Nutkowy ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 3

Post »

No piękna ta róża, spektakularna ;:196
Wracałam do domu jedyne dwie godziny :evil: Miasto stoi...
Gosiu, zapomniałam, że musisz mieć symetrię... no to dwie hortensje po 15zł, do tego dwie thuje np. Golden Globe po 25zł (spore), cyprysik w tej cenie i dwa bzy nie wiem po ile. Da się to chyba jakoś załatwić?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudna róża, ale śliczna, ktos się napracował, ale efekt rewelacyjny.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Z tym humorem Gosi to chyba nie jest tak źle, bo w tym roku często odwiedza forum. W zeszłym prawie jej nie było.
Także dół chyba mniejszy. :D
Aga faktycznie ma przerąbane z tymi dojazdami. Ja jadę tylko 30 min. w jedną strone. U nas to jest i tak uważane z bardzo długi dojazd. Ja mieszkam od strony W-wy, a do pracy musze dojechac na drugą stronę miasta. W Płocku ostatnio bardzo dużo robią, żeby odkorkować miasto. Największe korki tworzą się przy wyjazdach z Auchana :roll:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oo masz racje cuuudna różyczka,,i te kolorki,,,żywe ;:215 nie to co na dworze,,,tylko biało i biało,brrrr :?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Gosiu, oglądam sobie wierzby w necie, bo moja Hakuro nie przeżyła raczej przesadzenia, zrobiła się w 98% czarna ;:145. To wszystko przez tą huśtawkę...musiałam ją przecież gdzieś wstawić, prawda? ;:145
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, różyczka robi wrażenie i to wielkie :)
Z tego co pamiętam, to u K. bzy były po 15zł, a cyprys to pewnie ze 100zł będzie kosztował, bo chce takiego ok 2m. Zobaczymy czy uda się wszystko kupić. Tak czy siak hortusie i bzy będą na 1 miejscu, bo zagęszczą już rabatkę, reszta ewentualnie może poczekać :)
Aniu, oj zrobienie takiego cudeńka musiało kosztować sporo pracy. Efekt jednak to wynagradza :)
Gosiulek, z humorkiem raz lepiej raz gorzej. Białe strzępy lecące z nieba osłabiają już mnie. Mam dość koloru białego. Nawet chłodna wiosna, ale z odcieniami zieleni to jest to czego potrzebuję :roll:
Aniu(Anabuko), oooojjjj tak...zieleń, czerwień... to to czego nasze oczy potrzebują... Jakiekolwiek kolory ... tylko nie biały ;:306
Madziu, Hakuro jest śliczna :) Moja jakoś się trzyma, ale od posadzenia wciąż trwa w tym samym miejscu. Z kolei moja mandżurska strasznie słabo wyglądała na jesieni. Odkopałam jej zasypany pień, spryskałam na choroby grzybowe, a teraz czekam na wiosnę, aby przyciąć solidnie. Zobaczymy czy coś z niej będzie w tym roku.
Nie martw się, jesteś teraz bogatsza o kolejne doświadczenie, a następna Hakuro będzie już umiejscowiona gdzie trzeba i odwzajemni się na pewno swoimi pięknie przebarwiającymi się listkami :) ;:168
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakbym jej nie ruszyła, to też by pięknie rosła ;:145. Mandżurskie radzą sobie świetnie, ciekawe czemu u Ciebie słabną :roll:, toż one znoszą wszystko podobno
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

A ja słyszałam, że mandżurskie jakiś czas są ładne, a potem właśnie robią się takie byle jakie :roll:
Możliwe jednak, że mojej zaszkodziło to zasypanie pnia. Mrówki zrobiły sobie naokoło niej mrowisko, potem trawa to zarosła i nie widziałam, że ziemia zasłania prawie 25 cm pnia. Zobaczymy w tym roku czy cos się zmieni po tych zabiegach. ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosia, czy widziałaś najnowsze prognozy? Podobno za tydzień ma być nawet 6 stopni na plusie ;:138
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Gosiulek, widziałam, widziałam... ;:138 Tylko żeby po tym ciepełku znów mrozy nie przyszły...(tfffuuu...tfuuuu...) :roll: trzymajmy kciuki ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja chcę 6 od jutra ;:180
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nutka81 pisze:A ja słyszałam, że mandżurskie jakiś czas są ładne, a potem właśnie robią się takie byle jakie :roll:
Możliwe jednak, że mojej zaszkodziło to zasypanie pnia. Mrówki zrobiły sobie naokoło niej mrowisko, potem trawa to zarosła i nie widziałam, że ziemia zasłania prawie 25 cm pnia. Zobaczymy w tym roku czy coś się zmieni po tych zabiegach. ;:224
Robi się nie ciekawa, ale po długim czasie, a Twoja chyba stosunkowo młoda jest?
Trzymam kciuki za zabiegi pielęgnacyjne i dalszy żywot wierzby w pełnej krasie ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!
U mnie wierzby mandżurskie i Hakuro rosną bezproblemowo, za to rok temu Iwa nagle uschła, choć liście nie nosiły śladów choroby... dowiedziałam się później w Kordusie, że ta odmiana jest dość krótkowieczna. Szkoda!
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, ja też chce... już...teraz... natychmiast... :D ;:306
Madziu, moja mandżurska ma około 5-6 lat. Mam nadzieję, że tego roku odrodzi się na nowo i jeszcze ładnych parę latek będzie cieszyć swoją urodą :tan Uwielbiam jej pogięte gałązki :D
Aguniu, pamiętam to. Szkoda... bo Iwa jest bardzo widowiskową odmiana.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

aguniada Jak jak Ci zazdroszczę :( bardzo bym chciała mieć wierzbę hakuro.. ale niestety słyszałam że jest wymagająca jeśli chodzi o podlewanie. A ja na działce jestem zazwyczaj raz w tygodniu :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”