Aniu,mi zależało na typowo czerwonym czy bordowym,ale nie mogę takiego zdobyć.
Marzenko,nie ma problemu jak kiedyś spotkamy się to dam ci szczepki.
Misiu,u mnie słońca nie ma chyba od lata,w kaazdym razie nie pamiętam kiedy ostatni raz świciło.Codziennie jest buro,pochmurno,bez sensu.
Gosiu
Widzę że Twoje koleuski zaczynają pomalutku się wybarwiać czyli wiosna już coraz bliżej.
Jak patrzę na zdjęcia rozchodników to coraz bardziej się upewniam w tym że muszę je w tym roku posadzić u siebie.
Dzień dobry Małgosiu ,widzę żę śpisz to dobrze ,dziś pewnie ja przejęłam pałeczkę po tobie bo nie śpię od 3,30
Nowy dzień i nowy tydzień ,życzę wszystkiego naj..
Reniu,poczekam aż ta roślinka urośnie większa,bo podobno w sezonie bardzo się rozrasta,a chciałabum wsadzić ją do wazonów bocznych na cmentarzu i nie wiem czy nadaje się tam?
Iwonko,koleusy w zasadzie w ostatnich kilku dniach zaczęły zmieniać barwę,ale oprnier im to idzie.Rozchodniki są piękne,największe będę dzielić w tym roku i przesadzać w rózne części działki,bo pokładają się już.
Ewus o 3:30 rozwiązywałam krzyżówki,potem poszłam spać.
Widzę że udało Ci się Małgosiu przechować koleusy , ja próbowałam w poprzednich latach i mi się nie udało, zawsze mi zmarniały , sadzonki tych fuksji też mi się nie przechowały , tylko pelargonie .
Tadziu,szkoda,ze nie daliśmy sobie hasła,byłaby balanga.
Geniu,już drugą zimę koleusy jakoś przezimowały,choć nie wszystkie.Za to kilka razy podchodziłam do wysiewania ich z zerowym efektem.Jak chcesz to przy najbliższym spotkaniu zrobię ci szczepki.Z fuksjami u mnie też będzie chyba problem w tym roku.
Jolu,nie wiedziałam,że mszyce lubią koleusy,nigdy ich nie miałam,odpukać.
Witaj Małgosiu Moje koleuski, które otrzymałam od ciebie nawet ładnie rosną. Myślę, że nabierają kolorów bo dzień jest coraz dłuższy choć słoneczka ani widu ani słychu I też mnie to wkurza Wczoraj na poprawę humoru kupiłam dwie kalle i dwie dalie.
Kalla dla ciebie przeniesiona do garażu powolutku rośnie.
Mi też padły wszystkie koleusy , ale siać mi sie nie chce . Bo mam wtedy prawie wszystkie jednakowe .
Kupię wiosną na rynku sadzonki . Gośka siałas coś ? Ja miałam być twarda , ale dostałam nasiona takiej bordowej trawy od Ewy i się złamałam .
Pierwsze siewy na parapetach .
Pozdrawiam
Aga,jestem twarda,wsadziłam tylko kilka rycynusów.Resztę wsadzę w maju do ziemi dla próby.W marcu tylko mina i kleome.
Kasiu,trzymaj kalię.Ja jestem uziemiona,nie wiem kiedy wyjdę do sklepu,ale ostatnio nie było jeszcze,czekali na dostawę.