Tylko się cieszyć z takich zbiorów Ja w tym roku też zmniejszam ilość krzaczków - 15 max. Właśnie nasionka zostawiłam na mokrych wacikach do kiełkowania
Według mnie lepiej wsiać do pojemniczka z jakąś czystą ziemią kwiatową z dziurkami w spodzie, przykryć folią tak nieprzesadnie szczelnie i postawić nie tyle na kaloryferze, co obok, albo przynajmniej na czymś co zabezpieczy przed nadmiernym rozgrzaniem kilka ksiązek, poskładany w kostkę ręcznik albo kawałek styropianu. Jeśli przez tydzień na kaloryferze nie wykiełkowały to pewnie juz nie wykiełkują.
Na kaloryferze w plastikowym pojemniku po jajkach i to wszystko na grubo złożonym ręczniku stało.Nasiona z paczki z dobrym terminem ważności-nie wykiełkują już?
Będę siała jutro do ziemi na wszelki wypadek...
Aimee to może włóż je teraz do ziemi i nakryj folią?
Takie namoczone mogą teraz szybko wzejść. Miałam podobnie z dwoma pomidorami.
W końcu włożyłam do ziemi i po paru dniach pokazały się na wierzchu.
Pawle, oberżynę siejemy tak jak paprykę, obie sa ciepłolubnymii warzywami. Możesz wysiać już, długo kiełkuje ok tygodnia. Jak nie dłużej ;) do gruntu sadzimy jak będzie zupełnie ciepło od połowy maja, ale to zależy gdzie mieszkasz w jakiej strefie klimatycznej no i jaka będzie pogoda ;)
Czytaj wątek od początku ;)