Lobelia Cz. 1
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lobelia
ale dajecie czadu, ja też się zaraziłam i podglądam Wasze poczynania.
Pamiętam jak pierwszy raz posiałam to byłam przekonana, że to jakieś dziczki, pełno, maleństwa, do gruntu sadziłam kępkami nie wyobrażałam sobie pojedynczo, piękne były a co!!!!!!!!!! w tym roku skusiłam się też na zwisające ciekawe co z nich będzie.
Pamiętam jak pierwszy raz posiałam to byłam przekonana, że to jakieś dziczki, pełno, maleństwa, do gruntu sadziłam kępkami nie wyobrażałam sobie pojedynczo, piękne były a co!!!!!!!!!! w tym roku skusiłam się też na zwisające ciekawe co z nich będzie.
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Czy ktoś ma zdjęcie czerwonej już kwitnącej? wschodzi mi biała, dosiałam niebieską, teraz mnie kusi czerwona 

Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
SASKJA ja mam czerwoną.Widać że gęsto kiełkuje. na pewno wstawię później zdjęcie ale na razie jest malusieńka.A opakowanie wyglądało tak 

Pozdrawiam Sylwia
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Kontakt:
No tak, ale czy ona będzie naprawdę czerwona? Ktoś tu wcześniej pisał, że siał białą, a wyszła błękitna 
To tak jak ja w zeszłym roku posadziłam łubin z Biedronki, a urósł mi orlik
A tak serio, to nigdy nie widziałam czerwonej, tylko właśnie na opakowaniach nasion.

To tak jak ja w zeszłym roku posadziłam łubin z Biedronki, a urósł mi orlik

A tak serio, to nigdy nie widziałam czerwonej, tylko właśnie na opakowaniach nasion.
Pozdrawiam, Agnieszka
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Na pewno będę wstawiała zdjęcia mojej czerwonej lobelii chociaż jak zakwitnie na inny kolor 
-- 17 lut 2013, o 18:38 --
Także jak będziesz śledzić ten wątek SASKJA to się dowiesz czy czerwona to faktycznie czerwona. I ja zresztą też
Pozdrawiam

-- 17 lut 2013, o 18:38 --
Także jak będziesz śledzić ten wątek SASKJA to się dowiesz czy czerwona to faktycznie czerwona. I ja zresztą też

Pozdrawiam Sylwia
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Moje Lobelie wszystkie rosną, kupiłam najróżniejsze kolorki z firmy Legutko. Ciekawe jak u nich ze zgodnością odmianową ...
Nawet jak będą same niebieskie to będę się cieszyć 

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Lorrie na Legutko jestem pwena w 100% jeszcze się na nim nie zawiodłam a co roku robię tam duże zakupy.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Miła wiadomość,dziękuję! Jak niczego nie spapram to zanosi się na burzę kolorów!
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
ja miałam lobelię karminową....niestety większość wyszła mi niebieska......ale raczej nie nazwałabym ją karminową....to raczej był kolor biskupi....czerwonej to jeszcze na oczy nie widziałam.....szkoda że nie posiadam zdjęcia tej biskupiej ale po prostu jakoś marnie rosła i nie robiłam zdjęć
a to zdjęcie mojej fioletowej lobelii....opakowanie było oczywiście z fioletowymi kwiatuszkami a i tak prawie wszystkie wyszły niebieskie
ta na zdjęciu to po prostu unikat

dodam, że miałam nasiona z PNOS i Legutko

a to zdjęcie mojej fioletowej lobelii....opakowanie było oczywiście z fioletowymi kwiatuszkami a i tak prawie wszystkie wyszły niebieskie

dodam, że miałam nasiona z PNOS i Legutko

Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Przyjrzyj się uważnie a zauważysz popękane nasionka z białymi punkcikami a to znak, że wszystko jest na dobrej drodzepetunia13 pisze:Wysialam swoja niebieska 5dni temu i nic jeszcze nie wschodzi:(

Pozdrawiam Veronica
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesiu masz rację co do kolorów lobelii. Kupiłam w tym roku opakowanie z fioletowym zdjęciem lobelii, a po dokładnym przestudiowaniu napisów w domu okazało się, że to niebieska. Napis był przy dacie 

- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
TeBe patrz str. 55 tam ładnie Kasia przedstawiła nam jak wyglądają lobelki przed i po pikowaniu oraz efekt końcowy 

Pozdrawiam Veronica
- Bogumila_r
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 sty 2013, o 13:38
A mnie to całe zamieszanie z kolorem lobelii podnosi na duchunena08 pisze:Niesiu masz rację co do kolorów lobelii. Kupiłam w tym roku opakowanie z fioletowym zdjęciem lobelii, a po dokładnym przestudiowaniu napisów w domu okazało się, że to niebieska. Napis był przy dacie

Akurat na niebieskiej zależało mi najbardziej, ale firma u której zamawiała nasiona pomyliła się przy moim zamówieniu i wysłali mi pozostałe kolory (biały, fioletowy i mix), a o tej niebieskiej własnie zapomnieli

(przepraszam - brak polskich znakow)
TeBe, a może ich nie pikuj, takie kępki w zeszłym roku miałam już po pikowaniu. Urosły ładne nie za gęste, nie za rzadkie, a w sam raz
.