Mój azyl
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój azyl
No tak, a u mnie nie ma świąt i dni powszednich, pracuje jak wypadnie po 12 gdz 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bardzo różnie, albo jeden, albo dwa, teraz mam tylko jeden dzień wolnego na przykład 

Witam Ewuniu .
Co do tej Waszej granodioryty to może dopiero po kilku latach osiągnąć taki stożek jak chcecie . Bożenka tez miała hortensje , którą kupiła pod nazwa Unique i mówiła że to nie ona - dopiero w zeszłym roku zakwitła ogromnymi kwiatami odpowiednimi do tej odmiany
Co do tej Waszej granodioryty to może dopiero po kilku latach osiągnąć taki stożek jak chcecie . Bożenka tez miała hortensje , którą kupiła pod nazwa Unique i mówiła że to nie ona - dopiero w zeszłym roku zakwitła ogromnymi kwiatami odpowiednimi do tej odmiany

Pozdrawiam. Ewa
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewcia wracam do tematu hortensji -ja coś przedobrzyłam z nawożeniem, sadziłam-wykopałam spory dół ,wybrałam ziemię i piach ,w to miejsce wsypałam worek torfu do
kwaśnolubów ,wsadziłam ,podlałam i obłożyłam darnią i jakimś igliwiem i tak było do wiosny -w tym miejscu sadziłam 3szt .Wiosną rozgrzebałam ściółkę zdjełam
darń i podsypałam nawozem do hortensji na to kompost a za jakiś czas podlałam płynnym nawozem pod borówki i rośliny kwaśnolubne (Planta)chyba potraktowałam je jeszcze trochę żelazem i nie pamiętam chyba siarką -i tak myślę ,że poszło to wszystko w liściory.Etykieta na niej też była,na zdjeciu nie widać bo przysypana ziemią.Zgadzam się z Ewamaj66 żeby rośliny kupować kwitnące .Ty masz bliżej chyba do Bydgoszczy a tam świetna szkółka p.Ulkowskich-nie prowadzą
sprzedaży wysyłkowej .Przesyłam zdjęcia Grandiflory,która miała być Limonlą i taka jest na niej przywieszka .zakwitła 2kwiatami jak widać na zdjęciu a potem długo
długo nic i we wrześniu rozwinęły się kolejne pąki

kwaśnolubów ,wsadziłam ,podlałam i obłożyłam darnią i jakimś igliwiem i tak było do wiosny -w tym miejscu sadziłam 3szt .Wiosną rozgrzebałam ściółkę zdjełam
darń i podsypałam nawozem do hortensji na to kompost a za jakiś czas podlałam płynnym nawozem pod borówki i rośliny kwaśnolubne (Planta)chyba potraktowałam je jeszcze trochę żelazem i nie pamiętam chyba siarką -i tak myślę ,że poszło to wszystko w liściory.Etykieta na niej też była,na zdjeciu nie widać bo przysypana ziemią.Zgadzam się z Ewamaj66 żeby rośliny kupować kwitnące .Ty masz bliżej chyba do Bydgoszczy a tam świetna szkółka p.Ulkowskich-nie prowadzą
sprzedaży wysyłkowej .Przesyłam zdjęcia Grandiflory,która miała być Limonlą i taka jest na niej przywieszka .zakwitła 2kwiatami jak widać na zdjęciu a potem długo
długo nic i we wrześniu rozwinęły się kolejne pąki

pozdrawiam Ela
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
o ja tez mam taką sama ,takie patyczki pojedyncze,
,,ale jak pisze Ewa po paru latach mamy szanse na piękny krzaczorek obkwiecony,,
,pożyjemy zobaczymy 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołóż patyczek derenia, z chęcią spróbuję czy się ukorzeni 

- ewarb
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Elu Ty chyba przedobrzyłaś, te hortensje nie wymagają aż tak żyznej i tak mocno kwaśnej ziemi. Lubią lekką kwaśną i przede wszystkim wilgoć. Limelight to nie jest na pewno, raczej Grandiflora, tak jak mówi ewa poczekamy trochę może z czasem te pompony będą bardziej puchate. Ja cały czas byłam przekonana,że nie powinno być tych drobnych kwiatków.
Ewa dołożę parę patyków Derenia.
Ewa dołożę parę patyków Derenia.

- ewamaj66
To jest dopiero ognisty krzew
Mam trochę iglaków, więc byłoby gdzie posadzić
Jak się jakiś patyk ukorzeni 

- ewarb
- 500p
Elu Twoja hortensja zakwitła ładnie. Dwa kwiaty miała na starszych pędach.Z tego dobrobytu powypuszczała dużo młodych pędów, które wytworzyły kwiatki, ale nie zdążyły już w pełni się rozwinąć. W tym roku zetnij ją w marcu i na pewno będą kwiaty na wszystkich pędach w miarę równocześnie. 

- ewamaj66
Jakie ładne pyszczki
Pamiętałaś, że dzisiaj Dzień Kota? Czekam aż moje wrócą z podwórka, żeby dać im mokre jedzenie z puszki.
U Ciebie w ogóle wiosną powiało

U Ciebie w ogóle wiosną powiało

- ewarb
- 500p
Ewa nie pamiętałam o dniu Kota
Dzisiaj żeby przyświeciło słoneczko to mogłoby być całkiem wiosennie.

- ewamaj66
Nie martw się-ja też na forum wyczytałam
Coś mi się po głowie błąkało, że w lutym, ale zapomniałam, kiedy. Może skojarzę, że to dzień przed urodzinami taniej siły roboczej, lepiej się zakoduje