Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Bożenko, najbliższych sąsiadów chyba nie było, ale Oni się już przyzwyczaili, że ja wciąż coś dziubię ;:306, więc chyba za bardzo zaskoczeni, by nie byli, a Ci dalsi nie wiem czy widzieli, ale w pewnym momencie słyszałam odgłosy jakiejś pracy, więc chyba się zarazili :;230. Stwierdzam, że praca w ogrodzie ma na mnie zbawienny wpływ, tak jak do tej pory nic mi się nie chciało, tak dzisiaj po przyjściu do domu zrobiłam, to za co zabierałam się przez cały tydzień i jeszcze tu wskoczyłam na chwilkę.
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Ilonko ciągle tu do ciebie wpadam i oglądam Twoje cudeńka - jednym słowem podziwiam Cię.
Już posiane i przygotowana rabata na róże .Moje gratulacje będę często tu zaglądać
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

ilona2715 ty jesteś niemożliwa ,przechodzisz samą siebie :;230 :;230 :;230
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stefcia, dziękuję ;:196, a Ty masz swój wątek?

Marzenko wczoraj kopanie, dzisiaj zima, a miałam nadzieję, że po pracy znów coś zrobię ;:65 , ale jak patrzę na prognozę pogody, to raczej cały tydzień odpada.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ilona2715 pisze:Bożenko, najbliższych sąsiadów chyba nie było, ale Oni się już przyzwyczaili, że ja wciąż coś dziubię ;:306, więc chyba za bardzo zaskoczeni, by nie byli, a Ci dalsi nie wiem czy widzieli, ale w pewnym momencie słyszałam odgłosy jakiejś pracy, więc chyba się zarazili :;230. Stwierdzam, że praca w ogrodzie ma na mnie zbawienny wpływ, tak jak do tej pory nic mi się nie chciało, tak dzisiaj po przyjściu do domu zrobiłam, to za co zabierałam się przez cały tydzień i jeszcze tu wskoczyłam na chwilkę.

:wit Ilonka najpierw myślałam, że żartujesz, ale jak się cofnęłam, to czytam, że Ty
faktycznie kopiesz dołki w ogrodzie :heja :heja W i o s n a ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, wczoraj to było takie spontaniczne, M ciął, syn malował, a ja mówię, ech chyba zrobię sobie zarys nowej rabatki pod róże, ale jak wbiłam szpadel i stwierdziłam, że jest miękko, to już poszło, przynajmniej teraz się już nie martwię, że nie zdążę :heja

Stefcia miło mi ;:196 , teraz to dopiero będę Cię namawiała do założenia wątku, śmiało ;:108 , tu wszyscy są bardzo przyjaźni, doradzą, pomogą, pogadają, zobaczysz jak zaczniesz, to nie będziesz umiała wytrzymać ani jednego dnia bez tego forum.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pieknie wszystko posiane! U mnie przy takiej akcji jest jeden sajgon! Ja co roku obecuję sobie, że nie będę nic siać! Ale jak tu nie siać aksamitek i pomidorków ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka to tylko eksperyment, bo nie mogłam wytrzymać, prawdziwe sianie dopiero przede mną, ale jeśli coś z niektórych będzie to się nie pogniewam, obawiam się, że jak zacznę to parapetów mi zabraknie, powstrzymuje się na siłę, aby nie za szybko, bo później za bardzo się wyciągają. Właśnie zastanawiam się kiedy siać paprykę i pomidory, bo tego jeszcze nie praktykowałam, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz, a aksamitki to wprost do gruntu, one sobie świetnie radzą ;:108.

I znów mało piszę, ale jestem i oglądam i podczytuję, żeby jak najwięcej zakodować co, gdzie, kiedy - ponoć nauka czyni mistrza ;:306, strasznie już mi brakuje tych kolorków, więc ładuje akumulatorki u innych, dzisiaj zasiedziałam się u Wandy, ale warto było zobaczyć te wszystkie pięknotki, przede wszystkim różane pięknotki ale nie tylko (wpadł mi też w oko spis alfabetyczny róż, które zagościły u Wandy w ciągu sezonu- chyba odgapię ;:306) znów króciutko, bo jutro rano niestety do pracy, ale jak pstryknę w niedzielę moją walentynkową azalię to wstawię, nie mam jakoś cierpliwości na przeglądanie swoich zdjęć wspominkowych, wolę te u Was ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, dałaś czadu ;:172 Ja tylko spoglądałam na łopatę, ale się powstrzymałam...niepotrzebnie! Jak jutro będzie w miarę to może coś zrobię, ale śnieg jeszcze leży ;:223
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No ładnie, Ilonka chce mieć wszystko szybciej od nas, ale ja wczoraj pieliłam troszkę ;:306
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, w tej chwili, to u mnie też jeszcze leży śnieg i nie jest tak fajnie jak tydzień temu, więc odpuściłam, wzięłam się (choć troszkę za wcześnie) za przesadzanie domowych, (żeby później się wszystko razem nie skumulowało) właśnie jestem w trakcie ;:306 , choć nie bardzo mi się chce po pracy, ale ja już tak mam, że jak sobie coś zaplanuję to nie ma zmiłuj, a jutro? zobaczymy?

Iwonko, no ładnie ;:306 i kto tu chce mieć prędzej porobione wszystko od innych ;:306, a tak na poważnie, to juz normalnie nie mogę wytrzymać, jak czasami mówię o tym w pracy, że dla mnie najlepszym relaksem jest ogród i że uwielbiam grzebać w ziemi, to patrzą na mnie jak na czubka :;230, sorry za wyrażenie, dzięki Wam wiem, że nie jestem w tym odosobniona, bo w końcu zaczęła bym się chyba zastanawiać, czy wszystko ze mną okey?

a teraz tak szybciutko obiecana azalia walentynkowa

Obrazek

Obrazek

Zaczęłam dzisiaj robić spis róż, które będą u mnie mieszkały i sama oniemiałam ;:oj , ale to troszkę później
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

jak czasami mówię o tym w pracy, że dla mnie najlepszym relaksem jest ogród i że uwielbiam grzebać w ziemi, to patrzą na mnie jak na czubka , i skąd ja to znam, ja po 12 gdz potrafię latem na działkę jeszcze lecieć i grzebać, to się nazywa czub ;:306 ;:306 ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

.....eeee dziewczyny nie czubkujcie....to bardzo zdrowe i prawidłowe zachowania....u mnie podobnie...
Ilonko....zobaczysz o której ja będę chodziła spać jak wezmę się za nowy ogród....rodzina się podśmiechuje, że muszą mi odpowiednie oświetlenie zainstalować abym mogła w nocy w glebie podziobać..
...WALENTYNKA....urocza......
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, to chyba poza jedną literą w imieniu, za dużo się nie różnimy :;230

Krysiu, szczerze, to wcale się nie dziwię, pamiętam jak sama jeszcze nie dawno dziubałam w nocy przy oświetleniu ;:306, ja czasami jak zacznę od rana (oczywiście w dzień wolny od pracy) to nie mam czasu na nic innego dopóki noc nie zapadnie :;230, a jeszcze wówczas trudno mnie ściągnąć do domu, bo podlewać przecież o ciemku można. Wszyscy w rodzinie się dziwią skąd mi się to wzięło, bo moja mama, w ziemi szczególnie "grzebać" nie lubi a ja wiem po kim, po mojej kochanej babci Alince (dlatego musiałam mieć tą różę, ech sentymenty) szkoda, że nie może zobaczyć mojego ogrodu, niestety nie ma Jej wśród nas od ponad 24 lat, a była na tyle młoda, że mogłaby go dzisiaj jeszcze ze spokojem oglądać.
Zmieniam temat, bo zaczynam wspominać, a to niebezpieczne, lepiej ;:136 i żyć dniem teraźniejszym :;230

Kurcze czym bliżej Gardenia tym częściej myślę, że może jednak się wybiorę, a jeszcze nie tak dawno mówiłam, że nic tak naprawdę oprócz spotkania z Wami mnie tam nie ciągnie i że po całym tygodniu jeżdżenia do pracy do Poznania po prostu mi się nie chce i choć rzadko to robię, jakimś dziwnym trafem zaczynam zmieniać zdanie ;:223
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ilonko, piękna azalia walentynkowa :shock: No to spotykamy się na Gardenii ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”