W niralowym ogródku.
Re: W niralowym ogródku.
U mnie śniegu pół metra a u Kasi piękne lato
gdzie ta Niespodzianka

- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Kochani... a może tak ten wzór kurczaczka przy kwiat-uchu postawić i inni wypróbuję swoich zdolności - co?nirali pisze:Aniu ledwo dałam radę kordonek kupić a czy znajdę chwilkę na szydełkowanie![]()
Prześlę Ci na pw wzór kurczaczków- są cudne!
Kasiu doszły mi słuchy że Ty jesteś cudotwórcą i taki coś pięknego... rodem Japońsko - Chińskim możesz stworzyć....
WIERZBA SACHALIŃSKA SEKKA (SMOCZA)

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 lut 2013, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ale się cieszę,że tu trafiłam-czuć wiosnę i lato i ciepło przede wszystkim-zyskałaś kolejną fankę obserwatorkę:-)
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zytko fajnie, że Cię już wypuścili, mam nadzieję, że podreperowałaś zdrowie i cały sezon będzie bez awarii. Zycze zdrowia i podziwiam zmiany w ogrodzie!.
Kasiu, gości w watku sporo a fotki ciagle ubiegłoroczne.... powiedz mi kiedy pstrykniemy fotke pierwszemu kwiatkowi w ogrodzie?
Kasiu, gości w watku sporo a fotki ciagle ubiegłoroczne.... powiedz mi kiedy pstrykniemy fotke pierwszemu kwiatkowi w ogrodzie?
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Kasiu piękne żółtki i maki. Powiew wiosny nam zapewniłaś.
Co to za drzewko kwitnące na różowo?
Co to za drzewko kwitnące na różowo?
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Małgosiu witaj
rozchodniki to ciekawe uzupełnienie rabat i są mało wymagające. Rozmnażanie też jest dość łatwe więc z pewnością Ci się uda
Jolu aj tam zaraz kupuje
liczę że odpowiednie od tego osoby zorientują się że w doniczkowym kierunku się rozwijam
Obecnie dłubię kurczaczki ...trzeci się produkuje
Ewo moja robinia to z tych szczepionych na pniu i niby w formie kulistej ale w tym sezonie i na mojej kilka gałęzi jakby odeszło od normy i musiałam ciąć. Robinia jest bardzo krucha i gdyby nie jej kwiaty i to że dwukrotnie kwitnie to pozbyłabym się jej. Na wiosnę też ciut podetnę gałązki by była bardziej zwarta.
Ewo witaj
U Mariusza kupowałam żurawki i jestem zadowolona więc z pewnością i Twoje zakupy będą udane!
Jeżówkowo już się nie będę rozwijała bo zaplanowałam w trzech kolorach się zmieścić. Nie chcę by ogród był zbyt ciapaty, kwiaty chcę by były jako dodatek do iglastych i by stanowiły takie kolorowe punkciki. Zobaczymy czy uda mi się swoje plany zrealizować.
Zytuś tą wierzbę można było uzyskać będąc na spotkaniu lubelaków...kilka osób ją ma ale nie pamiętam czy Ty wtedy byłaś
Jak na wiosnę będzie pokazywała oznaki życia to z przyjemnością Ci zaszczepię
Kasiu miło Cię u mnie gościć
Hm...pytasz o niespodziankę?! Też czekam ... i poganiam
Agnieszko witaj u mnie
również oczekuję wiosennych oznak ale chyba jeszcze troszkę musimy poczekać. Dobrze że mamy choć trochę utrwalonych kwiatuchów dzięki którym szybciej ten czas nam minie
Ewo niech tylko śnieg zniknie to kwiatuszki się pojawią. Czekam na pierwsze tulipany a właściwie na ich czubeczki bo to już bardzo mnie ucieszy. Dołączam się do zdrowotnych życzeń dla Zytki
Olgo to robinia. Kupując ją byłam zachwycona kwiatem bo już był na drzewku ale im starsza to przekonuję się że to był zakup pod wpływem chwili .... dodatkowe liście w ogrodzie i kruche gałązki to minusy...
Wstawiam kilka zdjęć i zmykam dalej szydełkować

Jolu aj tam zaraz kupuje

Obecnie dłubię kurczaczki ...trzeci się produkuje

Ewo moja robinia to z tych szczepionych na pniu i niby w formie kulistej ale w tym sezonie i na mojej kilka gałęzi jakby odeszło od normy i musiałam ciąć. Robinia jest bardzo krucha i gdyby nie jej kwiaty i to że dwukrotnie kwitnie to pozbyłabym się jej. Na wiosnę też ciut podetnę gałązki by była bardziej zwarta.
Ewo witaj

Jeżówkowo już się nie będę rozwijała bo zaplanowałam w trzech kolorach się zmieścić. Nie chcę by ogród był zbyt ciapaty, kwiaty chcę by były jako dodatek do iglastych i by stanowiły takie kolorowe punkciki. Zobaczymy czy uda mi się swoje plany zrealizować.
Zytuś tą wierzbę można było uzyskać będąc na spotkaniu lubelaków...kilka osób ją ma ale nie pamiętam czy Ty wtedy byłaś

Kasiu miło Cię u mnie gościć

Agnieszko witaj u mnie

Ewo niech tylko śnieg zniknie to kwiatuszki się pojawią. Czekam na pierwsze tulipany a właściwie na ich czubeczki bo to już bardzo mnie ucieszy. Dołączam się do zdrowotnych życzeń dla Zytki

Olgo to robinia. Kupując ją byłam zachwycona kwiatem bo już był na drzewku ale im starsza to przekonuję się że to był zakup pod wpływem chwili .... dodatkowe liście w ogrodzie i kruche gałązki to minusy...
Wstawiam kilka zdjęć i zmykam dalej szydełkować

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Kasiu a może pokażesz nam co udało Ci się już zrobić. Pokaż te swoje kurczaczki
Byłam wczoraj na giełdzie ale niestety ten sklep ogrodniczy o którym kiedyś pisałyśmy był zamknięty

Byłam wczoraj na giełdzie ale niestety ten sklep ogrodniczy o którym kiedyś pisałyśmy był zamknięty

- nirali
Iwonko jeszcze nie krochmalone więc efektu końcowego nie ma. Chcę zrobić pewną grupę i dopiero zabiorę się za dopracowanie bo i oczka należy dołożyć i dziobaki też ale zerknij na ten link bo coś podobnego produkuję
http://robotkidoni.blogspot.com/search/label/Wielkanoc
A o której byłaś na giełdzie?

http://robotkidoni.blogspot.com/search/label/Wielkanoc
A o której byłaś na giełdzie?
- IWONA1311
Kasiu w takim razie czekam na efekt końcowy i jak możesz to prześlij mi ten link na pw bo tu mi się nic nie wyświetla. Na giełdzie byłam przed 9 ale chyba za długo łaziłyśmy po hali kwiatowej, ale to nic w przyszłym tygodniu może się wybiorę jakoś.
- nirali
Iwonko już dodałam
Mam nadzieje że moje też ładne będą ale zobaczymy.
Zastanawiam się jeszcze nad sposobem ich usztywnienia

Mam nadzieje że moje też ładne będą ale zobaczymy.
Zastanawiam się jeszcze nad sposobem ich usztywnienia

- IWONA1311
Kasiu te z linku są śliczne choć na pewno Twoje też będą piękne, jaka szkoda że ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy...
Przeglądałam też google w poszukiwaniu takich kurczaczków i widziałam też fajne baranki, a te zajączki tu też są świetne . W sposobie usztywnienia Ci niestety nie pomogę kompletnie nie mam pojęcia o takich robótkach

- nirali
Iwonko co do usztywnienia to mam kilka sposobów ale nie wiem na który się zdecydować
A najgorsze że nie mam jakiegoś szkieletu co by na nim kurczaczki podeschły ...będę coś kombinowała.
Kurczaczki najbardziej mnie urzekły ale reszta też piękna

Kurczaczki najbardziej mnie urzekły ale reszta też piękna

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasiu a może usztywniaj na jajku takim kurzęcim ugotowanym na twardo , żeby nie było niespodzianki, albo na styropianowym, oczywiście sam korpus a ogon i głowę wymodelujesz sama jak usztywnisz w mocnym krochmalu.Bardzo jestem ciekawa tych Twoich kurczaczków, ja jeszcze nie zaczęłam , może dzisiaj.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
o same piękne niebieskości---budleja dawida,,,taki sam kolorek mam,,,bardzo ją lubię,,,i patrzeć jak motylki przysiadają na kwiatuszkach
i sasanka i bodziszek i chaberek,,,,ładnie 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Witaj Kasiu
Dzisiaj trafiłam na Twój wątek - napiszę krótko,ogród przepiękny, wielkie brawa