Krokusy- wymagania,uprawa,problemy Cz.1
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Krokusy...
U mnie było -7°C bez śniegu i nawet amarylisowi się nic nie stało ? więc co dopiero krokusom...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
Ja już nie mogę doczekać się kiedy moje krokusiki wyjdą z ziemi i zakwitną. Chodzę codziennie do ogródka,wyglądam ich i w końcu doczekałam się
widać już im czubeczki

Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Moje krokusy mają już liście ok 8 cm szukam pąków kwiatowych 

- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje pierwsze krokusy wysadziłem jesienią mam nadzieje że tej wiosny uraczą mnie pięknymi kwiatami 

U mnie w bardziej nasłonecznionych częściach ogrodu krokusy po 5-7 cm. Nawet żonkile wyłażą (1-2cm). Normalnie wiosna idzie!

Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie to samo, szczypiorki krokusów wielgachne, kwitną już w zacisznym ale słonecznym miejscu przebiśniegi. żonkile, a nawet hiacynty wystwiają łebki.
Marta
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
U mnie też wszystko po malutku rusza. Oby nie wróciły już mrozy.
Pozdrawiam Agnieszka*
- karminka
- 200p
- Od: 18 sie 2012, o 14:14
Przebiśniegi już mają pączki. Krokusy i tulipany wyglądają nieśmiało z ziemi.
Pozdrawiam, Ania.
-
- 100p
- Od: 22 lip 2012, o 09:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja się nimi długo nie nacieszyłem :P
Wczoraj dopiero co stopniał śnieg, zobaczyłem, że krokusy ładnie wychodzą na świat
Dziś rano się budzę i znów 30cm śniegu, teraz już 40:D
Wczoraj dopiero co stopniał śnieg, zobaczyłem, że krokusy ładnie wychodzą na świat

- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
nie radzę Ci trzymać krokusików w domu...ja w ubiegłym roku też tak zrobiłam i mi zwiędłynoontaak pisze:ja wsadziłem do doniczek w domu. trzymać je w zacienionym miejscu?

Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Wczoraj na podwórku zauważyłam jak z pod pierzyny śniegu wychylają się przebiśniegikarminka pisze:Przebiśniegi już mają pączki. Krokusy i tulipany wyglądają nieśmiało z ziemi.

Widać pączki!

Moja sunia niechętnie pozuje do zdjęcia, bo jak jej pani mogła zająć się jakąś zieleniną a nie ukochanym pieskiem? ;D
Pozdrawiam, Ogoonek 

U mnie przebiśniegi już pod koniec stycznia miały zalążki kwiatów, zwykle tak mają, ale wielkie paki na krokusach to mnie dzisiaj zaskoczyły, zwłaszcza, że dopiero wczoraj śnieg nieco stopniał, tak aby było je widać w ogóle. Tylko w prognozach coś tej wiosny nie widać, śnieg zapowiadają. 

Nie zapowiadają, i u nas w Lubaniu chyba długo jej nie będzieAdam2143 pisze:U mnie przebiśniegi już pod koniec stycznia miały zalążki kwiatów, zwykle tak mają, ale wielkie paki na krokusach to mnie dzisiaj zaskoczyły, zwłaszcza, że dopiero wczoraj śnieg nieco stopniał, tak aby było je widać w ogóle. Tylko w prognozach coś tej wiosny nie widać, śnieg zapowiadają.

Pozdrawiam, Ogoonek 

U mnie też większość już wyszła.