Marysiu - Ambo
U sąsiadów na naszej kaszubskiej wsi ciemierniki jeszcze nie kwitły
Byliśmy na wsi, mróz i śnieg aż odgarniać trzeba było, łopaty do śniegu nie zabraliśmy a my się nastawiliśmy na grzebanie w ziemi. Musiałam śnieg odgarniać, żeby córce pokazać kiełki irysów
Marysiu krakowska
Moje pierwsze zakupione w tym r. prymulki też przekwitają, stoją na balkonie.
Fajnie, że siejesz warzywka, ja się na razie z pomidorami itp.wstrzymuję.
Marchewki się nie dało wykopać bo śnieg zakrywał i gleba zamarznięta.
Ale ostatnio uruchomiłam zapasy z lodówy, nawet mój Tato i syn chrupali marchewkę.
Kierowanie całkiem nie źle, zobaczymy co powie egzaminator, teraz egzamin wzrósł do ceny 140 zł, trza szykować kasę i tak co miesiąc aż do skutku
Joasiu
Miło mi
Twoje floksy przyjęły się i nawet ładnie kwitły jak na nowo posadzone.
Astry wypuściły dużo pędów, niestety sarny je obgryzły i nawet kwiatów nie zobaczyłam, wczoraj nawet patrzałam na nie, przesadzę bliżej domu, żeby to się nie powtórzyło.
Sarny uszkodziły bardzo dużo roślin na działce, róże wszystkie. Płot był, zawiesiłam stukawki i podwyższyliśmy ogrodzenie za pomocą sznurka.
Cieszę się bardzo na Sulejów, teraz muszę się Tobie bardziej odwdzięczyć za sadzonki, nie pamiętam co daliśmy w zamian, na pewno skromnie

A dostaliśmy kilka siatek.Tamte żółte słoneczniczki też kwitły

Żółte szafirki jako jedyna reprezentacja kiełkowa Prima Vera A. D. 2013

Słoneczniki w zimowej szacie

Niebawem ustąpią miejsca żonkilom

Właśnie łopata stoi i zaraz będę odśnieżać drogę wyjazdową po której ledwo wjechaliśmy.

Kiedy ja nieboga się zabiorę za porządki w dziadkowym kwiatowym

W donicy zapomniany stonkowy powojnik. Jakiś dzikusowaty, wykopię uschnięty wiciokrzew przy siatce i posadzę tam powojnik, będzie osłaniał od drogi.

Wrzosy.