Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Dorotko na Arabelkę mam jeszcze chęć,bo naprawdę pięknie kwitnie i bujnie,bez przerwy:)
Powojniki bylinowe to jest to:)
Powojniki bylinowe to jest to:)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Petrovicki już sadziłam i jestem ogromnie z nich zadowolona. Wyglądu to może one na początku nie mają, ale rosną wspaniale
Sadziłam wiosną róże z kilku szkółek-te od Petrovica najszybciej zakwitły i największe urosły
Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami

Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami

Cześć. Jeżówki są super, fajnie wyglądają w sporych kępach, uzupełniając kwiatowe kompozycje.
- Annes 77
Ewcia ale mnie tym wpisem pocieszyłaś
Petrovicki były malutkimi patyczkami,kręciłam nosem jak je po raz pierwszy zobaczyłam,ale jak piszesz,że najlepiej u Ciebie wystartowały to od razu mi lepiej
Spróbuję Twojej metody na wysianie czarnuszki....będę imitowała
Santia tak dlatego zamówiłam ich kilkanaście odmian,mam juz kilka i dobrze sobie u mnie radzą,chciałabym je posadzić z trawami:)

Arabelka

Pąk The Weedgwood Rose

Pashmina

Sweet Juliet

Życzę miłego dzionka,u mnie mgła,brak słonka

Spróbuję Twojej metody na wysianie czarnuszki....będę imitowała

Santia tak dlatego zamówiłam ich kilkanaście odmian,mam juz kilka i dobrze sobie u mnie radzą,chciałabym je posadzić z trawami:)

Arabelka

Pąk The Weedgwood Rose

Pashmina

Sweet Juliet

Życzę miłego dzionka,u mnie mgła,brak słonka

- ewamaj66
Pierwsze wrażenie takie sobie, ale chętnie bym coś jeszcze u Petrovica zamówiła. Nie wspomnę, że odmiany są bardzo interesujące, a przecież nie wszystkie róże kupiłam
U mnie też brzydko, słońca nie widać.

U mnie też brzydko, słońca nie widać.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ewamaj66 pisze: Działanie kota można imitować podrzucając bezładnie w górę otwartą torebkę z nasionami

Ewcia już chyba jest zdrowa

Ania jesteś zadowolona z Weedgwood Rose, jestem ciekawa czy kwiaty są ładne.
Pashminka

- Annes 77
Ewcia ale za to chyba choróbsko precz sobie idzie,humorek wraca,dobrze Maja napisała 

- ewamaj66
Jak człowieka nic nie boli, a gorączka nie męczy, zaraz inaczej się czuje. Teraz katar zalewa mi oczy, a kaszel wstrząsa całym moim jestestwem, ale to nic w porównaniu z poprzednimi dniami 

Mam deja vu?ewamaj66 pisze:Jak człowieka nic nie boli, a gorączka nie męczy, zaraz inaczej się czuje. Teraz katar zalewa mi oczy, a kaszel wstrząsa całym moim jestestwem, ale to nic w porównaniu z poprzednimi dniami
Co za paskudne grypsko...
Aniu, różyczki jak zwykle urocze ( choć ledwo je widzę przez zaropiałe ślepia

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Różyczki poglądam, na ogół cichaczem
Wzdycham do tych królewien.
Zamówiłam u Petrovica i teraz przyszło mi czekać do wiosny
na sadzenie i lata-na widoki (chociaż pojedynczych kwiatów).
Powojniki uwielbiam. Najbardziej bylinowe i botaniczne.
Kompozycja z pniakiem
Pozdrawiam

Wzdycham do tych królewien.
Zamówiłam u Petrovica i teraz przyszło mi czekać do wiosny

Powojniki uwielbiam. Najbardziej bylinowe i botaniczne.
Kompozycja z pniakiem

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Annes 77
Ewcia jeszcze trochę cię potrzyma,wiem coś o tym,pięc lat temu jak mnie wzięło to dwa tygodnie trzymalo,a kaszel pozostał ze dwa miesiące
Asia Ty też choruszka? Słońce przyświeć ,bo choroby grasuja....precz z wirusami a kysz
Justynko ciesze się,że odwiedzasz mnie choćby cichaczem,rozumiem to,bo ja nie zawsze mam co napisać,po prostu oglądam i podziwiam
Piszesz,że masz różyczki zamówione,ale radość będzie jak przyjadą,jakie zamówiłaś odmiany?Pewnie pisałaś w swoim wątku,ale niestety nie jesteśmy w stanie śledzić każdego wątku,a szkoda
Powojniki chodzą za mną,jeżówki spać nie dają,a róże śnią się po nocach
Dzisiaj sieję nasionka
Piotrze dziękuję
Powojnik Elf włoski...ciekawe jak w tym roku się spisze

Asia Ty też choruszka? Słońce przyświeć ,bo choroby grasuja....precz z wirusami a kysz

Justynko ciesze się,że odwiedzasz mnie choćby cichaczem,rozumiem to,bo ja nie zawsze mam co napisać,po prostu oglądam i podziwiam

Dzisiaj sieję nasionka

Piotrze dziękuję

Powojnik Elf włoski...ciekawe jak w tym roku się spisze

- Annes 77
Asiu dziękuję
No i przyszedł ten dzień,dzień wysiewów....
Takie oto piękności posiałam...oprócz czarnuszki ,którą będę rzucać bezpośrednio w ogródku:)

W tej oto kuwetce w krążkach torfowych posiałam heliotropy i dwie na próbę naparstnice...
Planuję dokupić jeszcze lobelie....

Nasionka już siedzą w swoich domeczkach....ciekawe co z nich wyrośnie

No i przyszedł ten dzień,dzień wysiewów....
Takie oto piękności posiałam...oprócz czarnuszki ,którą będę rzucać bezpośrednio w ogródku:)

W tej oto kuwetce w krążkach torfowych posiałam heliotropy i dwie na próbę naparstnice...
Planuję dokupić jeszcze lobelie....

Nasionka już siedzą w swoich domeczkach....ciekawe co z nich wyrośnie

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja jeszcze czekam do wtorku z wysiewami, bo ponoć to najlepszy dzień według kalendarza biodynamicznego
Aniu jakie ty wyjątkowo piękne zdjęcia robisz. Zdążyłam już o tym zapomnieć
Powojniki i jeżówki to temat, który też mi się ostatnio telepie po głowie. I jedne, i drugie już pozamawiałam. Arabelkę kupiłam jesienią na targach w Skierniewicach i patrząc na twoje zdjęcia, już się z niej na zapas cieszę.
Wtrące swoje trzy grosze odnośnie Crocus Rose. Kupiłam w Rosarium. I chyba ta róża najlepiej się u mnie sprawowała. Byłam zachwycona i zdrowotnością, i kwiatem, i powtarzaniem, a przecież miała dopiero rok. Teaz pewnie się rozrośnie i będzie jeszcze piękniejsza.

Aniu jakie ty wyjątkowo piękne zdjęcia robisz. Zdążyłam już o tym zapomnieć

Powojniki i jeżówki to temat, który też mi się ostatnio telepie po głowie. I jedne, i drugie już pozamawiałam. Arabelkę kupiłam jesienią na targach w Skierniewicach i patrząc na twoje zdjęcia, już się z niej na zapas cieszę.
Wtrące swoje trzy grosze odnośnie Crocus Rose. Kupiłam w Rosarium. I chyba ta róża najlepiej się u mnie sprawowała. Byłam zachwycona i zdrowotnością, i kwiatem, i powtarzaniem, a przecież miała dopiero rok. Teaz pewnie się rozrośnie i będzie jeszcze piękniejsza.