Małgosiu, ja miałam zawsze ogromną słabość do miłorzębów i właśnie do tych wyjątkowych listków... spełniłam swoje marzenie tym drzewkiem!
Asiu, witam wieczorem... dziękuję za pozytyw pod adresem klonów... co do Twojego pytania o kompozycję hortensje-róże-trawy, to moim zdaniem szkoda róż... te konkretne odmiany hortensji zdominują róże całkowicie... one mają wielkie wiechy, rozrastają się mocno i królewny zginą w tym towarzystwie... za to trawy jak najbardziej - polecam odmianę
Giraffe, która przepięknie zgra się z hortensjami, jako ich tło...
Dosiu, sierściuch pomiziane! Jeśli miłorząbek był mały, to z pewnością wymagał osłonięcia i okrycia... wybierz nowy wiosną, który przez sezon się wzmocni, a na zimę mimo wszystko okryj.
Fiwonko, moim zdaniem takie marzenia należy spełniać... marzysz o klonie palmowym - miej go... mężowi z pewnością zależy na szczęściu żony
Aga, dziękuję w imieniu klonów za pochwały

Tam przy tarasie rosną trzy sztuki - każdy ma nieco inny pokrój i odrobinę różnią się od siebie barwą liści, mimo że wszystkie to
Atropurpureum... taka ich uroda
Jagi, ano szczuję klonami, jako i Ty dziś kłosowcem, który mnie ujął za serce ;-) Nie jestem przekonana, że panuje w moim ogrodzie szczególny mikroklimat... klony za młodu okrywałam przez dwa lata, teraz rosną same jak chcą, bez względu na aurę.
Miłego! Ja przy kominku, z watahą
Danusiu, cieszę się, że zrobiłam Ci przyjemność klonowymi fotkami... według mnie u Ciebie nad oczkiem wodnym koniecznie musi rosnąć klon

Pozdrawiam ciepło!
Magda, w sumie mamy ok. 10 klonów, w tym cztery palmowe... to niedużo, ale wystarczająco... kocham klony, wszystkie
Bogna, dziękuję za sympatyczne odwiedziny i serdeczny wpis... Fajne imię ma Twój kot

Czy w Kordusie widziałaś klony palmowe? Ja kupowałam, ale te 'tradycyjne' odmiany... wiosną zamierzam wzbogacić ogród w okazałego
Kelly's Gold
Pat, rozmowa poszła dobrze, ale nigdy nie wiesz, czy vs konkurencja twoje kompetencje są wystarczające... Dzięki za troskę!
Jagódko, uśmiechnęłam się czytając Twój wpis

Mam nadzieję, że jednak komunia Oliwki zwycięży z ogrodniczymi priorytetami ;-)) Pokaż botki

Miłego wieczoru!
Kasik, rozmowa ok, a co dalej - zobaczymy

Masz u siebie jakieś klonowe drzewka?
Ula, dobry wieczór

Klony dostały do dołków ziemię ogrodową - tak zaprawiałam wszystkie rośliny podczas sadzenia, niektóre, jak na przykład róże, dostawały dodatkowo obornik. Oczywiście niezbędne nawozy także...
Gosiu, skarpa przy tarasie to bardzo dobre miejsce dla klona palmowego... reprezentacyjne, często go oglądasz... popieram przesadzenie jukki w inne miejsce

O 11:00 byłam na interview
Ewa, masz rację!

Zwierzęta same ustalają hierarchię i lepiej zostawić im dogadywanie się...
Majutku, klony kocham ogromnie, dlatego praktycznie co roku jakiś dosadzam. O palmowym myślę jeszcze, ale już kłopot z miejscem jest... Kocio-psie relacje opisujesz jakbyś u nas była - celujące uwagi
Justynko, cieszę się, że zajrzałaś i dziękuję za wpis
Marysiu, ciężko przezwyciężyć chandrę przy tej pogodzie - brak słońca nie sprzyja dobremu nastrojowi, o nie... taka wegetacja i tyle. Klonika sobie koniecznie zapodaj - piękne to to, a jak się przebarwia jesienią!