Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Jagi, dziękuję za wierny opis mojego ogona. Jest dokładnie taki, nic dodać, nic ująć!
Status Absolutnie Specjalnego Gościa przyjmuję z wdzięcznością i z lisim uśmieszkiem ;:170
Pozwól, że na twoich "łamach" odpowiem paniom, które zaintrygował mój wpis.

Najpierw ogólnie: Drogie Panie!
Constancjo
Kotów nie porywam, tylko się z nimi bawię.
Poza tym, uwielbiam Bory! ;:108 Do twojego zakątka już się zakradam, jest następny na mojej liście, chociaż z całkiem innych powodów niż ogród Jagi...
Pat - Survivor
Fajny nick, dużo o tobie mówi!
Do wychodka się nie wybieram. Piwniczka, to co innego, potrafią tam być bardzo ciekawe rzeczy....
Agunia
No cóż, jak wiesz, Lisice są przebiegłe i sprytne. Nie proszą o błogosławieństwo, zakradają się i już! :evil:
A szersze intro? Z każdą wizytą odsłonię kawałek swojego lisiego ogona.
Sweety
Znam te wszystkie lisy. Niezłe z nich typy! :evil:

A tak w ogóle, Drogie Panie (również te niewymienione), bardzo mi miło znaleźć się w Waszym towarzystwie ;:63
Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapraszamy Lisico do wątku Kaszubskie pogaduchy. Witaj wśród nas.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Prawdziwa lisica :roll: - wychodzi z norki nocą. Jaguniu nic z tego, czytam, że lisica nie zamieszka TYLKO w Twoim ogródku, widocznie lisy jak koty chodza swoimi drogami.
ConstancjoGdybyś ktomuś powiedziała, że zapraszasz do swojego ogrodu Lisiscę, toby Ci chyba nie uwierzył. ;:191
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ożywiona noc z Lisicą minęła, wstający dzień potwierdził słuszność przysłowia "Luty - podkuj buty" i zagonił pewnie wielu z nas do ćwiczeń z szuflą.

Witam serdecznie w naszym wirtualnym, forumowym świecie, choć dziś przypomniano mi, że istnieje również świat realny. Nie do wiary, właśnie zaświeciło dawno niewidziane słoneczko, hurra ;:138.Poza tym ptaki zaczęły latać parami. Kosy, sierpówki, a dziś - sójki.

Grażynko, masz wolne, możesz odświętować zmianę forumowego pseudonimu ;:136.

Lisico, duchu wolny, możesz bywać, gdzie tylko chcesz, jednak z nadzieją, że Twoja norka zostanie u mnie, nie chciałabym się rozstawać ... ;:224.

Alicjo,w moim "zwierzyńcu" panuje zasada, że wolność, swoboda i prawo wyboru to wartości nadrzędne i niekwestionowane. Spiritus flat ubi vult . Niemniej przyznaję, że bajkowe środowisko Borów u Constancji jest bardziej sprzyjające Lisicom niż moje miasteczko, zbyt zdominowane przez Ludzi. Ale z kolei ludzie hodują kury, a te lisice lubią nawiedzać w celach konsumpcyjnych ;:173.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ekonomii dawno już stwierdzono, że konkurencja jest kluczem do poprawy jakości.
Po tygodniowym pobycie Dekla, który z racji choroby ( zastrzyki, specjalna dieta, szczególnie ciepłe traktowanie ) zajął uprzywilejowaną pozycję w domu, pozostałe koty poczuły się z lekka niepewnie.
Po jego odjeździe nastąpiła gwałtowna zmiana, moje koty poczuły, że może za mało oznak sympatii do tej pory mi okazywały i relacje między nami poprawiły do tego stopnia, że nie jestem w stanie się wyspać, ponieważ śpimy ostatnio we czwórkę ;:oj.

Śpiące koty.
Nierozłączny duet egzotyczny, Ibrakadabra i Szuwarek
Obrazek

Ibra na kredensie i, oczywiście, na świeżo wymaglowanym obrusie.
Obrazek

Wicek, ma do dyspozycji cały dom, a śpi w maleńkiej ramce do obrazka.
Obrazek

Z kocim pozdrowieniem - Jagoda
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ja przepraszam, ale muszę zareagować na zdjęcie śpiącego w ramce Wicka... nie mogę skupić wzroku na niczym innym tylko zdjęciu obok i dziwnie błądzącej ręce osobnika męskiego na ciele damskim :lol: ;:209
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agula ten osobnik chyba coś dzierży w dłoni :wink:

Koty zachwycające ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - Agatko, pogratulować dobrego wzroku :shock:, aż poszłam sprawdzić, co ma w ręce mój syn. Aparat fotograficzny :uszy.

Agu, strażniku moralności, akurat ten moment, przed Pałacem Opatów w Oliwie i pod czujnym okiem mamuśki - fotografa, błądzeniu nie bardzo sprzyjał. Jak Franek z Susaną błądzili ;:218 w innych okolicznościach - świadectwem są dwie rusałki i Cypisek ;:306.

Pozdrawiam serdecznie - Jagi
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Dołączam do wątku :) i zapisuje go w ulubionych czas najwyższy aż wstyd przyznać , że tak późno :(
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Teraz już widzę, ale co się nauśmiechałam, to moje :lol:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Śnieg pada,...a kobiety domysły snują ;:224... Gdzie też dłoń F. zbłądziła ;:306
Biedny Wicek, zabrano mu całą widownie i poklask ;:131
Lisiczka w ogrodzie-niezwykle intrygująca. Mam nadzieję, że zgodnie z obietnicą, będą kolejne odsłony...nie tylko rudej kity.
Co do Twojej błękitnej miłości nie mam żadnych wątpliwości ;:173
Lubię rośliny z kwiatami w formie kłosów.
I meblową biel w twoim ogródku ;:167 . Nie przemalujesz na Patiny słitaśny ;:218
Pozdrawiam z nadzieją ;:168
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

AguniadaU Jagi to co na drugim planie też jest Ciekawe, tu zdjęcie, tam kieliszeczki i jeszcze niby łacinskie sentencje -tylko dlaczego z tym spirytusem? ;:304
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Proszę uprzejmie, trzecia Agnieszka pod rząd :shock:. Czy ostatnia :?:

Agnieszko, witam Cię serdecznie, bądź, czytaj, oglądaj, komentuj, będzie mi bardzo miło ;:138.

Aguniu, każda okazja do śmiechu jest pożądana; i mięśnie twarzy ćwiczy i czas w fabryce szybciej zleci :uszy.

Nie będzie samych Agnieszek, zjawiła się Justynka i Alicja :wit

Justi, Ty jedna ujęłaś się za biednym Wickiem ;:333. A mówiłam wcześniej, że kariery nie zrobi, zawsze ktoś lub coś mu szyki pokrzyżuje ;:174. Nie bardzo wiem, czego Twoja nadzieja dotyczy: użycia czy też nieużycia landrynkowych kolorków ;:218. Lubisz kłosy, ale kłosowców chyba nie masz ... Sprawa do naprawienia w Garczu. A Lisiczka - wielka tajemnica ;:224.

Do drugiego planu zaraz dojdziemy. Studentko Alicjo, proszę siadać. Spiritus = duch, a przecież wszyscy twierdzą, że duch jest w narodzie.

Dużej ilości okazji do śmiechu - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicja wywołała problem drugiego planu, zatem po pokazaniu gwiazd ( kotów ),oskarowych aktorek ( róż ) i primadonn ( lilii ), czas najwyższy na aktorów drugiego planu. Niektórym niewątpliwie nominacja do Oscara się należy ;:138:

Różowy wysoki aster - marcinek, za to że zasłania widok na ugory Filozofa.
Obrazek

Hortensja bukietowa ( Limelight ;:218 ), za przełamanie hegemonii "kalafiorów" i zatarcie złego wrażenia, które wywarły hortensje ogrodowe.
Obrazek

Wiązówka czerwona, za niezaprzeczalną urodę.
Obrazek

Zawilec japoński Honorine Jobert, cudem przywrócony do ogrodu, za całokształt.
Obrazek

Złocień czerwonawy Clara Curtis za ukwiecanie ubogiej w kwiaty pory roku.
Obrazek

Rudbekia błyskotliwa, za niezwykle twardy charakter.
Obrazek

Cdn.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A kto te Oskary będzie przyznawać? Bo z powyższej listy, to mi się tylko Limelight podoba ;:224 wpadłam powiedzieć, że mi jeszcze Ewa-Gajowa Florę-Danicę podpowiedziała z róż, jak rzeczywiście te wszystkie Flory kupię i posadzę koło siebie to wyjdzie łowicko, że uhaha...a przy okazji (odrywania się od pracy celem niezobowiązującego zajrzenia do różanych szkółek) wpadła mi w oko Camelot, która moim zdaniem nie tylko nazwą pasuje do Avalona :wink:

I zmykam, bo mam nerwa na zwierzęta, a u Ciebie ich ostatnio sporo...choć uczciwie przyznaję, że na lisy i lisice w zasadzie nie, bo jeszcze ich w moich rozsadach nie przyłapałam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”