anabuko, fajnie, że zauważyłaś na fotce właśnie te promienie. Dzięki nim klimat zobił się mistyczny
jode22, byłam w centrum M1, a tam w Praktikerze, LM i IKEI. Storczyki są w dużym wyborze, ale tylko phalenopsisy. Cena zwyczajna od 16-20 złotych. Poza tym jakieś przecenione po Walentynkach róże i cebulowe , ale dość marne. W LM jest wyprzedaż roślin domowych. Rewelacji jednak nie ma żadnych.
BOGULENKA, ja bym chyba wolała sadzić dwa jednakowe powojniki, bo wtedy jest pewność, że zakwitną razem. Ale ciekawe jest to, co napisałaś, że czasem powojniki mogą odbić po 2 lub 3 latach. Ja niestety już wyrzuciałam wiosną te, które się nie pokazały. Warto jednak wiedzieć na przyszłość o tej możliwości odbicia i nie śpieszyć się z wyrzucaniem.
Tajeczko, dobrze wiedzieć, że klematis Hakurei nie zachwyca. Tyle jest innych ładnych, że jest w czym wybierać. A jeśli szybko obsypuje kwiat, to już w ogóle nie warto sobie zawracać nim głowy

Muszę sobie zobić taką listę "nie polecanych".
Annes77. dzisiaj sieję lobelię. Zobaczymy, u której z nas wcześniej wzejdzie
iwona0042, nena08 ja też mam trzy kompostowniki, ale obok siebie. Gdy wrzucam do ostatniego, to w pierwszym kompost jest już przerobiony.
April, a jak u ciebie sianie? Zawsze to jakaś namiastka naszego
ogrodowania.
kaniu, cieszę się i jestem ciekawa, którego wybierzesz jako królika doświadczalnego
Miriam, witaj Mireczko, poczułam się strasznie odpowiedzialna za każde moje słowo

Ale miło mi bardzo, że korzystasz z moich opisów. Ja zresztą też mam takie listy, zwłaszcza na temat róż. Już nie robię zakupów w ciemno, bo szkoda kasy.
RomciaW. Ja już na razie swoje listy skończyłam. Popłacone i czekam na przesyłki. Jeszcze tylko u Mariusza muszę zapłacić za bylinki.
ewamaj, no niestety białych włoskich jest jak na lekarstwo i dlatego kupilam od razu dwa białe Karolki. Mam nadzieję, że będą takie jak niebieski.
magenta, zaraz napiszę słówko o moim wypadzie
agatka123, oj, to nie wiedziałam, że bywasz. Bardzo mi w takim razie przyjemnie
peonia, jak miło, że jesteś

Widziałaś nowe peonie u podstolca? O moich zakupach za chwilkę.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na zwiadach byłam w warszawskim centrum M1. Odwiedziłam tam LM i Praktikera. Byłam też w IKEI. Kupiłam tylko podłoże do storczyków, bo akurat jestem w trakcie przesadzania. Jedną torbę zużyłam i mi zabrakło, musiałam dokupić. Właściwie nic nowego się w tych marketach nie pojawiło. Tylko przecenione roślinki z Walentynek. Marniutkie. Dowieźli natomiast stosy nawozów i ziemi w workach. Tego jest naprawdę dużo. I teraz coś o nawozach. Uważajcie na datę produkcji, bo lubią mieszać nowe opakowania ze starymi. Chciałam kupić w Praktikerze nawóz "Burza kwiatów". On ma 5 lat ważności.
Na froncie stały opakowania z 2009 roku. Niby jeszcze ważne. Ale zajrzałam do tyłu i znalazłam z 2010 roku, a tuż za nimi z 2011 roku!