I masz odpowiedż
To było tak.........
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: To było tak.........
A rzodkiewkę wolisz rosyjską, czy polską.
I masz odpowiedż
I masz odpowiedż
Pozdrawiam, Agata.
Kobieto, ale szaleje twój wątek. Czaiłaś się z jego założeniem, a tu? Poszalałaś również z nasionami. Ogromna ilość tego. Jeśli Ci pomidory obrodzą to pół Łodzi możesz nakarmić. Pamiętam, że tez kiedyś miałam taki rok. Wszystkie parapety zajęte i stoły. Później nie było gdzie siać. A efekt na mojej ziemi był bardzo marny. I tak się wyleczyłam. Będę obserwować jak pójdzie Tobie. Trzymam kciuki.
-
jarzebinka82
- 200p

- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Ewciu przeczytałam Twój wątek od deski do deski i jestem w szoku
. Toż Ty arcydzieło tworzysz kochana! Wielkie
się należą! Piękne obrzeża rabat. A jak przeczytałam ile masz odmian moich ukochanych funki to kopara opadła
. Ja również już zaczęłam wysiewy, kobea wykiełkowała, asarina również ale moich wymarzonych sasanek to raczej mieć nie będę, chociaż wysiałam 3 paczki nasion
. Będę Cię odwiedzać i kibicować
. Pozdrawiam serdecznie!
Witaj jarzębinko i dziękuje za mile slowa.
Lucynko mam nadzieję że się uda.
Dziewczyny ja kompletnie nie mam pojecia jaki duży musi być ten warzywniak - może coś doradzicie?
Ma być pietruszka , marchew , buraczki, rzodkiewka , koper, sałata no i może ogórki- u Romci widziałam że ma podwiązywane - czy to jakiś specjalny gatunek?
Lucynko mam nadzieję że się uda.
Dziewczyny ja kompletnie nie mam pojecia jaki duży musi być ten warzywniak - może coś doradzicie?
Ma być pietruszka , marchew , buraczki, rzodkiewka , koper, sałata no i może ogórki- u Romci widziałam że ma podwiązywane - czy to jakiś specjalny gatunek?
Pozdrawiam. Ewa
- Ranczowiczka
- 200p

- Od: 2 gru 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zależy od wielu czynników.Rzodkiewka, koper i sałata zajmują mało miejsca można je posiać jako przed plon albo poplon.Ogórki zajmują trochę miejsca w zależności od tego ile będziesz chciała posadzić, a podwiązane to rzeczy wiście zajmują miej miejsca ,ja na takich podporach sadziłam różne rodzaje i najlepiej wyszedł ogórek wężowy [ogromny i długaśny]co do pietruchy marchewki i innych korzeniowych to ja dla przykładu sadzę w redlinach takich około 10 m.Pomyśl jeszcze o fasolce np takiej na podpory bo tez mało miejsca zajmuje.Z tego co jak na razie masz w planach sadzić, to wiele miejsca nie potrzebujesz. 
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Chyba wszystkie ogórki można podwiązywać, ale trzeba przygotować ramę, która utrzyma ciężar. Swoje rosnące przy granicy wpuszczam na siatkę ogrodzeniową (sąsiadka ma własne, więc moje bezpieczne
). Jedną paczkę albo chociaż kilka ziarenek musisz posiać
Kupowane nie mają szans
Swoje warzywa sieję gęsto-poza ogórkami, które głównie uprawiam jednak "na leżąco"-na szerokość stopy między rzędami. Selery i pory mają więcej przestrzeni. Policz, ile chcesz rzędów i odmierz stopami, ale z zapasem
Swoje warzywa sieję gęsto-poza ogórkami, które głównie uprawiam jednak "na leżąco"-na szerokość stopy między rzędami. Selery i pory mają więcej przestrzeni. Policz, ile chcesz rzędów i odmierz stopami, ale z zapasem
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu warzywnik zależy od Twoich zapotrzebowań i od tego jak go możesz eksploatować. Nie masz ogrodu w miejscu zamieszkania i musisz zrobić listą potrzeb oraz według tego zaplanować wysiew i wielkość!
- britvictango
- 200p

- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Ewcia, a Ty poligon chcesz ogradzać taką ilością kobei? 
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
U Ewci kobea nie będzie aż tak ekspansywna, bo nie ma super podłoża
także moim zdaniem będzie dobrze, a nawet lepiej
także moim zdaniem będzie dobrze, a nawet lepiej
Pozdrawiam, Agata.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ewa buraki i cukinię mam dla Ciebie i przyniosę ............jak posieję poziomki to sadzonki dla małych ogrodniczek też będą
Moje ogórki rosły do góry
Super sposób, nie brudzą się na ziemi i ma lepszy dostęp słonko
Pokażę Ci jak fotosik uruchomią 
No właśnie szkoda że dopiero mi wyrośnie na przyszły rok..usa1276 pisze:Dario ale zaszalałaś z nasionkami
pytałaś mnie o żagwin ja kupowałam sadzonki i sadziłam stosunkowo szybko się rozrasta lepiej rośnie w słońcu niż w cieniu
ale widzę że ty kupiłaś nasionka żagwinu posadź go wprost do gruntu lub do doniczek i potem wysadzisz do gruntu ale on zakwitnie dopiero na przyszły rok
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ewa, ja ogórki sadzę w największym kompostowniku, do maja zbieram tam kompost, potem przykrywam czarną włókniną, nasypuję na nią dobrej ziemi i siejęewamaj66 pisze:Chyba wszystkie ogórki można podwiązywać, ale trzeba przygotować ramę, która utrzyma ciężar. Swoje rosnące przy granicy wpuszczam na siatkę ogrodzeniową (sąsiadka ma własne, więc moje bezpieczne). Jedną paczkę albo chociaż kilka ziarenek musisz posiać
Kupowane nie mają szans
![]()
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu widzę, że z rozmachem planujesz warzywniak
ależ będzie pyszności przez cały sezon. Ja wczoraj kupiłam troszkę nasionek sałat 
ała... aleś poszła po bandzie z zakupami ... już mnie krzyże bolą

- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Moje ogórasy w zeszłym roku puściłam na młode drzewko śliwki i dosyć sobie radziły. Ale ten wątek pędzi...nie mam czasu nadrabiać wszystkiego