Warto je mieć , a cebulki szybko się rozmnażają , wydając potomstwo ...
O a ja takich ,nie mam ,nie znam,,,ale jak one pachną to zakupie sobie,,,,widać,że piękne i ciekawy kwiat mająJagodka pisze:Mam mieczyki abisyńskie ...czyli acidanterę ...są booooskie ...piękne kwiaty i cudnie pachną.
![]()
Warto je mieć , a cebulki szybko się rozmnażają , wydając potomstwo ...
na moich opakowaniach nazwa różnych odmian,ale wygladaja bardzo podobnie wiec nie wiem czym się różnią , zobaczymy jak posadzę i zakwitnąwielkakulka pisze:Ale cudne, są w wielu kolorach?
Bardzo wdzięczna roslinka ,długo kwitnie,w wazonie stoi tez bardzo długo , osobiscie wolę go od skrzydlastego ,który szybko przekwita , mój ogródek nie jest już taki młody ,myślę że sięgajac jego poczatku jak uprawiała go moja babcia to ma z 40 lat , ja mam go juz tez ładnych parę latek,na pewno więcej niż 10,tyle że on ciagle zmienny ,cos likwiduję,co innego tworzę - juz taka moja natura ale właśnie dlatego go lubię , nie wyobrażam sobie jak inni mieś ogródka gdzie coś kiedyś zostało posadzone i tak samo co roku wyglada,takie same rosliny w tych samych miejscach rosną ,u mnie musi być raz na jakiś czas mała rewolucjajode22 pisze:Przyszłam z rewizytą. Przeszłam już przez Twój ogród, ale nie cały, na wyrywki, bo stron dużo. Też widzę, że jest jeszcze młody. Ale latem będzie jeszcze więcej do pokazywania
. Na jednym ze zdjęć pokazałaś floksa kanadyjskiego - jaki on jest