Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

masik pisze:Ja już stoję w kolejce po Haworthię. Czy mogę wybrać przyrościk? ;:333
Miodkowa , chcesz to Ci oddam dzieci hawortii? Porozdajesz ludziskom ;:306 . Tyle dzieci urodziła,że doniczkę rozwala już ;:306 Ja w sukulentach nie gustuję ;:204 .
Próbowałam polubić, ale przepraszam- nic z tego. :oops:
Pozdrawiam cieplutko.

Mszyce kupiłaś razem z kwiatkami, to pewne. Żeby za mszyce płacić ;:306 ;:306 ;:202 :;230 :;230
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mszyce to gratisik. Lubisz denaturat tzn "jagodziankę"?

Tesia a Ty nie zniechęcaj Agi do pozbycia sie przyrościków. Nie ma tak prosto....niech pędzi maluchy ;:302
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no proszę - wypuścić taką z domu to zaraz badyli naznosi :;230 bardzo ładne nabytki, stefek tak ma - musi się trochę zaklimatyzować, ale z tymi liśćmi jak będzie przesadzał z gubieniem to może znaczyć, że przemrożony. Mój co prawda zgubił wszystkie, ale w końcu odbił, tylko trochę czasu potrzebował, ale swojego sama wietrzeniem załatwiłam ;:124
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, zakupy super, ale przyznam, że chyba ta haworthia wygląda najlepiej, storczyk oczywiście ładny, jak to storczyk, ale żeby sukulent ( nie kwitnący!) tak zachwycał, to się często nie zdarza. ;:108
Co do mszyc, to ja mam ich całe stado na pelargonii na klatce. Jak się zrobi cieplej i będę mogła uczciwie opryskać, to się rozprawię z tym dziadostwem. :twisted:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

kohleria pisze: Mszyce kupiłaś razem z kwiatkami, to pewne.

a to ciekawe skąd ta pewność? kalanchoe marniało mi od kilku tygodni, stojąca obok smużyna zaczęła być na wylocie też jakieś 3 tygodnie temu, kilka dni temu pobrałam dla wszelkiego szczepki, myśląc, że ona po prostu zimę tak źle przechodzi... nowe kwiatki nawet nie stały w pobliżu tych starych domowych ;:222 poza tym pod lupą zostały obejrzane i obmyte więc mszyca jest... nadal nie wiem skąd ;:223
kohleria pisze:chcesz to Ci oddam dzieci hawortii? Porozdajesz ludziskom

dziękuję, ale nie chcę, ale jak już wszyscy wiedzą, że masz i nie chcesz to mogą do Ciebie walić jak w dym ;:306
masik pisze:Nie ma tak prosto....niech pędzi maluchy

pędzić będę ;:108 idzie wiosna.. idzie lato... pójdą na balkon i pewnie nie będzie z tym problemu, tym bardziej, że podczas przesadzania znalazłam kilka dodatkowych tyciuńkich przyrościków ;:108
sylvi pisze: Mój co prawda zgubił wszystkie, ale w końcu odbił

mój wygląda coraz gorzej ;:144 a postawiłam go na salonach ;:303 i jak tak mi zdechnie to ani to wynieść ani co, bo zmieniać mu miejsca nie wolno ;:302
rapunzel pisze:żeby sukulent ( nie kwitnący!) tak zachwycał, to się często nie zdarza.

no masz rację ;:108 tej zimy właśnie sukulenty zaczęły mi się podobać... nie wszystkie, ale niektóre tak mi się podobają, że moje pragnienia kwiatów tylko kwitnących już dawno poszła... ;:224
szarotka66 pisze:Życzę obfitego kwitnienia, bo zapach jest cudowny.

ach, oby ;:180 dziękuję ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

mniodkowa pisze: mój wygląda coraz gorzej ;:144 a postawiłam go na salonach ;:303 i jak tak mi zdechnie to ani to wynieść ani co, bo zmieniać mu miejsca nie wolno ;:302
Aga jak już zdechnie to zmiana miejsca mu bardziej nie może zaszkodzić :lol: ja swojego przeniosłam, bo go przy drzwiach balkonowych przewiewało, i odbił na nowym miejscu :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a wiesz co wyczytałam? że "nie lubi on ciasnoty wokół siebie" ;:oj i nie mam gdzie postawić ;:306 aby miał i światło i chłodniej... coś czuję, że długo nie pożyje ;:144
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Aguś śliczne te storczyki ;:215
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Hej Aguś..ale piękne sztuki upolowałaś...Hibek śliczny..nawet taki jak pokazał aparat..choć żółciutki to dopiero musi robić wrażenie..reszta też piękna... a ja czekam na wiesz na co? To jakby co to na pw..

;:196
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Ale pięknie ;:oj takie śliczności a grudnik gdyby Ci padł to jeśli zechcesz to natnę jeszcze ;:168
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

U mnie na zimujących fuksjach też znalazłam te gadziny, choć do tej pory wcale ich nie było. Wystarczy jedna, ukryta gdzieś głęboko (może nawet w ziemi), żeby naprodukować młodego pokolenia. Poczuły już wiosnę i zaczęły się rozmnażać. Dorosłe przecież mają skrzydła, to dolecą wszędzie ;:222 Nie pozostaje ci nic innego, jak przejrzenie roślinek (zwłaszcza młodych pędów) i jakiś oprysk, bo obawiam się, że sama woda nie wystarczy :roll: Powodzenia ;:333 i działaj w miarę szybko, bo "dojrzeje" następne pokolenie i też zacznie się rozmnażać.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aleś zakupów narobiła :tan
Stefanka też niedawno oglądałam w casto.... ale cenę miał ;:202 coś koło 5 dych ;:223
Storyś też śliczny...ich nigdy mało ;:138
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

;:oj no Aga ja już kiedyś chyba Cię prosiłam, abyś męża tak na jedne zakupy wypożyczyła, no ale z Ciebie lisek chytrusek. ;:187
A tak swoją drogą to podziwiam, że masz jeszcze miejsca na ciągle to nowe roślinki. ;:333
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś z haworsjowym dziedziaczkiem pośpiechu nie ma, bo ja i tak muszę zreorganizowac ten mój sukulentowy parapecik,
bo ciasno na nim i jakoś tak nieskładnie. ;:224 Za dużo chciejstw, stanowczo za dużo chciejstw. ;:223
A było tak fajnie, jak na mnie Hoye nie działały. ;:306

A mszyce? Nie mam pojęcia skąd one u Ciebie? ;:202 Ja ich w życiu nigdy nie widziałam na swoich doniczkowych. ;:185
Jakoś mi się tak bardziej z balkonowymi kojarzą. Np. pelargonie, nasturcje. Nawet nie wiedziałam, że domowe też żrą. ;:222
Może jednak na czymś przywędrowały? ;:24 W każdym bądź razie życzę udanej ;:134 z paskudami ;:14
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Widzę, ze i Twoje serce księciunio Stefanek podbił...za dychę szkoda było biedaka na pastwę losu zostawiać :;230
Też bym przygarnęła chętnie :lol:
W sumie to już kiedyś, dawno temu, też mną taki jeden zawładnął...stał sobie samotnie w kuchni na oknie...nawet się postarał i troszkę kwiatuszków naprodukował, nawet młode pędziki puszczał...i nagle się wziął i obraził...jak zrobiło się ciut cieplej, to zaczęłam okno otwierać i musiał się bidulek przeziębić...więc nasz romans ze stefkiem nie był zbyt długi :;230 :;230 :;230
Ale jakie piękne wspomnienia...eh
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”