...i takiej będę sie trzymac ;:172
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Kasiu
Zdjęcia super optymistyczne. Tak mnie wciągnęły, przegarniałam stronę po stronie i oglądałam zdjęcia .Róża Boule de Neige zachwycająca- zdecydowanie u mnie na 1-szym miejscu. Łuki różane powaliły mnie na kolana.Bujna ,soczysta zieleń roślin , nie można pominąć Twojego ogródka.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witam Kasiu ;:196 dopiero na 12 stronie :D ,ale pędzicie :D
Dobrze ,że jesteś taką optimistką ,bo aż chce sie wchodzić do Ciebie ;:167
Kasieńko o której się wybieracie z dziewczynami na gardenię? może Was gdzieś wypatrzę :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu cyferki, które pokazujesz są coraz przyjaźniejsze, aż chciałoby się już odliczać: trzy, dwa...a co dalej ?
Minus 15 w marcu ;:202 W każdym razie, takie słyszałam prognozy.
Zresztą nie ma czym się przejmować. Tydzień w tą, tydzień w tamtą.
Zawsze mogę pospacerować po twoim ogrodzie zamiast wyglądać przez okno :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, dzisiaj i na mojej prognozie pojawił się plus. ;:138
Za tydzień ma być + 5
Normalnie wróżka :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, szkoda, że nie dotrzesz na Gardenię..ale zdamy relację ;:168 Multi Blue zamówiłam - to już trzecie i ostatnie podejście, wcześniej były pomyłki :evil:
Marzenko, dobry duszku ;:196 Dziękuję za przemiłą niespodziankę w skrzynce ;:138 Czekam na fotki Twojej wiosny, u mnie też przysypane teraz, ale czuję, że w przyszły weekend będzie już coś kwitło... ;:224
Comciu, mam nadzieję, że i u mnie okaże się żelazny 8-) Szkoda, że nie będziesz na Gardenii, mam nadzieję, że sprawy rodzinne pozytywnie się rozstrzygną ;:168
Aniu, Louis Odier posadziłam po dwóch stronach rabaty, a w środku Boule de Neige. Przed nimi mam niższe róże rabatowe, pomiędzy wsadzę też lilie na wiosnę ;:173
Agnieszko, witaj w moim ogródku :wit Miło mi, że mam też nowych gości ;:138 Zgadzam się, że lawenda idealnie pasuje do róż..posadziłam ją na brzegu większości rabat różanych. Nie wiem o jaki rododendron pytasz, ale posadziłam jesienią kilka kolorów - biały, różowy, fioletowy... czekam na tą ferię barw ;:173
Lulka, czytałam u Ciebie, dzięki ;:196 Będę próbować przesadzać jak tylko ziemia rozmarznie :uszy
Dorotko, wybrałaś piękne kolorki! Pomysł na kucie tynków do cegły super, uwielbiam takie surowe ściany, odpowiednio podświetlone wyglądają bardzo klimatycznie! byłam w weekend w małym, prywatnym teatrze, urządzonym w starej myjni. Ściany były skute do cegły, na tym stare plakaty i oświetlenie punktowe - efekt magiczny ;:170
Julianno, bardzo miło mi Cię gościć! Dziękuję uprzejmie za ciepłe słowa i komplementy pod adresem ogrodu - to dla mnie wielka radość i satysfakcja gdy tak jest postrzegany przez odwiedzających. Łuki różane na razie to tylko architektura i ...moje marzenie, ale liczę, że już w tym roku nieco obrosną i zazielenią wejście do domu. Zapraszam serdecznie :wit
Oluniu, jak fajnie, że jesteś! Na Gardenii będę pewnie w sobotę i w niedzielę, a forumkowe spotkanie szykuje sie na 12, przed restauracją w bloku nr 6 ;:4 Do zobaczenia!
Iwonko, znikłaś, ale już jesteś ;:138 haha, co chwila ktoś wpada z takimi "niusami" o -15* w marcu - przywykłam i odpowiadam ze spokojem - owszem, gdzieś na pewno takie mrozy będą, ale nie u nas :D W przyszłym tygodniu moja odliczanka dobiegnie końca i nastanie wiosna :heja
Gosiu, hihihi, to się nazywa samospełniająca się przepowiednia ;-)) Jak się w coś mocno wierzy to się spełni ;:3
Za 9 dni....zacznie się wiosna - a teraz powtarzamy: "za dziewięć dni...." hihhi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aż miło popatrzeć i nacieszyć oczy tą zielenią ;:138 a nie tylko biało i biało ;:110
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
MALGOS9
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 sty 2013, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie, wspaniałe widoki wieczorową porą. Kasiu jesteś czarodziejką ;:32
Pozdrawiam Małgorzata
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu jak jestem u Ciebie w ogrodzie to cały czas jest wiosna ;:180 U nas cały czas śnieg z góry dowożą no i mrozik w gratisie :;230
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasia, co masz w tych donicach? Pewnie już odpowiadałaś ze 100 razy, ale nie pamiętam ;:223
Mam prośbę, czy możesz zapodać zimową fotkę jakiegoś powojnika, którego nie powinno się mocno przycinać? Nigdy nie widziałam jak wyglądają w fazie spoczynku. Moje jakoś tak marniutko wyglądają i nie wiem czy je trafił..., czy to normalne, że takie zdechlaki, a wiosną nabiorą koloru (nie mówię oczywiście o kwiatach i listkach ;:306 )
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

za 9 dni...za 9 dni...nie jestem pewna, czy to dobry pomysł, żeby te metrowe zaspy tak w 9 dni stopniały ;:224 No ale nadejście wiosny jestem nawet gotowa okupić drobną powodzią... A żeby być w temacie zimowo-różanym, to mam Boule de Neige zapisaną do jesiennych zakupów...zdaje się, że pod wpływem Twoim i innych forumek zaczynam niebezpiecznie skręcać z preferencjami w kierunku bieli :wink: Aaaa...i oczywiście piszę się na Florę z LM, chyba że sama zdołam ją kupić (sprzedają już w kwietniu? bo potem w cywilizacji będę dopiero w lecie pewno...)
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ach... śliczne te Twoje rabtki ;:173
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Jakie wspaniałe kolory róż! I ten granatowo-fioletowy! Mieczyk? Cudo. U mnie-10 :?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu już nie mogę się doczekać,kiedy ogłosisz wiosenkę ;:65
Fotki jak zwykle u Ciebie piękne i ta dróżka wspaniała :uszy
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek, tak właśnie się zastanawiałam, dlaczego ta Gardenia tak wcześnie startuje? Moim skromnym zdaniem powinno się zaczynać w marcu ;:108 Większe szanse na brak śniegu i paskudztwa na drogach. Część z nas nie dotrze właśnie z tego powodu :? Bardzo żałuję, ale cóż...Nawet roślin nie byłoby jak przewieźć, zresztą większość i tak w stanie spoczynku, a te co podpędzone to i tak potem "klapią" (dzisiaj Dzień Mowy Ojczystej :lol:) w domowych warunkach ;:173

Do Multi Blue też nie mam farta :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”