Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Ewka-te Holenderskie cebule z czasem zmniejszą się znacznie-muszę je tam czymś mocno "futrować" :roll:
Tosia1 pisze:;:306 Ewuś, a dlaczego cynamonem??? ;:306 ;:306
Cynamon Tosiu działa min antyseptycznie i odkażająco. Ostatnie badania wykazują również działanie cynamonu przeciwgrzybicze.
Posupując nim cebule Hippeastrów zapobiegamy przede wszystkim gniciu cebul.. ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Dzięki za wyjaśnienie. Nie wiedziałam. Ile się jeszcze człowiek musi uczyć ;:223 ;:223
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Też nie wiedziałam o cynamonie tutaj na FO dużo się człowiek nauczy ;:108
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kroczek po kroczku i kolekcja hoy się powiększa :lol:
O cynamonie wiedziałam , teraz praktykuję z wodą utlenioną ,odkażam nasionka , pryskam siewki , to taka próba/doszkalanie przed właściwymi wysiewami . Ciekawa jestem wyników .
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Wszystkiego najlepszego dla Konstantego!!!! ;:167 ;:167
A to moje leniuszki

Obrazek

Obrazek ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewka - ja już w Krakowie podziwiam padający śnieg i samochody zasypane... niektóre jeszcze od początku zimy stoją jak biale posągi nieużyteczne.
Pozdrawiamy - bo oczywiście Jagoda też macha rączką ślicznie. :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę, że w podwórkowym coś tam spod śniegu już się kotasi.
Jeszcze trochę i będziemy podziwiać pierwsze kwiatki.
Pewno Kostek już ostrzy pazurki i się przeciąga.
Moje jeszcze zaspane na parapetach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam-tak mamy kolejny śnieg w Krakowie.Maska była wczoraj to widziała naocznie.Sikorki mają zwiększony apetyt,w 2 dni pożarły butlę karmy dla ptaków dzikich,takiej z duża ilością słonecznika.Odpady zjadało stado gołębi pod drzewkiem.Na dodatek jedna z kawek nauczyła się jeść pyzy ptasie o ile są stabilnie na krótkim sznurku powieszone,podciąga je sobie łapą na gałąź i zjada.Będę musiała znowu odwiedzić sklep ogrodniczy i zrobić zapasy.
Kogro- pewnie Kostek przesypia dnie,czasem na stanowisku na sikorkach,a ja w pracy.
Zyto-auta na biało,fakt.Mam nadzieję,ze się spotkamy.W przyszłym tygodniu zjeżdża koleżanka z Francji na kilka dni,już jej kupiłam nasiona niecierpka(balsaminy),bardzo się jej spodobał w zeszłym roku ten z Podwórkowego.
Tosiu-dzięki,pozdrawiamy!W Światowym Dniu Kota był łosoś i sałata mieszana,kot też zieleniny próbował,dębolistna nawet mu podchodziła,ale rukola lepiej,muszę więc wysiać.
Tija-jest woskownic pewna ilość,większość małych,marzą mi się kerri(mam tylko zieloną o aż dwu listkach).O cynamonie Evluk objaśniła.
Roza 333-uczy się ,uczy.Masz już bazylię cytrynową,cynamonową i sałatową.Miętę tylko pieprzową.Krok po kroczku!
Evluk-to tak jak z nie odciśniętym twarogiem,moczonym w słonej wodzie krowim oscypkiem,masłem wiejskim z marchwią w środku itd.Cebule moczone były z pewnością,możliwe,że w czymś bakteriobójczym.Bardzo jestem ciekawa kwitnienia.Liczę,że jakoś na Wielkanoc.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mogę poświadczyć, że śnieg w Krakowie pada! Niestety mokry i nieprzyjemny; na wsi jest dużo bardziej śnieżny ;:224
Moje ptaszęta też wróciły do karmnika, sikorki i kowaliki wcinają słonecznik, na resztę bezczelnie przychodzą wróble, dzięcioły jedynie słonina i podgardle. Bardzo aktywne są drapieżne i łapią ptaki nawet w ogrodzie. A pyzy podkrada nam czasem pies sąsiada chowany na suchej karmie :;230 Ewo dopiszę jeszcze: jak to było około 18 to na pewno miałyśmy szansę się poznać ;:219
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwkaEs dziękuję ;:196 tak po kroczku też dobrze jutro pojadę do Tesco chyba jak coś kupię to dam Ci znać :wit ,a kupiłam kilka doniczek torfowych jest w mieście taka niby hurtownia ogrodnicza bo ceny to tam na pewno nie są niskie ,a zaopatrzenie kiepskie :( strony internetowej też nie mają :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko-witam w puchu pierzastym i gęstym,znowu sypie-tak to byłyście na pewno Wy,czas i miejsce się zgadzają.
Dozorca odgarniający śnieg z posesji jak mnie zauważył wyrzucił z siebie w złości:pani weźmie z okna tego kota,w domu cały czas patrzą mi na ręce żona i teściowa,a tutaj on!
Ruszam po zaopatrzenie ptactwa,bo zapas zjedzony.U mnie pyzy wiszą dość wysoko na drzewie takiej dzikiej śliwce o żółtych nie odchodzących od pestki owocach,pies nie ma szans podebrać,a kawka ma większe możliwości od całego stada sikorek.
Rozo 333-w Tesco nie byłam,mam do niego kawałek,za to muszę jechać do Castoramy po listewki wzmacniające osadzenie półek w szafie bibliotecznej,tam też bywa wybór nasion.
Wczoraj była zupa z dwóch ostatnich małych dyń Noisette(Orzeszek),nasiona suszę.Została jeszcze duża Turecki Turban skrzyżowana najpewniej z Bambino,ta pójdzie na placki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bardzo podoba mi się stróżujący kot, a facet musi coś mieć na sumieniu skoro go to denerwuje :;230
Moje pyzy wisiały na świerku srebrnym i wieszane były dość wysoko, ale jak spadł śnieg to przygiął gałęzie i nie odważyłam się przy nich majstrować bo cała czapa wylądowałaby mi za kołnierzem :lol: Strasznie przygnębiająco dzisiaj na mnie zadziałał ten sączący się śnieg za oknem i czuje się kompletnie zdołowana. Do niedawna nie byłam w stanie wydusić z siebie słowa!
Wg AW ulubionego portalu z pogodą, śnieg do piątku a w sobotę i niedzielę deszcz - może to jednak wiosna? Miłego dnia!
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Ewo, brawo dla Kostka, niech pilnuje faceta i okolicy, czasy niepewne.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Tesco nic nie kupiłam :( szału też nie było .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario-Masko,Justyno,Grażyno Kaszubska-Chciałabym,żeby już było bliżej wiosny!A tymczasem za oknem zadymka.Pan dozorca chyba nie lubi odśnieżać i nigdy nie robił tego perfekcyjnie....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”